Windows 10'da Bazı Programlar Açılmıyor (0x0000005 Hata Mesajı)
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19891 kez
Re: Windows 10'da Bazı Programlar Açılmıyor (0x0000005 Hata Mesajı)
Hocam bildirim merkezinin ve görev çubuğundaki simgelerin çalışmaması sorunu aşağıdaki yazıdaki yazılımdan kaynaklanmıyormuş.
https://www.sordum.net/9642/windows-10- ... aldiralim/
3 aylık ücretsiz deneme üyeliğim olduğundan bilgisayara Malwarebytes programını yüklemiştim. Defender'ı ve Malwarebytes programını sistemimde karşılaştığım "uygulama yanıt vermiyor(0x0000005)" sorununu çözmek için kaldırmıştım. Görev çubuğunda yaşadığım sorun büyük ihtimalle sistemde dosyaları kaldırırken yanlış bir şeyleri kaldırmış olmamdan kaynaklanıyordur. En azından öyle olduğunu düşünüyorum.
Konuyu biraz uzattım gibi. Lakin sizin Windows konusundaki bilgilerinize güvenerek yardım isteyeceğim. Aşağıdaki yazınızdaki adımları uyguladım. Sistemimi kurduğum iso dosyasını sisteme bağlayıp yaptım yani Windows sürümleri aynı.
https://www.sordum.net/32215/dism-komut ... 10-tamiri/
Son durumdaki işlemden sonra çıkan yazı ve dism log dosyası:
https://filebin.net/5ncrueegmh2lqwjn
Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.18362.1
Image Version: 10.0.18363.476
[==========================100.0%==========================]
Error: 0x800f081f
The source files could not be found.
Use the "Source" option to specify the location of the files that are required to restore the feature. For more information on specifying a source location, see http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=243077.
- velociraptor
- Yottabyte4

Kaynak dosya bulunamadı diyor bu genellikle mesela ISO yu Mount edersin harfi H tır ama üstteki Kodda E diye geçiyordur ve kodu bire bir kullanmışsındır ... gibi durumlarda ortaya çıkar
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Bozuk dosyalar bulunduysa windows 10 onu onaramaz. SSD kullanıyorsun muhtemelen. Eğer durum disk üzerindeki geçici arızalardan değilse, bazı windows sistem dosyaları da bozulmuş olabilir.
Geçici arızalardan maksat düzeltilebilir düzeydeki bad sectorlar. Windows XP yıllarında kullandığımız scandisc uygulaması bu iş için birebir ama artık onu kaldırdılar. O yüzden windows 10 onu onaramaz dedim.
Geçici arızalardan maksat düzeltilebilir düzeydeki bad sectorlar. Windows XP yıllarında kullandığımız scandisc uygulaması bu iş için birebir ama artık onu kaldırdılar. O yüzden windows 10 onu onaramaz dedim.
Evet hocam öyle olması gerekiyor. Ama kaynak yolunu doğru göstermeme rağmen o hatayı aldım.velociraptor yazdı: 04 Nis 2020, 10:58 Kaynak dosya bulunamadı diyor bu genellikle mesela ISO yu Mount edersin harfi H tır ama üstteki Kodda E diye geçiyordur ve kodu bire bir kullanmışsındır ... gibi durumlarda ortaya çıkar
İnternette 0x800f081f hata kodunu aratınca NetFramework'u etkinleştirme ile ilgili bir hata olduğu sonucuna ulaştım. Ve o yazılarda şu komutu kullanın demişler.
Kod: Tümünü seç
dism /online /enable-feature /featurename:NetFX3 /All /source:D:\sources\sxs /LimitAccess- velociraptor
- Yottabyte4

Evet hocam Netframework paketlerinin hepsini yükledim. Yukarıdaki mesajımdaki paylaştığım komut Netframework'u sistemde etkinleştirmek için
kullanılıyormuş.
Hocam bir de Windows 10'u kurduğum iso dosyasını sisteme yeniden bağladım. Şu resimde de görüldüğü üzere Netframework'u offline kurmaya yarayan bir programda iso dosyasını bağladığım dizini gösterince NetFramework kaynağı "sxs" bulunamadı diyor. Acaba iso dosyasında Windows'un onarımı için gerekli dosyalar eksik olabilir mi? (Dosya konumuna bakınca sxs diye bir şey olmadığını gördüm. Başka bir iso dosyasıyla denemem gerekiyor sanırım.)

