Güzel Bir İndirme Programı: Jdownloader

Sadece freeware (Ücretsiz) program paylaşımlarının yeraldığı alan
Cevapla
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8798
Kayıt: 13 Tem 2018, 17:11
Teşekkür etti: 208 kez
Teşekkür edildi: 345 kez

Güzel Bir İndirme Programı: Jdownloader

Mesaj gönderen shampuan »

Herkese merhabalar.

Bu konu ile ilgili başlık açılmış mı diye üstünkörü bir kontrol ettim, fakat bulamadım. Yine de evvelden açılmışsa kusura bakmayın.

Bir süredir, krekli yazılım kullanmaktan vazgeçtim. Bakalım ücretsiz yazılımlarla da oluyor mu diye kendimi zorladım ve zaman içinde gördüm ki evet; belli başlı programlara bağımlı olmaya gerek yok. Hatta uzun süredir windows kullanmayı dahi bıraktım.

Asıl konuya gelecek olursak, böyle "idmanımsı", detaylı ayarlar içeren, yani kısacası sofistike bir indirme programına ihtiyacım vardı. Bu programı daha evvel kurup denemiştim fakat ilk denememde pek birşey anlamadığımdan kaldırmıştım. Bu da onun adını her duyduğumda önyargılı davranmama neden oluyordu. Üstelik windows kullanmayı bırakınca seçeneklerim iyice azalmıştı. Son çare olarak tekrar denemeye karar verdim ve denedim de.

Ne mi oldu?

Bomba gibi program!

Link yakalamak konusunda tam bir canavar. Tamam, idman gibi videoları otomatik yakalamıyor ama sizi memnun bırakacak kadar da akıllı. Bir linki sağtık-kopyala yaptığınız anda yakalama yapıyor ve indirilebilir içerikleri listeliyor. Şayet yakalamazsa, bağlantı yakalayıcı sekmesine geçerek sağtık, linki yapıştır yapın ve bırakın linki tarayıp içeriği hazır hale getirsin. Bundan sonrası "indir" demenize kalıyor.

Video yakalamaları ne alemde?

Jdownloader, birçok siteden video yakalaybilme özelliğine sahip bir yazılım. Mail.ru, youtube,... adları aklıma gelmeyen oynar içerik içeren birçok siteden video yakalayabiliyor. Son zamanlarda youtube, reklam politikaları nedeniyle mozilla ve chrome gibi tarayıcılara eklenen video indirme eklentilerine yasak koydu, indiremiyorsunuz. Problem değil. Yasal sınırlarda kalmak şartıyla sevdiğiniz, size faydalı olabilecek bir videoları sorunsuz indirebiliyorsunuz.

1.yol:
-Jdownloaderi çalıştırın ve görev çubuğuna minimize edin.
-İndirmek istediğiniz videonun başlığına (sayfanın sağ kısmında alt alta dizilen videolar) sağ tıklayın ve linkini kopyalayın. Jdownloader penceresini genişletin, ve bağlantı yakalayıcı sekmesini açıp sağ alt köşeye dikkat edin. Birşeyi tarıyormuş gibi hareketli bir ikon görüyorsanız istediğiniz video eklenmek üzeredir. Yoksa sağ tıklayıp yapıştır deyin. Listeye gelen video dosyası bir klasör içerisinde indirilir. Bu klasörün solundaki (+) işaretine tıklatarak, video dosyasını seçiyor ve seçeneklerden video kalitesini seçebiliyorsunuz.
2-Yol:
Aslında aynı. Videoyu açın ve tarayıcının adres satırındaki video adresini sağtık-kopyala yapıp yukarıdaki işlemleri tekrarlayın.

Youtube Playlist yakalama özelliği!

Benim en sevdiğim özellik bu. Size yapın demiyorum ama çok sevdiğim bir iki diziyi ful bölümler olarak bu şekilde indirdim. Videoyu değil de, dizinin playlist'ini bulun. Sayfanın sağında beliren playlist penceresindeki liste adına sağtıklatıp linkini kopyalayın. Eğer Jdownloader o esnada açık ise küçük bir pencere açılır ve size şunu sorar: "Oynatma listesi işlensin?" Bu butona bastığınız anda tarama işlemi başlar ve oynatma listesinde ne kadar video varsa hepsini yavaş yavaş kuyruğa ekler. Size sadece video kalitelerini seçip, "indir" emri vermek kalır.

