Başlatılacak bir işletim sistemi seçin geliyor - Çözüldü
-
Banker
- Bit

Başlatılacak bir işletim sistemi seçin geliyor - Çözüldü
Merhabalar,
Bilgisayarı her açtığımda başlangıçta Windows Önyükleme Yöneticisi ile karşı karşıya geliyorum.. Gelen ekranda "Başlatılacak bir işletim sistemi seçin" uyarısı alıyorum. Aynı ekranda alt tarafta zaman sayacı (Saniye olarak) çalışmaya başlıyor ve süre bitiminde Windows açılıyor. Yine aynı ekranda "Windows Bellek Tanılama Aracını çalıştırın" diye yazıyor. Bu aracı çalıştırıp Bellek kontrolü yaptırdığımda sorun bulunamadı diyor. Sistemimde sadece Win.10 yüklü olup başka bir İsletim Sistemi yoktur. HDD'min İşletim Sisteminin kurulu olmadığı diğer bölümünde (D) WindowsBackUp dosyası var. Windows başlatılırken bu yedek dosyasını da algılayıp o yüzden mi uyarıda bulunuyor? Bu konuda değerli üstadların görüşlerini rica ediyorum.Teşekkürler, Saygılarımla.
Bilgisayarı her açtığımda başlangıçta Windows Önyükleme Yöneticisi ile karşı karşıya geliyorum.. Gelen ekranda "Başlatılacak bir işletim sistemi seçin" uyarısı alıyorum. Aynı ekranda alt tarafta zaman sayacı (Saniye olarak) çalışmaya başlıyor ve süre bitiminde Windows açılıyor. Yine aynı ekranda "Windows Bellek Tanılama Aracını çalıştırın" diye yazıyor. Bu aracı çalıştırıp Bellek kontrolü yaptırdığımda sorun bulunamadı diyor. Sistemimde sadece Win.10 yüklü olup başka bir İsletim Sistemi yoktur. HDD'min İşletim Sisteminin kurulu olmadığı diğer bölümünde (D) WindowsBackUp dosyası var. Windows başlatılırken bu yedek dosyasını da algılayıp o yüzden mi uyarıda bulunuyor? Bu konuda değerli üstadların görüşlerini rica ediyorum.Teşekkürler, Saygılarımla.
Re: Windows Önyükleme Yöneticisi
Arama kısmına msconfig diye yazın. sonuç olarak sistem yapılandırılması programı çıkacaktır, tıklayıp açın. Açılan pencereden önyükleme seçeneklerine girip listedeki yüklü işletim sistemlerinize bakın. Win7 kullandığım için işletim sistemi gösterme seçeneği var mı bilmiyorum, resmini yükleyebilirseniz iyi olur. Zaman aşımı süresini minimum 3 saniye olarak belirleyebilirsiniz.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19703 kez
Tam olarak neresidir dersen aşağıdaki konudaki resimler yardımcı olacaktır
https://www.sordum.net/3742/her-acilist ... -sormasin/
https://www.sordum.net/3742/her-acilist ... -sormasin/
-
Banker
- Bit

Merhaba,
Önyükleme seçenekleri sayfasında kullanmış olduğum win.10 görünmektedir.Başka bir sistem görünmemektedir.Çözüm önerinizi uyguladım ve zaman aşımı süresi olarak görünen 30 sn seçeneğini 3 sn olarak değiştirdim.Sayenizde oldu, teşekkür ediyorum. Bu seçeneği 0 olarak ayarlasak ne olur?
Önyükleme seçenekleri sayfasında kullanmış olduğum win.10 görünmektedir.Başka bir sistem görünmemektedir.Çözüm önerinizi uyguladım ve zaman aşımı süresi olarak görünen 30 sn seçeneğini 3 sn olarak değiştirdim.Sayenizde oldu, teşekkür ediyorum. Bu seçeneği 0 olarak ayarlasak ne olur?
- velociraptor
- Yottabyte4

Re: Başlatılacak bir işletim sistemi seçin geliyor - Çözüldü
Açılırken multiboot girdilerde bekleme yapmaz , "0" yapabllirsin
0 değerini verebiliyorsan velociraptor'un dediği gibi bekleme yapmaz ve ilk seçili olan işletim sistemi ile açılır.
-
Banker
- Bit

Merhabalar,
0 değerini veremedim, çünkü "3-999 sn arasında bir değer girin" uyarısı verdi. Bilginize. Selamlar
0 değerini veremedim, çünkü "3-999 sn arasında bir değer girin" uyarısı verdi. Bilginize. Selamlar
- velociraptor
- Yottabyte4

Microsoftun işlerine akıl sır ermez , kısıtlamışlarsa onların öngördüğü değer aralığında bir değer ver , eski sistemlerde yapılabiliyordu diye hatırlıyorum
Win 10'da en düşük 3 değeri verilebiliyor ancak win 7'de değer aşağıdaki gibi 0 verilebiliyor:

Ekleme: Sanalda kurulu olan Win10 üzerinde yaptığım denemelere göre sorunun çözümü şöyle olacak:
1- Şunu direkt dosya gezginine yapıştır: Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Sistem
2- Resimdeki numaralara göre devam et:

Ekleme: Sanalda kurulu olan Win10 üzerinde yaptığım denemelere göre sorunun çözümü şöyle olacak:
1- Şunu direkt dosya gezginine yapıştır: Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Sistem
2- Resimdeki numaralara göre devam et:

En son trasmus tarafından 05 Ara 2018, 23:20 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
- velociraptor
- Yottabyte4

Asıl sistemim halen Windows 7 , windows 10 VHD de kuruludur ve sadece başlık açarken ve ekran resimleri alırken kullanırım :)
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
:) en güzeli :)velociraptor yazdı: 05 Ara 2018, 23:10 Asıl sistemim halen Windows 7 , windows 10 VHD de kuruludur ve sadece başlık açarken ve ekran resimleri alırken kullanırım :)
Hiç bulaşma kafayı yersin. Programlarım düzgün çalışmıyor. Ben istediğimi yapamadıktan sonra neden 700TL lisans ücreti ödeyip paramla rezil olayım?
- velociraptor
- Yottabyte4

windows 10 1903 ve sonrası belki denenebilir , bekleyip görelim , adamlar ilk defa yavaşlığı kaldıramaya çalışacak bakalım
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2506 kez
Ben umutlu değilim.Bunlar ne zaman iyi bir şey vaadetse tam tersini yapıyorlar he hikmetse......velociraptor yazdı: 05 Ara 2018, 23:49 windows 10 1903 ve sonrası belki denenebilir , bekleyip görelim , adamlar ilk defa yavaşlığı kaldıramaya çalışacak bakalım
- velociraptor
- Yottabyte4

Malesef ortaya genelde tersi çıkıyor doğrudur