Bu arada şimdi videoyu izleyeceğim.
- velociraptor
- Yottabyte4

Evet o dosyayı bulması gerekiyordu , ilginç
- cankusa
- Gigabyte1

- Teşekkür etti: 33 kez
https://www.sordum.net/54907/acilmayan- ... -baslatin/
Yukardaki uygulamalar ile cihazı onarmaya çalışın çogu sorunu çözüyor.
aşadaki kodu verirken aralardaki boşluga dikkat ediniz
bcdedit /set {default} safeboot minimal
Yukardaki uygulamalar ile cihazı onarmaya çalışın çogu sorunu çözüyor.
aşadaki kodu verirken aralardaki boşluga dikkat ediniz
bcdedit /set {default} safeboot minimal
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2548 kez
Olay nereden nereye ilerlemiş.....! Domino taşı gibi......
Aynen öyle oldu. Bataklıkta bocalayıp daha da derine batmak gibi bir şey oldu.
Format USB'si hazırladım. Son çare temiz bir kurulum yapacağım. Umarım yeni kuracağım sistemde bu tarz uygulama yanıt vermiyor, 0x0000005 kodlu hata mesajları almam.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Aklımdakini yazmışsın...AgaBey123 yazdı: 05 Nis 2020, 00:11Aynen öyle oldu. Bataklıkta bocalayıp daha da derine batmak gibi bir şey oldu.![]()
Format USB'si hazırladım. Son çare temiz bir kurulum yapacağım. Umarım yeni kuracağım sistemde bu tarz uygulama yanıt vermiyor, 0x0000005 kodlu hata mesajları almam.
- theArcher
- Byte2