İndirme ekranının sağında nelerin indirilip nelerin indirilmeyeceğini belirleyen kutucuklar var. Bu kutucukları yöneterek, video ile beraber indirme listesine alınan ses dosyası, videonun açıklaması, önizlemesi gibi şeyleri engelleyebilir, sadece videoyu ya da sadece ses dosyasını indirebilirsiniz (youtube için söylüyorum).

Hız limiti özelliği

Eğer bulunduğunuz yerde interneti paylaşıyorsanız, doruk hızda indirme yapmanız, diğer kullanıcıları rahatsız edecektir. Jdownloader, indirme hızını yukarı ya da aşağı kontrol etmenize izin verir. Freeware sürümü ile 1.54Mbps 'e kadar çıkabiliyorsunuz. Ki günümüzün acınacak haldeki internet altyapısını baz alırsak gayet iyi. Başkalarını rahatsız etmiyeyim diyorsanız da, istediğiniz hıza inebiliyorsunuz.

Var olan indirmeyi durdurma, iptal etme, silme

İndirme yürütülürken yukarıdaki kare sembollü düğme(stop), indirme işlemini "geçici olarak" durdurur. İndirilecek bir dosyaya sağtık yaparsanız, dosya adını değiştirmekten tutun, onu silmek, linkine erişmek... gibi birçok işlemlere kadar yapabiliyorsunuz. Fakat dikkat, Harddiskinizden silmez, listeden siler; ta ki "emin misiniz?" diye soran uyarı penceresinde aksini belirtmediğiniz sürece.

Kaldığı yerden devam özelliği

Bir dosya indiriyorsunuz ve boyutu muazzam. İndirme hızını sizin için en uygun seviyeye alın. Bilgisayarınızı her kapatmadan evvel yukarıda bahsettiğim kare şeklindeki stop düğmesine basın. daha sonra programdan çıkıp bilgisayarınızı kapatın. Özellikle kotalı internet kullanıyorsanız, dizüstünüz varsa avantajlısınız demektir. Kafeterya, okul gibi kamusal alanlardan, her gezdiğiniz yerden internete bağlanır hergün azar azar dosyanızı çekersiniz.

Aynı anda indirilecek dosya adedi belirleme

Jdownloader'de "kuyruk" kavramı biraz farklı. İndirme kuyruğu dediğimiz yer "bağlantı yakalayıcı" sekmesinde oluşuyor. Fakat, indirmeye alınan dosyalar "indirmeler" adlı sekmeye liste halinde aktarılır. Bu sekmede birden fazla dosya için aynı anda indirme yapılabilir ve kullanıcı aynı anda indirilecek dosya adedini kendisi belirleyebilir. Bu yönüyle de gayet iyi bir program. Yalnız dikkat etmeniz gerek: atıyorum, 300kbps hızıyla indirme yaparken 20 dosyayı aynı anda indiriyorsanız, bu 300kbps yi jdownloader tüm dosyalara paylaştırır. O yüzden indirme hızı ile aynı anda indirilen dosya adedini ona göre belirleyin ve abartmayın. Yoksa "adedi çok, ama boyutu yok" dosyalar için saatlerce boşuna beklersiniz.

İnmekte olan bir dosya diğer dosyaların yavaş inmesine neden oluyor ve sizin için o dosyayı indirmenin acelesi yoksa, o dosyasa öncelik atayabilir, ya da sağtık menüsünden etkisizleştir yaparak geçici olarak durdurabilirsiniz. Bu özelliği kullandığınızda diğer indirmeler devam eder. Diğer indirmeler bittiğinde yine bu dosya için sağtık yapıp etkinleştir diyerek indirmeye ister şimdi, ister bilgisayarınızı tekrar açtığınız zaman devam edebilirsiniz.

