USB Bellek Boyutu Olduğundan fazla görünüyor - Çözüldü
-
Banker
- Bit

USB Bellek Boyutu Olduğundan fazla görünüyor - Çözüldü
Merhabalar,
32 GB'lık bir USB Belleğim var. Bu bellek Disk yönetiminde normal boyutunda görünmektedir. USB Belleği açıp içine girdiğimde İmleci bu bellekteki bir klasörün üzerine getirdiğimde boyut normal görünmesine rağmen, aynı klasörü sağ tıkla açıp özelliklere tıkladığımda Genel sekmesi altındaki boyut kısmı çok büyük bir rakam göstermektedir.(6,55 GB'lık klasör 885 GB olarak görünmektedir) Bu normal bir durum olmayıp birşeylerin ters gittiğini göstermektedir.Bu bellek üzerinde her türlü yazma-okuma yapılabilmektedir. Söz konusu klasördeki dosyalarımı kontrol ettiğimde herhangi bir anormallikle karşılaşmıyorum. Bu durum izah edilebilir mi? Saygılarımla.
32 GB'lık bir USB Belleğim var. Bu bellek Disk yönetiminde normal boyutunda görünmektedir. USB Belleği açıp içine girdiğimde İmleci bu bellekteki bir klasörün üzerine getirdiğimde boyut normal görünmesine rağmen, aynı klasörü sağ tıkla açıp özelliklere tıkladığımda Genel sekmesi altındaki boyut kısmı çok büyük bir rakam göstermektedir.(6,55 GB'lık klasör 885 GB olarak görünmektedir) Bu normal bir durum olmayıp birşeylerin ters gittiğini göstermektedir.Bu bellek üzerinde her türlü yazma-okuma yapılabilmektedir. Söz konusu klasördeki dosyalarımı kontrol ettiğimde herhangi bir anormallikle karşılaşmıyorum. Bu durum izah edilebilir mi? Saygılarımla.
- TRWE_2012
- Exabyte3

- Teşekkür etti: 1814 kez
Re: USB Bellek Boyutunun olduğundan çok fazla görünmesi
Gerçekten anormal paranormal bir alacakaranlık gibi.... 32GB>>Dizinde 885 GB .......!
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 15207 kez
Sendeki durum nasıl oluştu bilmiyorum lakin Bellekleri olduğundan çok daha büyük gösterme yöntemleri mevcut mesel :
FAT32 Bir Master tabloya sahiptir buraya hexedit ile müdahale edilip boş alanı istenen büyüklükte gösterecek şekilde ayarlanabilir. Bir diğer yöntemde mikro denetleyici yardımı ile işletim sistemine disk sanki çok daha büyükmüş gibi gösterilebiliyor böylece Windows gerçekten diski yanlış bir şekilde gerçekte olduğundan daha büyük tanımlayarak biçimlendirecektir. Bunu yaparken şu yöntem izleniyor :
flash chip controller Product ID, Vendor ID, ve NUmara & flashchips büyüklük bilgilerini içeriyor bu bilgilerin üzerine yazılarak (Firmware) kapasitesi büyük gösteriliyor.
mesela Linuxta sahte 1 TB aşağıdaki komutlarla oluşturlabiliyormuş (Denemedim)
1.Create fake formatted 1 TB disk:
2.Check that it really happened
3.Connect your DoK and check how it was mounted:
4.Find the device name, something like /dev/sdb1 (If you make a mistake here, you might ruin some other disk connected to the system, so be careful !)
5.Unmount it:
6.Find out the size of our FAT table: (The first number is the size in kilobytes)
7. Copy over to DoK
Freak out your friend!You can mount it locally for playing around like this:
FAT32 Bir Master tabloya sahiptir buraya hexedit ile müdahale edilip boş alanı istenen büyüklükte gösterecek şekilde ayarlanabilir. Bir diğer yöntemde mikro denetleyici yardımı ile işletim sistemine disk sanki çok daha büyükmüş gibi gösterilebiliyor böylece Windows gerçekten diski yanlış bir şekilde gerçekte olduğundan daha büyük tanımlayarak biçimlendirecektir. Bunu yaparken şu yöntem izleniyor :
flash chip controller Product ID, Vendor ID, ve NUmara & flashchips büyüklük bilgilerini içeriyor bu bilgilerin üzerine yazılarak (Firmware) kapasitesi büyük gösteriliyor.
mesela Linuxta sahte 1 TB aşağıdaki komutlarla oluşturlabiliyormuş (Denemedim)
1.Create fake formatted 1 TB disk:
Kod: Tümünü seç
mkdosfs -C temp_file 1000000000Kod: Tümünü seç
ls -lh temp_fileKod: Tümünü seç
mount5.Unmount it:
Kod: Tümünü seç
sudo umount /dev/sdb1Kod: Tümünü seç
ls -s temp_fileKod: Tümünü seç
echo "head -c [size_from_above]K temp_file > /dev/sdb1" | sudo shKod: Tümünü seç
mkdir test
sudo mount temp_file test -oloop- TRWE_2012
- Exabyte3

