Dizüstü PC'lerde Pil Kavramı

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

Dizüstü PC'lerde Pil Kavramı

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Merhabalar

Dizüstü PC'lerde Pil gücünü kullanma

Bilgisayarda şarjlı bir pil varsa ve bilgisayar harici güce bağlı değilse pil gücüyle çalışır. Bilgisayar harici bir AC güç kaynağına takılıysa AC gücüyle çalışır.Bilgisayarda şarj edilmiş bir pil varsa ve AC adaptörü üzerinden sağlanan harici AC gücüyle çalışıyorsa, AC adaptörünün bilgisayarla bağlantısının kesilmesi durumunda bilgisayar pil gücüne geçer.

NOT:

AC gücünü çıkardığınızda, pil tasarrufu yapmak için ekran parlaklığı azalır. Ekran parlaklığını arttırmak için, fn+f8 kısayol tuşuna kullanın veya AC adaptörü yeniden bağlayın.

Çalışma yönteminize bağlı olarak pili bilgisayarda bırakabilir veya saklayabilirsiniz. Bilgisayar AC gücüyle çalışırken pili bilgisayarda bırakmak, pilin şarj edilmesini ve güç kesintisi durumunda çalışmalarınızın korunmasını da sağlar. Ancak, bilgisayardaki pil, bilgisayar kapalı olduğunda ve harici güç kaynağı bağlantısı kesildiğinde zaman içinde boşalır.

UYARI!

Olası güvenlik sorunlarını azaltmak için, yalnızca bilgisayarla birlikte verilen pili, üretici tarafından sağlanan yedek pili veya üretici’den satın alınan uyumlu pili kullanın.Bilgisayarın pil ömrü güç yönetimi ayarları, bilgisayarda çalıştırılan programlar, ekran parlaklığı, bilgisayara takılı harici aygıtlar ve diğer etkenlere bağlı olarak değişir.

Kalan pil şarjını gösterme/İzleme

İşaretçiyi görev çubuğunun en sağındaki bildirim alanındaki pil ölçer simgesinin üzerine getirin.
– veya –
Windows Taşınabilir Bilgisayar Merkezi’inde, pil şarj etme süresinin tahmini kalan dakikalarını görüntüleyin:

Pil ölçer simgesini tıklatın ve Windows Mobility Center (Windows Taşınabilir Bilgisayar Merkezi) seçeneğini tıklatın.
– veya –
Başlat > Denetim Masası > Mobile PC (Taşınabilir Bilgisayar) > Windows Mobility Center (Windows Taşınabilir Bilgisayar Merkezi) seçeneklerini belirleyin.Süre, pilin geçerli düzeyde güç sağlamaya devam etmesi durumunda pilde kalan yaklaşık çalışma süresini gösterir. Örneğin, DVD oynatılırken kalan süre azalacak; DVD oynatmaya son verildiğinde ise kalan süre artacaktır.

Pili takma veya çıkarma

DİKKAT:
Tek güç kaynağı olan pili çıkarma bilgi kaybına neden olabilir. Bilgi kaybını önlemek için pili çıkatmadan önce Hazırda Bekletme modunu başlatın veya Windows üzerinden bilgisayarı kapatın.

Pili takmak için:

1.Bilgisayarı düz bir yüzeyde ters çevirin.
2.Pili, pil yuvasına (1) takın ve yerine oturana kadar aşağı doğru döndürün (2).
3.Pil çıkarma mandalı (3) otomatik olarak pili yerine kilitler.

Resim

Pili çıkarmak için:

1.Bilgisayarı düz bir yüzeyde ters çevirin.
2.Pilin serbest kalması için çıkarma mandalını (1) kaydırın.
3.Pili (2) yukarı doğru döndürün ve bilgisayardan çıkarın (3).

Resim

Pil şarj etme

UYARI!
Bilgisayarın pilini uçakta şarj etmeyin.
Pil paketi, isteğe bağlı güç adaptörü, isteğe bağlı bir genişletme ürünü veya isteğe bağlı bir yerleştirme aygıtıyla harici güce bağlıyken şarj edilir.
Pil, bilgisayar kullanımda olsun ya da olmasın şarj edilir; ancak, bilgisayar kapalıyken daha hızlı şarj edilir.
Pil yeniyse, 2 hafta veya daha fazla süre boyunca kullanılmamışsa ya da normal oda sıcaklığından çok daha sıcak veya soğuk durumda ise şarj işlemi gecikebilir.
Pilin ömrünü uzatmak ve pil şarj göstergelerinin doğruluk oranını artırmak için aşağıdaki önerileri takip edin:

●Yeni bir pil şarj ediyorsanız, pil tümüyle şarj olmadıkça bilgisayarı açmayın.
●Pili, pil ışığı sönene kadar şarj edin.