Evet, Jdownloader ile ilgili olarak aklıma gelen özellikler bunlar. Bana soracak olursanız ben 3 aydır kullanıyorum ve IDMAN'ı unuttum diyebilirim. Jdownoader, jawa tabanlı bir uygulamadır ve kurulumda sisteminize jawa kurmanızı isteyebilir. Ücretsiz kullanılır ve istenirse bağış yapılabilir; ya da ücret ödenerek premium hesap edinilebilir. Hesap oluşturulup kayıt yaptırılabilir, forumuna üye olunabilir, izin verilen birçok özelliğinden faydalanılabilir.

Şahsen şu ana kadar indirdiğim dosya türleri:
-Her tür, çözünürlük, kalitede video dosyaları. Kaynaklarına göre değişebileceği gibi, youtube gibi bu ayarları değiştirmene izin veren sitelerden indiriyorsan kaliteyi jdownloaderden kendin değiştirebiliyorsun(yukarıda baksettim). Bir ara youtube'dan radyo tiyatroları indirdim fakat, video dosyası olarak boyutu yüksek kaçtığından ses dosyası olarak indir dedim, 200-300MB boyutunda video oldu sana 50-70MB'lik ogg dosyası. Harika!
-Her türden arşiv dosyası.
-Birçok linux sitesinden istediğim sürümlerin İSO dosyaları.
-PDF dosyaları.
-Kaynak siteler değişir(sürekli güncelleme geliyor) ve Mail ru, google drive gibi onlarca siteye uyumu var. Güncellemelerle sayıları artıyor ya da sorunlar gideriliyor.

Tarayıcıdan indirirken link yakalama özelliği

Bunu açıklamam lazım. Tarayıcı ile bir dosya indiriyorsunuz. Ama çok yavaş, jdownloaderi de unuttunuz. Tamam, açın jdownloaderi, tarayıcıdan indirilmekte olanlar penceresini ya da inden dosyayı sağtıklatıp kaynak linki kopyala deyin, sonra jdownloaderin bu linki yakalamasını sağlayın. İndirme hızını da ayarladıktan sonra işlemi başlatın ve tarayıcıdaki dosyayı durdurun(inmesin). Bu kadar.

Denemek isteyenler olursa kafasına takılan sorunları buraya yazsınlar. Gördükçe yanıtlamaya çalışırım.
Anasayfası:
http://jdownloader.org/tr/home/index

Kolay gelsin, iyi indirmeler...
shampuan.
:roll:
Kullanıcı avatarı
trasmus
Megabyte2
Megabyte2
Mesajlar: 1195
Kayıt: 14 May 2010, 14:50
cinsiyet: Erkek

Re: Güzel Bir İndirme Programı: Jdownloader

Mesaj gönderen trasmus »

Anlatım için teşekkürler. Jdownloader + Eagleget kombinasyonu çok iyi bir indirme yöneticisi paketidir, trial program kullanmak istemeyenler için iyi bir alternatif olacağını düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8798
Kayıt: 13 Tem 2018, 17:11
Teşekkür etti: 208 kez
Teşekkür edildi: 345 kez

Re: Güzel Bir İndirme Programı: Jdownloader

Mesaj gönderen shampuan »

Teşekkürler @trasmus,
herkes XDM'yi tavsiye etse de Eagleget çok daha iyi bir program. Onu windows tarafından biliyorum. Hatta ilk sürümleri pek iyi değildi diye hatırlıyorum ama son zamanlarda iyice mükemmelleştirdiler. Onu da denemek isteyenlere tavsiye ediyorum güzel program.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46480
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4607 kez
Teşekkür edildi: 3923 kez

Re: Güzel Bir İndirme Programı: Jdownloader

Mesaj gönderen velociraptor »

Hayatımda kuıllanmayacağım tek yazılım IDM dir sürekli Eagle Get kullanırım , tercih meselesidir.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte1
Exabyte1
Mesajlar: 10981
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 898 kez
Teşekkür edildi: 1936 kez

