Windows XP İçin......!

Sadece freeware (Ücretsiz) program paylaşımlarının yeraldığı alan
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2525 kez

Windows XP İçin......!

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Merhabalar

Aşağıda kendi Windows XP SP3 x86 sistemimden alınan ekran görüntüsündeki yazılımlardan;

1.RocketDock
2.MTU Türkçe-İngilizce ve İngilizce-Türkçe Sözlük tarafımdan Cameo ile portable hale getirilmiş(3 yıl önce) (mutlaka her portable içine bir Unistaller programı yerleştiririm ki kayıt defterinden kalıntı kalmasın)
3.SuperCopier 2.2 ise setup dosyası olup bu yazılım için bir site adına (ismini burada yazmıyorum) Türkçe dil yaması kodladım.Uzun bir gece oldu benim için ama sonuç harika oldu.Yama 2.2 -1.6 a kadar tüm SC sürümlerinde çalışır durumda....Alın güle güle kullanın.

Not:

RocketDock tüm Windowslarda çalışır.Dock üzerindeki bir kısayol çalışmazsa o simgeye sağ tıklayıp Simge Ayarlarına tıklayın yazılımın exe çalışma yollarını elle güncelleyin.

Ekran Görüntüsü:

Resim

Ekran görüntüsünde gördüğünüz gibi ben kendimce modifikasyon ustasıyım.Sistemi güzelleştirebiliyorum.

İndirme Linki:

Windows XP İçin.7z 7.61 MB : https://www.dosyaupload.com/a5kr

TRWE_2012
Alaydan Yetişme PC Kullanıcısı
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Re: Windows XP İçin......!

Not:

Docks için uyarı

1.Yazılımı güncellemeyin çünkü ücretli sürüme geçiyor bu sürüm en son free sürüm
2.Dock'a kısayol eklemek çok kolay sadece simge,dizin , dosya fark etmez.Windows'un Drag-Drog fonksiyonunu kullanan yazılımla sadece nesneyi docka istedğini yere sürükleyin bırakın,Bir simgeden yani kısayoldan kurtulmak için tersini yapın.Yani çekip masaüstüne bırakın o andan itibaren puf yok oldu.....(animasyonlu yok oluş dumanı)
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19793 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Eline sağlık , şahane olmuş
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

XP'ye geçtin rahat ettin de'mi kötohoooor :D
Akıllı bir insan, bir sistemden faydalanmanın yollarının bir tane olmadığını iyi bilir...
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

shampuan yazdı: 04 Ara 2018, 19:26 XP'ye geçtin rahat ettin de'mi kötohoooor :D
Akıllı bir insan, bir sistemden faydalanmanın yollarının bir tane olmadığını iyi bilir...
Bu demecinden bir şey anlamadım.Ne demek istediğini biraz daha açık cümlelerle izahlandırabilir misin?
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

E, XP kullanmıyordun. Geçen gün XPnin yararlarından bahsedince, XP özlemi duyup geçiş yaptın. Şimdi de gaza geldin programdır, ayardır, yöntemdir paylaşıp duruyorsun. Kullanmaya kullanmaya özlemişsin. Hoşuna gitti değil mi? diyorum yani. Uzun süre modern sistemler kullanınca, eski diye bilinen sisteme geçildiğinde muazzam hızı, hafifliği, pratikliği hissedersin öyle.
Dün ben Sorunu çözdüm yarın yazıcam demiştim. Şu anda kurulum tamamlandı, programları düzgüncene kurmaya çalışıyorum. İşim bittiğinde yetiştirebildiğim kadar, zaten iki satır birşey, yazıp size sorunun nedenini aktaracağım.
Bu arada köftohor'un kelime anlamını bilmiyorum. Kötü bir anlama geliyorsa af buyur. Sevilen insanlara söylerim bunu ben.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Yok yok işi kavgaya dökmeyesin ben her sistemi kullanıyorum Windows 10 kullandım ama şu uçak modu ağ bağlantılarını engellediği için Win10 kullanmıyorum/kullanamıyorum ve bir de benim sistem XP ve Vista da tam randımanlı çalışmakta garip bir durum.Ben sadece anlamadığımı sordum.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Sen de biliyorsun ki XP daha küçük eski bir sistem. Eski makineler için. Sen bu sistemi "biraz daha yeni" bir makineye kurarsan, uçak olacaktır. Hatırlarsan Windows XP ilk çıktığında birçok kişi hala windows 98 kullanıyordu. Makineler iğneli pinli Pentium III'lüydü. P4ler çıkınca bile XP hala çok yavaştı çoğu kişi bu yavaşlığı aşabilmek için XP teması yerine klasik windows temasını kullanıyor, birçok uygulamayı arkaplandan kaldırmak zorunda kalıyordu. Yani XP bir zamanların windows10'u idi. Daha sonraları intell, P4 işlemcinin LGA 775 pinlisini çıkardı ve ramlar da DDR-1 teknolojisine çoktan geçti. Harddiskler IDE arayüzünden SATA-1 ataryüzüne geçince makineler normal hıza kavuşmuştu.