NOT:
Pil şarj edilirken bilgisayar açıksa, bildirim alanındaki pil ölçer, pil tamamen şarj edilmeden yüzde 100 gösterebilir.

●Pili şarj etmeden önce, normal kullanım sonucunda tam şarjın yüzde 5’in altına kadar bitmesini sağlayın.
●Pil 1 ay veya daha uzun süre kullanılmamışsa, pili şarj etmenin yanı sıra, ayarlamayı da unutmayın.

Pil ışığı, şarj durumunu aşağıdaki gibi görüntüler:

●Yanıyorsa: Pil şarj ediliyordur.
●Yanıp sönüyorsa: Pilin düzeyi düşüktür veya bitmek üzeredir ve şarj olmamaktadır.
●Kapalıysa: Pil tamamen şarj edilmiştir, kullanımdadır ya da takılmamıştır.

Zayıf pil düzeylerini belirleme

Bilgisayarın kullanabileceği tek güç kaynağı olan pil düşük pil düzeyine geldiğinde, pil ışığı yanıp söner.
Düşük pil düzeyine çözüm bulunmazsa, bilgisayar kritik pil düzeyine girer ve pil ışığı yanıp sönmeye devam eder.

Bilgisayar kritik bir pil düzeyi için aşağıdaki eylemleri gerçekleştirir:

●Hazırda Bekletme modu etkinse ve bilgisayar açıksa veya Uyku durumundaysa, bilgisayar Hazırda Bekletme modunu başlatır.
●Hazırda Bekletme modu devre dışıysa ve bilgisayar açıksa veya Uyku durumundaysa, kısa bir süre Uyku durumda kalıp kapatılır ve kaydedilmemiş bilgileriniz kaybedilir.

Zayıf pil düzeyini çözümleme

DİKKAT:
Bilgisayar kritik düzeyde zayıf pil düzeyine geldiyse ve Hibernation (Hazırda Bekletme) modunu başlattıysa, bilgilerin kaybolması riskini azaltmak için güç ışıkları kapanıncaya kadar gücü geri yüklemeyin.

Bu bölümde aşağıdaki konular hakkında bilgiler verilmektedir:

Harici güç varken zayıf pil düzeyini çözümleme

Aşağıdaki aygıtlardan birini bağlayın:

●AC adaptörü
●İsteğe bağlı genişletme ürünü veya yerleştirme aygıtı
●İsteğe bağlı güç adaptörü

Şarj edilmiş pil varken zayıf pil düzeyini çözümleme

1.Bilgisayarı kapatın veya Hibernation (Hazırda Bekletme) modunu başlatın.
2.Şarjı biten pili çıkarın ve şarj edilmiş bir pil takın.
3.Bilgisayarı açın.

Herhangi bir güç kaynağı yokken zayıf pil düzeyini çözümleme

Hibernation (Hazırda Bekletme) modunu başlatın.
– veya –
Çalışmanızı kaydedip bilgisayarı kapatın.

Bilgisayar Hibernation (Hazırda Bekletme) durumundan çıkamadığında zayıf pil düzeyini çözümleme

Bilgisayarda Hibernation (Hazırda Bekletme) modundan çıkmak için yeterli güç bulunmadığında aşağıdaki adımları takip edin:

1.Şarjlı bir pil takın veya bilgisayarı harici güç kaynağına bağlayın.
2.Güç düğmesine basarak Hazırda Bekletme durumundan çıkın.

Pil ayarlama

Pili aşağıdaki durumlarda ayarlayın:

●Pil şarj göstergesi doğru görünmediğinde
●Pil çalışma süresinde önemli bir değişiklik gözlemlediğinizde
Pil yoğun şekilde kullanılsa bile, ayda bir defadan çok ayarlama gereksiniminin doğmaması gerekir. Yeni pilin de ayarlanması gerekmez.