- Teşekkür etti: 1814 kez
Başımıza taş yağacak.....(daha neler göreceğim bu fani ömrümde)
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 207 kez
Vealociraptor o işlemleri vermeyeydin iyiydi. Bir arkadaş o yöntemler yüzünden flaşının gömülü yazılımı sildi daha birkaç gün önceye kadar çare bulmaya çalışıyordu.
- velociraptor
- Yottabyte4

İşlemleri vermedim sadece linuxta fake (Sahte) boyut oluşturma komutlarını verdim , ayrıca aynı işlem windowsta da yapılabiliyor , VHD oluşturup boyutunu 1-2 TB yapıp attach ediyorsun kimse anlayamıyor
- shampuan
- Petabyte4

Ne işe yarayacaksa :D
Gören de flaşbellek pahalı birşey, boyutu büyük diye yutturup satarak kara geçecekler sanıyor. Niye yapıyorsun ki bunu? Hiç. Psikolojik tatmin
Gören de flaşbellek pahalı birşey, boyutu büyük diye yutturup satarak kara geçecekler sanıyor. Niye yapıyorsun ki bunu? Hiç. Psikolojik tatmin
- velociraptor
- Yottabyte4

Çinliler bu verdiğim işlemlerle internet üzerinden sahte parmak bellekler satıyorlar , 64 GB diye alıyorsun aslında 4 GB çıkıyor :)
-
Banker
- Bit

Velociraptör'ün böyle değerli bilgiler paylaşması aslında çok iyi olmuş. Böyle bilgiler her yerde kolaylıkla bulunamıyor maalesef. Kendini geliştirmek isteyen ve riskleri de üstlenenler için güzel bir kaynak diye düşünüyorum.shampuan yazdı: 19 Ara 2018, 12:20 Vealociraptor o işlemleri vermeyeydin iyiydi. Bir arkadaş o yöntemler yüzünden flaşının gömülü yazılımı sildi daha birkaç gün önceye kadar çare bulmaya çalışıyordu.
Konu ile ilgili olarak; Bellekteki verileri başka bir yere kopyalayıp belleği formatlamayı düşünüyorum. Formatladıktan sonra aynı verileri formatlanan belleğe tekrar kopyalayacağım. Bakalım bir değişiklik olacak mı?
- shampuan
- Petabyte4

Ne açıdan değişiklik? Sorun nedir tam olarak yardımcı olmaya çalışalım.Banker yazdı: 19 Ara 2018, 20:57
Konu ile ilgili olarak; Bellekteki verileri başka bir yere kopyalayıp belleği formatlamayı düşünüyorum. Formatladıktan sonra aynı verileri formatlanan belleğe tekrar kopyalayacağım. Bakalım bir değişiklik olacak mı?
-
Banker
- Bit

Sorunu ilk mesajda açıklamaya çalışmıştım. Belleği boşaltıp formatladım ve verileri tekrar aynı belleğe kopyaladım. Sorun şimdilik çözülmüş görünüyor. Amacım; bu olayın sebebini öğrenebilmekti. Teşekkürlershampuan yazdı: 20 Ara 2018, 12:17Ne açıdan değişiklik? Sorun nedir tam olarak yardımcı olmaya çalışalım.Banker yazdı: 19 Ara 2018, 20:57
- shampuan
- Petabyte4

Dur dur benim iyice başım döndü :D
Kimin ne sorduğunu unuttum iyice saçmaladım.
Tamam sorun çözüldüyse güle güle kullanın.
-
Banker
- Bit

Estağfurullah, Başınızı döndürdüğüm için affola. Teşekkürlershampuan yazdı: 20 Ara 2018, 16:43 Dur dur benim iyice başım döndü :D