Şimdi sendeki donanım ne?
çift çekirdekli, XP nin gereksiniminin çooook üzerinde bir teknolojiye sahip işlemci.
Ramın ne? DDR-2 muhtemelen.
HDD ne? tahminen söylüyorum SATA-2
Anakartın XPnin ortalama gereksiniminin çok çok üzerinde bir canavar makineye, esasen hurdası bile kalmamış makineler için üretilmiş sistem kuruyorsun. Uçmasın da ne yapsın. Bugünün windows10'unu 20 yıl sonraki sistemde kullandığını düşünsene.... Aynı hesap. Elindeki makineye eğer windows 98 ya da 2000 kurabilirsen daha da şaşıracaksın. Birşeyi tıkladığın anda daha ikinci tık gerçekleşirken açılıyor ben denedim. ;)
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Yalnız bende ses sorunu var hopörler patlak olduğundan ses donanımı Xp tarafından tanınmıyor hali ile kulaklık girişi devredışı neden ses düzeni masaüstü hopör düzeni bunu Netbook (diz üstü ) düzenine geçirsem jak girişleri çalışacak bir key yaptım ama unuttum nasıl yaptığımı yani anlayacağın görüntü var ses yok bundan dolayı vista kullanmaktayım vista kulaklık girişini otomatik tanıyor.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Ekran görüntüsündeki VistaKenar Çubuğunu isteyen Xp kullanıcıları şu bağlantıya bakabilirler

https://www.bilgisayarkurtu.com/yeni-th ... 1-0-14057/
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

trwe yazdı: 04 Ara 2018, 20:26 Yalnız bende ses sorunu var hopörler patlak olduğundan ses donanımı Xp tarafından tanınmıyor hali ile kulaklık girişi devredışı neden ses düzeni masaüstü hopör düzeni bunu Netbook (diz üstü ) düzenine geçirsem jak girişleri çalışacak bir key yaptım ama unuttum nasıl yaptığımı yani anlayacağın görüntü var ses yok bundan dolayı vista kullanmaktayım vista kulaklık girişini otomatik tanıyor.
Hoparlörün patlak olması şu anlama gelir: hoparlörün ses üretmesini sağlayan zar, yırtıktır, cırıltılı rahatsız edici ses üretir. Böyle bir durumda window, ben kulaklığı görmem, hoparlörü görmem demez.

Eğer hoparlörün içinde veya kablolama sisteminde bir kısadevre varsa, ses çipini bozarsın, aktif edemezsin. Bu olay başka.

Benim laptop, windows 7 deyken hoparlörden ses geliyor. Kulaklık takıyorum, bir jak takıldı diyor, ama kulaklıkta ses yok. Sürücü mü güncellemedim, eski sürüme mi dönmedim olmuyor. sürücüyü realtek ile beraber komple kaldırdım. ANAM! ses geldi. Ama bir dahaki bootta yine kulaklıkta ses yok... Driverpack ir ses sürücüsü kurdu. Ses yeniden geldi. Ama bir dahaki bootta ses yine gitti. Ses aygıtı ile ilgili bir değişiklik yaptığım zaman ses geliyor. sonra tekrar gidiyor. Bu sıkıntılar Lİnuxdaylken asla olmuyor!

Senin sorunun da hoplardan değil bence, ya yazılımsal ya da ses çipsel...
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Bir kez bu sorunu aştım ama nasıl yaptığımı hatırlamıyorum ama eğer bir hatırlarsam affı olmayacak hemen buraya not düşülecek.......
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10125 kez

Mesaj gönderen burak35 »

rocketdock şimdi hatırladım kuzenim kullanıyordu hatta bundan 10 sene kadar önce benim eski döküntü masaüstü bilsayarımada kurmuştuk güzel programdır işe yarar :)
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 932 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Konudaki ve yorumdaki link kırık