Kara Baron:Michael Wittmann

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Cevapla
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Mesajlar: 15218
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 2526 kez
Teşekkür edildi: 5344 kez

Kara Baron:Michael Wittmann

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Resim

Michael Wittmann (d. 22 Nisan 1914; Vogelthal, Oberplatz, Bavyera - ö. 8 Ağustos 1944; Cintheaux Gaumesnil, Caen, Fransa), II. Dünya Savaşı döneminde bir panzer komutanı. Müttefikler tarafından daha sonra dünya genelinde Kara Baron diye anılır.

2 Şubat 1944’te Wittmann Şövalyelik Haçının meşe yapraklarını Wolfsschanze Karargahında yapılan bir törenle Adolf Hitler'in ellerinden aldı.

II. Dünya Savaşı’nın en başarılı ve en ünlü tank kumandanı olan SS-Hauptsturmführer (Yüzbaşı) Michael Wittmann, Doğu Cephesindeki başarılarıyla Knight's Cross (Şövalye Haçı)'na layık görülmüştü. Doğu Cepehesindeki büyük başarısından sonra kendisini Fransa'da bulacak ve İngiliz 7. Zırhlı tümenine bağlı keşif birliklerini neredeyse tek başına durduracaktı. Bu İngiliz birlikleri aynı zamanda "Desert Rats" adıyla Afrika'da isim yapmış tecrübeli birliklerdi. Bu efsanevi çarpışmadan kısaca bahsetmek gerekirse; D-Day'den 1 hafta kadar sonrası, 13 Haziran 1944. Müttefikler Normandiya çıkarmasını emin bir şekilde devam ettiriyorlardı. Alman 352. Piyade birlikleri ile çarpışmakta olan Amerikalılar, Villers-Bocage şehrine hareket etmek üzere emir alan İngiliz 7. Piyade Tümeni ile Alman Panzer-Lehr Tümeni arasında bir boşluk oluşturmaya çalışıyordu. Villers-Bocage'a varan İngilizler ikmal yaptıktan sonra 2. hedefleri olan 213 nolu tepeye doğru hareket ettiler. Wittmann kendilerinden 200 metre kadar uzaktan geçmekte olan İngiliz konvoyunu tespit etti. Bölüğündeki diğer 4 Tigerı 213 nolu tepeye gönderdikten sonra İngilizlere anayoldan saldırıya geçti. Wittmann yaklaşık 15 dakika süren çarpışma sonucunda 12 tank, 2 anti-tank topu, 13 zırhlı taşıma aracı yok etmişti. Wittmann şehrin dış kısımlarına ulaştı ve şehir arazisinde piyade desteği olmadan hareket etmenin tehlikeli olduğunun farkındaydı. Geri dönmeye kadar verdiğinde İngiliz 1. Piyade tugayının anti-tank saldırısına uğradı ve Tiger'ı etkisiz hale geldi. Wittmann ve ekibi tanktan kurtulmayı başararak şehre 7 km uzaklıktaki Panzer-Lehr mevzilerine ulaştılar. Bu sırada Wittmann'ın bölüğü 213 nolu tepedeki tüm İngiliz birliklerini yok ederek 30 esir almışlardı. Günün sonunda Wittmann'ın bölüğü 4 Sherman Firefly, 20 Cromwell, 3 Stuart, 3 M4 Sherman OP, 14 half-track, 16 Bren Zırhlı Taşıyıcı ve 2, 6 pounder anti-tank topu yok etmişti. Ertesi gün İngilizler şehri terk edecek ve sonraki 2 ay boyunca Almanlar kasabayı ellerinde tutacaklardı.

Ülke çapında bir kahraman haline gelen Wittmann birçok şekilde propaganda aracı olarak kullanıldı ve "The Black Baron" takma adını aldı. Ölümüne kadar müttefik birliklerine korku salmaya devam etti.

10 Temmuz 1944 tarihinden itibaren SS 101. Ağır Panzer Taburu'na vekaleten komuta eden Wittmann, 8 Ağustos 1944 saat 12:47'de 158 nolu devlet karayolunun doğusunda 007 nolu Tiger I ile ilerlerken Kraliyet Kara Kuvvetleri 33. Zırhlı Tugayı 1. Northernptonshar Gönüllü Süvari Alayı A Bölüğü 3. Takımı'na bağlı bir Sherman Firefly tankının attığı APDP mermisinin isabet etmesinin sonucu meydana gelen patlamada öldü.

Kaynak Site: https://www.wikizero.com/tr/Michael_Wittmann

TRWE_2012
Amatör Savaş Tarihi Tutkunu......
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 53965
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 19797 kez
Teşekkür edildi: 11989 kez

Re: Kara Baron:Michael Wittmann

Mesaj gönderen velociraptor »

Vaybe büyük adammış.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Mesajlar: 15218
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 2526 kez
Teşekkür edildi: 5344 kez

Re: Kara Baron:Michael Wittmann

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

velociraptor yazdı: 05 Kas 2019, 21:10 Vaybe büyük adammış.
Alman savaş sanayisini tek geçerim....Bugünün dünyasında, gizli olan şey Almanların savaş sanayisinde hala güçlü olduklarıdır.Bizim kiler bir tank modelleyip yaptılar.Tankı ilk kez gördüğümde ABD M10 Molveri Tank Avcısının birebir aynı idi.Ve ilk tepkim Allah sizin belanızı vermesin madem bir tankı TAKLİT edeceksiniz bari Alman Tiger I yada King Tiger Tip A'yı modelleyip, günümüz teknolojik imkanları ile geliştirseydiniz ya dedim.....

Şimdi bir bak tankların benzerliğine...

Altay Tankı:

Resim

ABD M10 Tankı:

Resim

Bizim kiler Çinliler gibi taklit etmeye başladılar.....
En son TRWE_2012 tarafından 05 Kas 2019, 21:48 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Mesajlar: 15218
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 2526 kez
Teşekkür edildi: 5344 kez

Re: Kara Baron:Michael Wittmann

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

velociraptor yazdı: 05 Kas 2019, 21:10 Vaybe büyük adammış.
İstersen bir şu adamın bir hayat hikayesine bak....

Marin Shroif

Ölümüne kadar 161+ düşman tankını Tiger I ile indirmiş, pusuya düşürüldüğün'de bile ölürken yanından 20 ABD Sherman tankının götürmüştür. (20x5 =100=1 bölük asker)

Bir tankın azami personel sayısı daima 5'tir.

1xMakineli Tüfek Nişancısı
1xSürücü
1xKomutan
2xTop - Mühimat Sorumlusu
Cevapla