Program Yükleyememe Sorunu
- theArcher
- Byte2

Program Yükleyememe Sorunu
Öncelikle merhaba sevigli sordum ailesi.değerli arkadaşlar hazır tatildeyken uzun süredir kullandığım sistemi yenilemek isteyip format atmak istedim ama 3-4 gündür ne yaptıysam işin içinden çıkamadım.Sistemimde 1 SSD var ve cd rom yerinede HDD takılı.Format atma kısmında bi problem olmuyor sürücüleride sıkıntısız bir şekilde kuruyorum.Programları kurmak istediğimde sıkıntılar başlıyor.Office programlarını kuramıyorum.Antivirüs deseniz hiç kuramıyorum.360 totali kuruyorum bitmesine yakın powersaver.exe hatası alıyorum.Sistemi yeniden başlattıktan sonra QHsafe.exe hatası veriyor ve kullanamıyorum.denetim masasından kaldırmak istediğimde de kaldıramıyorum.Visual studio yüklemeye çalıştım.Kurulum bitti çalıştırdıktan sonra class not registered.looking for object with CLSID uyarısı alıyorum.(NOT:birden farklı işletim sitemi yükledim.Windows 7-8.1-10)sizce sorun nerden kaynaklanıyor?
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19697 kez
Re: Program Yükleyememe Sorunu
Merhaba , Normal HDD nerede ? CDrom un olduğu yerdemi ?
Windowsu SSD ye mi kuruyorsun ?
Windowsu SSD ye mi kuruyorsun ?
- theArcher
- Byte2

- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2505 kez
O zaman şöyle yapın (roller değişsin)theArcher yazdı: 27 Mar 2020, 23:37 evet normal hdd cd-romun olduğu yerde.Windows'u SSD'ye kuruyorum.
Klasik HDD'ye İşletim Sistemini kurun
SSD Diski depolamaya alın
- theArcher
- Byte2

işin tuhaf tarafı bi tanıdığın laptopu geldi aynı sorunu ondada yaşıyorum.Diğer laptoptada sistem SSDye kurulu cd rom yerinde HDD var.Dediğinizi yapıp normal hddlere kuracam sistemi
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Mutlaka buraya geri dönüş yapın ki , olmaması durumunda başka çözümlere bakalım.....Şimdiden kolay gelsin, inşallah sisteminizi kurarsınız.....theArcher yazdı: 27 Mar 2020, 23:48 işin tuhaf tarafı bi tanıdığın laptopu geldi aynı sorunu ondada yaşıyorum.Diğer laptoptada sistem SSDye kurulu cd rom yerinde HDD var.Dediğinizi yapıp normal hddlere kuracam sistemi
- theArcher
- Byte2

- velociraptor
- Yottabyte4

CDROm u çıkartılıp bu yuvaya SSD/HDD konulan laptoplarda bu tür sorunları daha öncede duymuştum , sanıyorumki Bu mekanizmada yani CDROM yuvasından Sabit disk kullanılmasını sağlayan donanımda bir sıkıntı oluyor. Benzeri bir vakada Bu cihaz kaldırıldığında sorun çözülmüştü.
- theArcher
- Byte2

Tanıdığın laptopuna farklı bir usb bellek kullandım ve cd rom kısmına takılan aparatı çıkartıp format işlemini yaptım.Bütün program ve sürücülerini yükledim CD rom kısmına HDD yi takıp teslim ettim.(Tekrar ne zaman sorunla gelir bilmiyorum artık:))velociraptor yazdı: 28 Mar 2020, 12:53 CDROm u çıkartılıp bu yuvaya SSD/HDD konulan laptoplarda bu tür sorunları daha öncede duymuştum , sanıyorumki Bu mekanizmada yani CDROM yuvasından Sabit disk kullanılmasını sağlayan donanımda bir sıkıntı oluyor. Benzeri bir vakada Bu cihaz kaldırıldığında sorun çözülmüştü.
Gelelim şahsi laptopuma;
SSD'yi masaüstü bir bilgisayara takıp formatladım herhangi bir sıkıntı çıkmadı.Kendi laptopuma taktım ama CD-rom kısmına HDD takmadan format attım.sürücüleri kurdum (sadece harici ekran kartını kurmadım) ve kurulmayan office 2007 ve 360 total security kurdum(sorunu hallettim galiba dedim)
ama gel gelelim harici ekran kartını kurduğumda 360 total nvi2.dll virüs olarak algıladı ve nvdia kurulamadı(c:/programfiles/commonfiles/system/symsrv.dll trojan olarak algıladı bu arada).daha sonra visual studio kurmayı denedim class not registered.looking for object with CLSID uyarısı aldım.bilgisayarı yeniden başlattığımda 360 total çalışmadı.kaldırdım ve visual studio programını onardım bu sefer visual çalıştı.Özetle şuan bilgisayarımda CD-rom boş vaziyette internete giriyorum,office çalışıyor.Diğer antivirüs ve visual yüklenmiyor.(Sorun hagisinde RAM,işlemci,çipset)??
- velociraptor
- Yottabyte4