Bu bölümde aşağıdaki konular hakkında bilgiler verilmektedir:

Adım 1: Pili tamamen şarj etme

UYARI!
Bilgisayarın pilini uçakta şarj etmeyin.(Böyle bir salaklığa imza atmayın)

Pili tamamen şarj etmek için:

1.Pili bilgisayara takın.
2.Bilgisayarı AC adaptörüne, isteğe bağlı bir güç adaptörüne, isteğe bağlı bir genişletme ürünü veya yerleştirme aygıtına bağlayıp adaptörü ya da aygıtı da harici güç kaynağına takın.Bilgisayarın pil ışığı yanar.

NOT:
Pil, bilgisayar kullanımda olsun ya da olmasın şarj edilir; ancak, bilgisayar kapalıyken daha hızlı şarj edilir.

3.Pil tamamıyla şarj edilene kadar bilgisayarı harici güç kaynağına bağlı durumda bırakın.Bilgisayarın pil ışığı kapanır.

Adım 2: Hibernation (Hazırda Bekletme) ve Sleep (Uyku) Durumlarını Devre Dışı Bırakma

1.Bildirim alanındaki pil ölçer simgesini sağ tıklatın ve More power options (Diğer güç seçenekleri) seçeneğini tıklatın.
– veya –
Start (Başlat) > Control Panel (Denetim Masası) > System and Maintenance (Sistem ve Bakım) > Power Options (Güç Seçenekleri) seçeneğini belirleyin.
2.Geçerli güç planında, Change plan settings (Plan ayarlarını değiştir) seçeneğini tıklatın.
3.On battery (Pilde) sütununda listelenen Turn off the display (Ekranı kapat) ve Put the computer to sleep (Bilgisayarı uyku durumuna getir) ayarlarını kaydedin, böylece ayarlamadan sonra bu ayarları sıfırlayabilirsiniz.
4.Turn off the display (Ekranı Kapat) ve Put the computer to sleep (Bilgisayarı uyku durumuna getir) ayarlarını Never (Hiçbir Zaman) olarak değiştirin.
5.Change advanced power settings (Gelişmiş güç ayarlarını değiştir) seçeneğini tıklatın.
6.Sleep (Uyku) seçeneğinin yanındaki artı işaretini tıklatın ve Hibernate after (Hazırda beklemeden önce geçecek süre) işaretinin yanındaki artı işaretini tıklatın.
7.Ayarlamadan sonra sıfırlayabilmeniz için Hibernate after (Hazırda beklemeden önce geçecek süre) altındaki On battery (Pilde) ayarını kaydedin.
8.On battery (Pilde) ayarını Never (Hiçbir zaman) olarak değiştirin.
9.OK (Tamam) seçeneğini tıklatın.
10.Save changes (Değişiklikleri kaydet) seçeneğini tıklatın.

Adım 3: Pilin şarjını bitirme

Pilin şarjı bitirilirken bilgisayarın açık kalması gerekir. Pilin şarjı, bilgisayar kullanılsa da kullanılmasa da bitebilir; ancak, siz bilgisayarı kullanırken daha hızlı bitecektir.

●Şarj bitirme işlemi sırasında bilgisayarın başında durmamayı düşünüyorsanız, şarj bitirme yordamına başlamadan önce çalışmalarınızı kaydedin.
●Şarj bitirme yordamı sırasında bilgisayarınızı zaman zaman kullanıyorsanız ve güç tasarrufu zaman aşımlarını ayarladıysanız, şarj bitirme işlemi sırasında sisteminizin aşağıdaki performansı göstermesini bekleyebilirsiniz:
●Ekran otomatik olarak kapatılmaz.
●Bilgisayar boşta kaldığında, sabit disk sürücüsü hızı azalmaz.
●Sistem tarafından başlatılan Hibernation (Hazırda Bekletme) modu gerçekleşmez.

Pil şarjını bitirmek için:

1.Bilgisayarın harici güç kaynağından çıkarın, ancak bilgisayarı kapatmayın.
2.Pil şarjı bitene kadar bilgisayarı pil gücüyle çalıştırın. Pilin şarjı düşük pil düzeyine gelecek şekilde bitmişse, pil ışığı yanıp sönmeye başlar. Pilin şarjı bitirildiğinde, pil ışığı söner ve bilgisayar kapatılır.

Adım 4: Pili tamamen yeniden şarj etme

Pili yeniden şarj etmek için:

1.Pil tamamıyla yeniden şarj edilene kadar bilgisayarı harici güç kaynağına bağlı durumda bırakın. Pil yeniden şarj edildiğinde, bilgisayardaki pil ışığı söner.
Pil yeniden şarj edilirken bilgisayarı kullanabilirsiniz, ancak bilgisayar kapalı olduğunda pil daha hızlı şekilde şarj edilecektir.
2.Bilgisayar kapalıysa, pil tamamıyla şarj edildiğinde ve pil ışığı söndüğünde bilgisayarı açın.

