w10 E:'deki *.udf dosyası ancak C:'de açılıyor? - Çözüldü

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
mahferer
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 4 kez

w10 E:'deki *.udf dosyası ancak C:'de açılıyor? - Çözüldü

Mesaj gönderen mahferer »

UYAP Döküman Editör ile kaydettiğim *.udf uzantılı dosyalarım var ve bunlar Google Drive'da yedekli..
W10 kurduktan sonra her zamanki gibi Google Drive klasörünü E:'de (ikinci partition) yarattım ve *.udf uzantılı olan bu dosyaların da olduğu yedeğimi indirdim..
Ancak E:'deki *.udf dosyasını E:'deki konumundan açmaya çalışınca isimsiz boş sayfa açılıyor.
C:'ye kopyalayıp açtığımda normal açılıyor.
Hani sanki bu dosyalar için gereken UYAP Döküman editör ve Java programını E:'ye de kurmam gerekiyormuş gibi bir intiba oluştu bende :)
W7'de böyle değildi.
Bizim memlekete has bir dosya türü olduğu için de çare bulunabileceğini sanmıyorum :)
hasantr
Byte1
Byte1

Re: w10 E:'deki *.udf dosyası ancak C:'de açılıyor?

Mesaj gönderen hasantr »

Evet maalesef internette hiç kaynak yok bu uzantıyla ilgili. Hukukçular da program işlerinden anlamıyorlar. En fazla yapabildikleri Java kurmak.
Bu sorunla ilgili olarak benim aklıma gelen tek şey Path ayarlarını kontrol etmek. İnternette bunun anlatımları vardı sanırım.
avukado
Bit
Bit

Mesaj gönderen avukado »

Biraz gecikmeli bir cevap olacak ama ben kendimce bir çözüm buldum bu soruna. Belki Siz de çoktan bulmuşsunuzdur.
İki ihtimal var:
1) Sizin de soruda belirttiğiniz gibi .udf dosyasını C'ye kopyalayıp açmak.
2) Önce Döküman Editörü programını açıp, programın içinden "aç" diyerek ilgili dosyayı bulmak.
mahferer
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 4 kez

Mesaj gönderen mahferer »

avukado yazdı: 14 Ara 2018, 17:44 Biraz gecikmeli bir cevap olacak ama ben kendimce bir çözüm buldum bu soruna. Belki Siz de çoktan bulmuşsunuzdur.
İki ihtimal var:
1) Sizin de soruda belirttiğiniz gibi .udf dosyasını C'ye kopyalayıp açmak.
2) Önce Döküman Editörü programını açıp, programın içinden "aç" diyerek ilgili dosyayı bulmak.
Teşekkürler, Google Drive'ı C:/'ye kurdum artık ne yapayım, iş güç arasında bir de bunlarla uğraşılmaz..