En azından Arkadaşının Laptopundaki sorunu halletmişsin , gelelim sendekine :
Şöyle birşey olmuş olabilir ; 360 total yanlış uyarı sebebi ile aslında zararsız olan bir sistem dosyasını (symsrv.dll) sildi veya kullanılmaz hale getirdi ve aynı dosyayı kullanan visual yüklenmiyor , kısacası bence 360 herşeyi berbat etmiş görünüyor.
Şöyle birşey olmuş olabilir ; 360 total yanlış uyarı sebebi ile aslında zararsız olan bir sistem dosyasını (symsrv.dll) sildi veya kullanılmaz hale getirdi ve aynı dosyayı kullanan visual yüklenmiyor , kısacası bence 360 herşeyi berbat etmiş görünüyor.
- theArcher
- Byte2

yarın tekrar format atmayı deneyeceğim.Windows 7/windows 10 hangisini önerirsiniz.velociraptor yazdı: 29 Mar 2020, 00:23 En azından Arkadaşının Laptopundaki sorunu halletmişsin , gelelim sendekine :
10 yıllık notebook :) i5 480M,6 GB DDR 3 1066mhz,sata 2 SSD
- velociraptor
- Yottabyte4

Görünüşe göre windows 10 u rahat kaldırır. hantal olmasına rağmen önceliği windows 10 a ver derim , Yanına VHD ye windows 7 de kurabilirsin elbetteki, ben öyle yapıyorum.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Total 360 Çin Malı bir yazılım kuracaksanız ya Kaspersky yada esnek olan Webroot Secureanywhere Antivirüs yazılımı kurmanız tavsiye edebilirim
- theArcher
- Byte2

sorun çözüldü gibi sanki:)
Windows 10 en güncel sürümünü kurdum ve driverları windows update halletti.
@trwe zaten kaspersky free kullanıyordum fakat yükleme sorunu olduğu için 360 total kurmak istemiştir.Şu an kaspersky free kurdum ve office programları,visual studio ve sql server olsun hepsini sorunsuz yükledim.Kaspersky arasıra symsrv.dll,instapi110.dll hatası veriyor virüs olarak algılıyor ama istisnalara ekle dedim bakalım ilerleyen günlerde neler olacak.
Gelelim Cd-rom yerine taktığım HDD'ye formattan sonra tekrar taktım eski yerine fakat aygıt yöneticisinde görünüyor ama bilgisayarıma girdiğimde göremiyorum.Windows 10 pe çalışmasıyla boot edip Aomei partition asistan ile baktığımda BAD Disk uyarısı aldım.Bu hdd önemli dosyalarım ve çocukların resimleri vardı eyvah hapı yuttuk dedim.Ama çok şükür 2 tane recovery programı kullanarak verilerin çoğuna ulaştım(FileScavenger,diğerini hatırlayamadım) ve normal hddyi biçimlendirip taktım sistem görüyor sorunsuz bişekilde.Fakat size danışmak istediğim bir konu var normal hddyi HDD Tune ile taratıp Health kısmına baktığımda sarı bir uyarı aldım.ilerleyen zamanlarda sıkıntı oluşturur mu?tekrar resim ve dosyalarımı yüklesem olur mu?

Windows 10 en güncel sürümünü kurdum ve driverları windows update halletti.
@trwe zaten kaspersky free kullanıyordum fakat yükleme sorunu olduğu için 360 total kurmak istemiştir.Şu an kaspersky free kurdum ve office programları,visual studio ve sql server olsun hepsini sorunsuz yükledim.Kaspersky arasıra symsrv.dll,instapi110.dll hatası veriyor virüs olarak algılıyor ama istisnalara ekle dedim bakalım ilerleyen günlerde neler olacak.
Gelelim Cd-rom yerine taktığım HDD'ye formattan sonra tekrar taktım eski yerine fakat aygıt yöneticisinde görünüyor ama bilgisayarıma girdiğimde göremiyorum.Windows 10 pe çalışmasıyla boot edip Aomei partition asistan ile baktığımda BAD Disk uyarısı aldım.Bu hdd önemli dosyalarım ve çocukların resimleri vardı eyvah hapı yuttuk dedim.Ama çok şükür 2 tane recovery programı kullanarak verilerin çoğuna ulaştım(FileScavenger,diğerini hatırlayamadım) ve normal hddyi biçimlendirip taktım sistem görüyor sorunsuz bişekilde.Fakat size danışmak istediğim bir konu var normal hddyi HDD Tune ile taratıp Health kısmına baktığımda sarı bir uyarı aldım.ilerleyen zamanlarda sıkıntı oluşturur mu?tekrar resim ve dosyalarımı yüklesem olur mu?