Adım 5: Hibernation (Hazırda Bekletme) ve Sleep (Uyku) Durumlarını Yeniden Etkinleştirme

DİKKAT:
Hibernation (Hazırda Bekletme) durumunu ayarlamadan sonra yeniden etkinleştirmemek, pil şarjının tamamen bitmesine ve bilgisayar kritik pil düzeyine ulaşırsa bilgi kaybına yol açar.

1.Bildirim alanındaki pil ölçer simgesini sağ tıklatın ve More power options (Diğer güç seçenekleri) seçeneğini tıklatın.
– veya –
Start (Başlat) > Control Panel (Denetim Masası) > System and Maintenance (Sistem ve Bakım) > Power Options (Güç Seçenekleri) seçeneğini belirleyin.
2.Geçerli güç planında, Change plan settings'i (Plan ayarlarını değiştir) tıklatın.
3.On battery (Pilde) sütunundaki öğeler için kaydettiğiniz ayarları yeniden girin.
4.Change advanced power settings (Gelişmiş güç ayarlarını değiştir) seçeneğini tıklatın.
5.Sleep (Uyku) seçeneğinin yanındaki artı işaretini tıklatın ve Hibernate after (Hazırda beklemeden önce geçecek süre) işaretinin yanındaki artı işaretini tıklatın.
6.On battery (Pilde) için kaydettiğiniz ayarı yeniden girin.
7.OK (Tamam) seçeneğini tıklatın.
8.Save changes (Değişiklikleri kaydet) seçeneğini tıklatın.

Güç tasarrufu yapma

●Windows Denetim Masası’ndaki Güç Seçenekleri’nden düşük güç kullanımı ayarlarını seçin.
●Kullanmadığınız zamanlarda modem uygulamalarınızdan çıkın ve kablosuz ve yerel ağ (LAN) bağlantılarını kapatın.
●Kullanmadığınız durumlarda harici güç kaynağına takılı olmayan harici aygıtları çıkarın.
●Kullanmadığınız harici ortam kartlarını durdurun, devre dışı bırakın veya çıkarın.
●Gerektiğinde ekran parlaklığını ayarlamak için fn+f7 ve fn+f8 kısayol tuşlarını kullanın.
●Çalışmanızın başından ayrılacaksanız, Uykuda veya Hazırda Bekletme modunu başlatın ya da bilgisayarı kapatın.

Pili saklama

DİKKAT:
Pillerin hasar görmemesi için uzun süre yüksek sıcaklıklara maruz bırakmayın.Bilgisayar 2 haftadan daha uzun süre kullanılmayacak ve harici güçten çıkarılacaksa, pili çıkarın ve ayrı bir yerde saklayın.Pili, şarj ömrünü uzatmak için serin ve kuru bir yerde saklayın.Bir ay veya daha uzun süre saklanmış pili kullanmadan önce ayarlayın.

Kullanılmış pili imha etme

UYARI!
Yangın veya yanık riskini azaltmak için pili sökmeyin, ezmeyin, delmeyin, temas noktalarını kısa devre yapmayın, suya veya ateşe atmayın. Pili 60°C’nin (140°F) üzerindeki sıcaklıklara maruz bırakmayın. Pili sadece bu bilgisayar için onaylanmış özel pil ile değiştirin.

Harici AC gücü kullanma

Harici AG gücü onaylı bir AC adaptörüyle sağlanır.

UYARI!
Olası güvenlik sorunlarını azaltmak için, yalnızca bilgisayarla birlikte verilen AC gücünü, HP tarafından sağlanan yedek AC gücünü veya HP'den aksesuar olarak satın alınan uyumlu AC gücünü kullanın.
Bilgisayarı aşağıdaki koşullardan biri geçerli olduğunda harici AC gücüne bağlayın:

UYARI!

Bilgisayarın pilini uçakta şarj etmeyin.
●Pil şarj ederken veya ayarlarken
●Sistem yazılımını yüklerken veya değiştirirken
●Bir CD veya DVD'ye bilgi yazarken

Bilgisayarı harici AC gücüne bağladığınızda aşağıdaki olaylar gerçekleşir:

●Pil şarj olmaya başlar.
●Bilgisayar açıksa, bildirim alanındaki pil ölçer simgesi görüntülenir.