aynı sorunları bende yaşıyorum.CD-rom yuvasında normal HDD ve sistemde SSD var.Hiç bi uygulamayı kuramaz olmuştum.Cdrom yuvasındaki normal hddyi çıkarıp temiz bir format atmıştım.İhtiyacım olan bütün programları sorunsuz kurdum.Bugün aynı senin yaşadığın sorunları yaşamaya başladım.VLC playeri açmak istedim hata(kaldırıp tekrar yükledim sorun yok),Lightshotı tıkladım hata(kaldırıp tekrar yükledim sorun yok).Denetim masasını tıkladığımda geç açılma sorunu var birde kaspersky artık çok uyarı vermeye başladı.Örneğin chromeupdate.exe,ccleanerupdate.exe,webex eklentisi vb..trwe yazdı: 05 Nis 2020, 00:23Aklımdakini yazmışsın...AgaBey123 yazdı: 05 Nis 2020, 00:11Aynen öyle oldu. Bataklıkta bocalayıp daha da derine batmak gibi bir şey oldu.![]()
Format USB'si hazırladım. Son çare temiz bir kurulum yapacağım. Umarım yeni kuracağım sistemde bu tarz uygulama yanıt vermiyor, 0x0000005 kodlu hata mesajları almam.![]()
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Anlaşılan Microsoft Corp. firması , Windows 10 İşletim Sistemini tamamen, bozmuştur ve birde buna belirsiz teknoloji olan SDD diski eklediğiniz zaman, sonuç tam bir felaket.....theArcher yazdı: 06 Nis 2020, 16:33 aynı sorunları bende yaşıyorum.CD-rom yuvasında normal HDD ve sistemde SSD var.Hiç bi uygulamayı kuramaz olmuştum.Cdrom yuvasındaki normal hddyi çıkarıp temiz bir format atmıştım.İhtiyacım olan bütün programları sorunsuz kurdum.Bugün aynı senin yaşadığın sorunları yaşamaya başladım.VLC playeri açmak istedim hata(kaldırıp tekrar yükledim sorun yok),Lightshotı tıkladım hata(kaldırıp tekrar yükledim sorun yok).Denetim masasını tıkladığımda geç açılma sorunu var birde kaspersky artık çok uyarı vermeye başladı.Örneğin chromeupdate.exe,ccleanerupdate.exe,webex eklentisi vb..
Çözüm:
Kullandığınız Windows 10'un Yapı Sürümünü en kararlı yapılardan birine indirgeyin
* Yapı 17810
*Yapı 10240
Eğer bunu yaparsanız;en azından hatalardan kurtulmuş olursunuz.
Benim kisi tamamen tavsiye....
Microsoft'un bu saçmalıklarından dolayı 26 yıldır kullandığım sistemi bırakıp, Linux tarafına geçtim.Kafam rahat, sistem kararlı seviyede
Sisteminde ;
1.İşletim Sistemi : GNU-Linux Mint 17.3.1 x86 OS
2.Masaüstü Ortamları : Cinamoon,Mate,LXDE,JWM,GNOME (Aktif olarak Mate + LXDE kullanmaktayım)
3.Pencere Yöneticileri : xdm, lxdm, ve mdm (Aktif olarak xdm ve mdm arasında değişimli kullanmaktayım)
4.Sistem kararlı, fan bile dönmüyor (Wİndows 'da sürekli dönmekte ve ısı üretmekte idi)
5.Dosya Yöneticileri : Nemo,Nautilus,Thunar,PCMan, PCMan Mod, Caja (Sık Kullandığım, PCMan + Caja)
6.Sistem boşta, 120 MB, ağır yük altında 700 MB Ram harcamakta...... (Bu değerler Windows Sistemlerinde WinXP hariç, hayal.....!)
7.Makina Mint / Debian / Ubuntu , üç adet GNU-Linux İşletim Sistemi kurulu, canım hangisini isterse onunla takılıyorum (bu aralar Windows Vista benzeri Mint 17.3.1 ile zaman geçirmekteyim)
Peki bu yukarıdakileri niçin yazdım , bunun nedeni tamamen kullanıcı odaklı sistemlerde bu tür sorunlar çıkmaz, ama kullanıcılarının isteklerine değer vermeyen bir işletim sisteminde kullanıcıyı canından bezdirir.Ve gerçekten sizlere çok üzülmekteyim, ve niçin biz, pc kullanıcılarının isteği yada dileği olmaz da , karşı tarafın istekleri ve dayatmaları olur.
Yıllardır Microsoft Tech Sayfasına yazmaktan bıktım...."Artık değiştirin şu NT 6.XX Serisi Win2000 çekirdeği, yeni bir çekirdek oluşturun diye" Ama adamlar cevap vermekten çok ama çok uzaklar(bana göre çekirdek yazmayı/oluşturmayı bilmeyen bir yığın SALAK grup bunlar)
Son Söz:
Eğer özel bir nedeniz yoksa size ve sizin gibi sorunları olanlara, önerim GNU-Linux sistemlerine geçin ve rahat edin, (Windows kullanın ama intenetsiz ortamda )
Yani önce Windows'unuzu kurun, daha sonra yanına (ayrı disk bölümüne ) bir GNU-Linux Distrosı (dağıtımı) kurun ve bunla internete girin ve herşeyi yapın, Windows ile de oyun oynayın, linux'da olmayan yazılımlarınızı çalıştırın.
Ben önceleri böyle yaptım sonra tamamen Windows'u sistemimden ve hayatımdan kaldırdım....Dönmem geriye bir daha Windows'a.....
Not:
Yeni bir MSI 64bit makina alacğım ve içinde GNU-Linux Dağıtım Kurulu olacak...
Not 2:
Bakın ben burada , Windows ile Linux sistemlerini asla kıyaslamıyorum sadece benim anlatmak istediğim, bir yazılım firmasının yersiz ve tutarsız filleri yüzünden ben 26-27 yıldır kullandığım Windows OS vazgeçtim.Yeter artık ......! diyerek bir çırpıda yaktım bütün gemileri...... İnşallah siz bu hadde (tahamül sınırının son noktasına) gelmezsiniz (tekno-cinnet geçirme durumu)
En son TRWE_2012 tarafından 06 Nis 2020, 17:27 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Son güncellemelerden sonra Windows 10’da çoğu kullanıcı sorun yaşamış. Ben de sistemi güncellemiştim. Hatayı hiçbir sorun yokken güncelleme yaparken bile almıştım ben.
SSD veya HDD alakası yok. Sorun tamamen yazılımsal. Artık Windows yazılımsal olarak donanım desteği eskisine nazaran(örn. Windows 7) çok kötü.
Linux kullanıyorum ancak oyunlar ve bazı programların sadece Windows için olması sebebiyle Windows kullanıyorum.
Aslında bu hataları aldığımdan beridir aklımda Windows 7 kurmak var. Ama artık Microsoft yazılım desteğini çektiği için Windows XP’de de olduğu gibi ileriki zamanlarda çoğu program (tarayıcılar vb.) yazılım desteği vermeyecektir. Sırf bu sebepten Windows 8.1 bile kurmayı düşünüyorum. Ya da Windows 10’un en kararlı sürümü olan LTSC’ye geri dönüş yaparım. O sürüm güncellemesi olarak daha geç sürede yayınlanıyor ama diğer sürümlere nazaran çok daha başarılı ve sorunsuz.
SSD veya HDD alakası yok. Sorun tamamen yazılımsal. Artık Windows yazılımsal olarak donanım desteği eskisine nazaran(örn. Windows 7) çok kötü.
Linux kullanıyorum ancak oyunlar ve bazı programların sadece Windows için olması sebebiyle Windows kullanıyorum.
Aslında bu hataları aldığımdan beridir aklımda Windows 7 kurmak var. Ama artık Microsoft yazılım desteğini çektiği için Windows XP’de de olduğu gibi ileriki zamanlarda çoğu program (tarayıcılar vb.) yazılım desteği vermeyecektir. Sırf bu sebepten Windows 8.1 bile kurmayı düşünüyorum. Ya da Windows 10’un en kararlı sürümü olan LTSC’ye geri dönüş yaparım. O sürüm güncellemesi olarak daha geç sürede yayınlanıyor ama diğer sürümlere nazaran çok daha başarılı ve sorunsuz.