Re: Güzel Bir İndirme Programı: Jdownloader

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Jdownloader java tabanlı bir indirme yöneticisidir.İlk olarak linux tarafında geliştirilmiş daha sonra Windows platformu için tekrar yazılmıştır.Yazılımı çalıştırabilmek için JRE 2.0 ve üstü olmalıdır.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8798
Kayıt: 13 Tem 2018, 17:11
Teşekkür etti: 208 kez
Teşekkür edildi: 345 kez

Re: Güzel Bir İndirme Programı: Jdownloader

Mesaj gönderen shampuan »

Eagle Get harika bir program, bir ara kullanıyordum. Yine de denememişseniz Jdownoaderi de deneyin derim. Birkaç gün özellikleri keşfetmeyle boğuştuktan sonra anlayacaksınız ki ayrıntının ayrıntısının ayrıntısı şeklinde çok güzel seçeneler sunuyor. Benim gün boyu tek yaptığım şey şu:
adrese sağtıkla>linki kopyala,
indir butonuna sağtıkla> adresi kopyala,
videoya sağtıkla>adresi kopyala,
başlığa sağtıkla>adresi kopyala... açıp da listeye almış mı diye bakmıyorum bile. İçinde indirilebilir içerik varsa almıştır; indirilebilir içerik yoksa zaten listeye almaz.
* * *
Yalnız XDM ile IDM'yi birbirine karıştırmayın. XDM de alternatif indiricilerdendir.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46480
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4607 kez
Teşekkür edildi: 3923 kez

Re: Güzel Bir İndirme Programı: Jdownloader

Mesaj gönderen velociraptor »

XDM hiç kullanmadım.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8798
Kayıt: 13 Tem 2018, 17:11
Teşekkür etti: 208 kez
Teşekkür edildi: 345 kez

Re: Güzel Bir İndirme Programı: Jdownloader

Mesaj gönderen shampuan »

Eagle Get kadar iyi değil. Denemeye gerek yok. Ama herkes ücretsiz IDM alternatifi sorunca XDM öneriyor onu demek istedim. Ben onunla idare edemedim, Eagle Get ve Jdownloader daha müemmel.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46480
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4607 kez
Teşekkür edildi: 3923 kez

Re: Güzel Bir İndirme Programı: Jdownloader

Mesaj gönderen velociraptor »

Anladım , ben Eagle get çıkar çıkmaz ilk tanıtımını yapanlardanım ozamandan beridir de kullanıyorum
Kullanıcı avatarı
lord_leo
Megabyte3
Megabyte3
Mesajlar: 1470
Kayıt: 25 Nis 2010, 08:39
cinsiyet: Erkek
Teşekkür edildi: 6 kez

Re: Güzel Bir İndirme Programı: Jdownloader

Mesaj gönderen lord_leo »

windowsun derinlerine mudahale yapmak istiyor.
zaman ayırıp bakmak lazım ama acemii kullanıcı için istenmeyen sonuçlar çıkarabilir. bazı antivirüsler uyarı veriyor.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8798
Kayıt: 13 Tem 2018, 17:11
Teşekkür etti: 208 kez
Teşekkür edildi: 345 kez

Re: Güzel Bir İndirme Programı: Jdownloader

Mesaj gönderen shampuan »

lord_leo yazdı: 28 Tem 2018, 00:21 windowsun derinlerine mudahale yapmak istiyor.
zaman ayırıp bakmak lazım ama acemii kullanıcı için istenmeyen sonuçlar çıkarabilir. bazı antivirüsler uyarı veriyor.
Jdownloader için söylüyorsanız olabilir. Jdownloader yazılımda güncellemeleri kapatma özelliği yok. Siz isteseniz de istemeseniz de güncelleme alıyor ve kendini güncelliyor. Gün aşırı güncelleme geliyor. Gelen güncellemelere baktığımda video yakalayamadığı bazı siteler ile ilgili bugfixler eklendiğini bazen de yeni site adresleri eklendiğini görüyorum. Bilmiyorum, şayet kötü niyetli birşeyler varsa bunu henüz elimdeki antivirüsler ile tesbit etmedim. Yazılım sökebilen arkadaşlar varsa bakıp bilgi versinler biz de ona göre tedbirli davranalım.
Cevapla