Bilgisayar bağlantısını harici AC gücünden kestiğinizde aşağıdaki olaylar gerçekleşir:

●Bilgisayar pil gücüne geçer.
●Ekran parlaklığı otomatik olarak pil ömrü tasarrufu yapacak şekilde düşer. Ekran parlaklığını arttırmak için, fn+f8 kısayol tuşuna basın veya AC adaptörü yeniden bağlayın.

AC adaptörünü bağlama

UYARI!

Elektrik çarpması veya donanımın zarar görmesi riskini azaltmak için:
Güç kablosunu her zaman erişebileceğiniz bir AC prize takın.
Bilgisayara giden elektriği, güç kablosunu AC prizinden çıkararak kesin (güç kablosunu bilgisayardan çıkararak değil).

Güç kablosunda 3 uçlu bir fiş varsa, kabloyu 3 uçlu prize (topraklı) takın. Güç kablosunun topraklama ucunu iptal etmeyin (örneğin 2 uçlu bir adaptör takarak). Topraklama ucu önemli bir güvenlik unsurudur.

Bilgisayarı AC güç kaynağına bağlamak için:

1.AC adaptörü bilgisayarın üzerindeki güç konektörüne (1) bağlayın.
2.Güç kablosunu AC adaptöre takın (2).
3.Güç kablosunun diğer ucunu AC prizine takın (3).

Bak Temsili Resim:

Resim

TRWE_2012
Alaydan Yetişme PC Kullanıcısı
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19693 kez

Re: Dizüstü PC'lerde Pil Kavramı

Mesaj gönderen velociraptor »

Sağolasın , bu aralar temel Bilgisayar bilgileri serisi var galiba
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

Bilgiden zarar gelmez. Temel seviyede olanları da düşünmek lazım değil mi? :D
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

velociraptor yazdı: 04 Nis 2019, 20:09 Sağolasın , bu aralar temel Bilgisayar bilgileri serisi var galiba
Aslında benim için bilgi olgusunun temel veya ileri seviye nitelikli olmasının bir önemi yoktur.Önemli olan bilgidir.Ve onu oluşturabilmek,derlemek ve ortaya koymaktır.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Mesaj gönderen burak35 »

değiştiremeyeceğimiz bir şey var ne yaparsak yapalım pillerin ömürleri çok uzun olmuyor ne yazık ki en fazla bir yada taş çatlasın 2 sene daha fazla dayananı görmedim ben kendimden tecrübemden örnek vereyim kullandıgım bilgisayar 2010 üretimi 2011 ocakta aldım arkadaşlarım evde kullanırken yada sen çok oyun oynarsın o yüzden batarya sök fişe takılı kullan derlerdi öyle yaptım arasıra pilden de kullandım tabi o zamanlar evde net yok park cafe gibi tanıdık yerlerde nete giriyoruz mecbur bu kadar dikkat etmeme rağmen 2 sene dayandı sonrada bozuldu o gün bugündür bataryasız kullanıyorum bilgisayar alırken batarya kaç hücreli ve kaç whr gücünde kontrol etmek gerek bu konuda en iyi firma galiba gigabyte , adamlar aero modellere 94 whr batarya koymus notebookcheck e göre bu alanda en iyi firmaymıs imkanım olsa aero 14 yada 15 alırdım
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

burak35 yazdı: 06 Nis 2019, 14:30 değiştiremeyeceğimiz bir şey var ne yaparsak yapalım pillerin ömürleri çok uzun olmuyor ne yazık ki en fazla bir yada taş çatlasın 2 sene daha fazla dayananı görmedim ben kendimden tecrübemden örnek vereyim kullandıgım bilgisayar 2010 üretimi 2011 ocakta aldım arkadaşlarım evde kullanırken yada sen çok oyun oynarsın o yüzden batarya sök fişe takılı kullan derlerdi öyle yaptım arasıra pilden de kullandım tabi o zamanlar evde net yok park cafe gibi tanıdık yerlerde nete giriyoruz mecbur bu kadar dikkat etmeme rağmen 2 sene dayandı sonrada bozuldu o gün bugündür bataryasız kullanıyorum bilgisayar alırken batarya kaç hücreli ve kaç whr gücünde kontrol etmek gerek bu konuda en iyi firma galiba gigabyte , adamlar aero modellere 94 whr batarya koymus notebookcheck e göre bu alanda en iyi firmaymıs imkanım olsa aero 14 yada 15 alırdım
Katılıyorum sana bu sene bendeki HP Lion Hücreli batarya öldü şarj etmiyor.AC güce bağlı kullanmaktayım.Bilgisayar dizüstü ve 12.senesine girmekte.......
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

trwe yazdı: 06 Nis 2019, 14:34
burak35 yazdı: 06 Nis 2019, 14:30 değiştiremeyeceğimiz bir şey var ne yaparsak yapalım pillerin ömürleri çok uzun olmuyor ne yazık ki en fazla bir yada taş çatlasın 2 sene daha fazla dayananı görmedim ben kendimden tecrübemden örnek vereyim kullandıgım bilgisayar 2010 üretimi 2011 ocakta aldım arkadaşlarım evde kullanırken yada sen çok oyun oynarsın o yüzden batarya sök fişe takılı kullan derlerdi öyle yaptım arasıra pilden de kullandım tabi o zamanlar evde net yok park cafe gibi tanıdık yerlerde nete giriyoruz mecbur bu kadar dikkat etmeme rağmen 2 sene dayandı sonrada bozuldu o gün bugündür bataryasız kullanıyorum bilgisayar alırken batarya kaç hücreli ve kaç whr gücünde kontrol etmek gerek bu konuda en iyi firma galiba gigabyte , adamlar aero modellere 94 whr batarya koymus notebookcheck e göre bu alanda en iyi firmaymıs imkanım olsa aero 14 yada 15 alırdım
Katılıyorum sana bu sene bendeki HP Lion Hücreli batarya öldü şarj etmiyor.AC güce bağlı kullanmaktayım.Bilgisayar dizüstü ve 12.senesine girmekte.......
doğrudur haklısın benimde 9 sene oldu artık hatta benim bilsayarın ekran kartı yandı devre dısı bıraktık çünkü sistem kısır döngüye girip keni kendine sürekli reset atıp duruyordu teknik servis baya bi yardımcı olmustu formatla filan ugrasmak istememiştim malum format atmayı yada program kurmayı hiç sevmiyorum hatta benim makinanın usb leri biraz sorunlu bazen bellek yada harici hdd görmüyor fan bozuk bazen çok ses çıkarıyor traktör gibi :) dvd sürücü çalışmıyor cd dvd okumuyor hatta kart okuyucu bile bozuldu mümkünse yenilemek lazım ama buda kolay değil günümüzde ne yazıkki
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

O usb hatasının nedeni ben çözdüm.Yapman gerekn Asampoo Optimizer yazılımını kullanarak Windows'un her 5 milisaniye usb yuvaları yoklamasının önüne geçeksin o kadar......
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

trwe yazdı: 06 Nis 2019, 14:45 O usb hatasının nedeni ben çözdüm.Yapman gerekn Asampoo Optimizer yazılımını kullanarak Windows'un her 5 milisaniye usb yuvaları yoklamasının önüne geçeksin o kadar......
söylediğini bilmiyordum bunu not alıyorum bir ara deneyeyim ama benimki her zaman olmuyor ara sıra oluyor müzik falan kopyalarken garip bir durum :?:
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

burak35 yazdı: 06 Nis 2019, 14:47
trwe yazdı: 06 Nis 2019, 14:45 O usb hatasının nedeni ben çözdüm.Yapman gerekn Asampoo Optimizer yazılımını kullanarak Windows'un her 5 milisaniye usb yuvaları yoklamasının önüne geçeksin o kadar......
söylediğini bilmiyordum bunu not alıyorum bir ara deneyeyim ama benimki her zaman olmuyor ara sıra oluyor müzik falan kopyalarken garip bir durum :?:
Sen sistemine birşey kopyalarken bile Windows arkaplan 2-3 watlık enerjiyi ve işlemci gücünü buna ayırıyor hali ile sende hatalar meydana getiriyor sende windows'a küfürleri saydırıyorsun.(aynı benim gibi..... :) )
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

trwe yazdı: 06 Nis 2019, 14:53
burak35 yazdı: 06 Nis 2019, 14:47
Sen sistemine birşey kopyalarken bile Windows arkaplan 2-3 watlık enerjiyi ve işlemci gücünü buna ayırıyor hali ile sende hatalar meydana getiriyor sende windows'a küfürleri saydırıyorsun.(aynı benim gibi..... :) )
aynen haklısın ama küfretmiyorum alıştım yani windowsun sorun çıkartmasına o sorun çıkarttıkca ben sorunları çözüyorum okuyup araştırarark insan üstesinden geliyor doğrusu :)