Windows 10 Mavi Ekran Hatası

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

Re: Windows 10 Mavi Ekran Hatası

Mesaj gönderen seheryeli »

yok hocam onlar hep boş neyse boş verin sizi yormayalım

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2540 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Tamam işte Seheryeli aşağıda sıralanmış dosyalar(mesela ; SearchUI.exe.mini.6848.dmp dosyası gibi) bunları teker teker yukarıdaki NirSoft BlueScreen Viem yazılımına sürükleyip bırakın ve inceleyiniz.
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

temam hocamda sadece onunla bitiyormu bitecekmi?
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

hocam yalnız sürükleme işide olmuyor inat edip gelmiyorlar, hiç biride olmuyor doğru değilmi indirdiğim uygulama?

Resim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Eğer Windows Sürükle-Bırak işlemi yapılamıyorsa belli ki yazılımı Yönetici Hakları ile tekrar açın ve tekrar deneyin.Gene olmazsa bu sefer Yönetici hakları ile açılmış yazılım ile File menüsünden Open komutunu kullanarak ilgili dosyanın yolunu gösteriniz.

Evet doğru uygulama......

Yazılım'a dosyayı okuduktan sonra size sorunun hangi sys (sürücü dosya uzantısı) uzantılı sürücü dosyasında olduğunu ve hangi dosyalarla çakıştığını gösterecek sizde bu kaydı yazılım aracı ile txt dosyasına masaüstüne kayıt ederek sistemi yeniden başlattıktan sonra Güvenli Modda sistemi açıp bu dosyayı (yazılım aynı zamanda dosyanın yolunun da göstermekte) bulup basit Shift+Delete (kalıcı silme komutu) ile silip sistemi yeniden başlatarak bu sorundan kurtulacaksınız.

TRWE_MMXII
YAZILIM EDİTÖRÜ (Alaydan Yetişme...!)
REASMCODERİNG
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

hocam bundan başka bilmiyorum, eğer buyurduğunuz buysa buda gördüğünüz gibi açık zaten, ama bu değilse lütfen nasıl yapacağımı anlatırsanız sevinirim

Resim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Sayın Seheryeli size sonuna kadar yardımcı olacağım(siz vazgeçmediğiniz sürece)

O ekran görüntüsünde verdiğiniz Kullanıcı Hesap Denetim(Kısaltması UAC) ve konumuzla bir alakası yok bize lazım olan Windows Hata Raporlama yeri maleesef bu windows 10 da bir çok denetim masası bileşeni modern arayüzün içine gömülmüş durumda bu da sizin Windows 10 kullanıcılarını çileden çıkartıyor.Benim bu konuda bu forumun Windows 10 bölümünde benim tarafımdan açılmış iki yeni konu var

viewtopic.php?f=149&t=206082
viewtopic.php?f=149&t=205680

Bu iki konuya bir bakınız(birinci bağlantıda Windows God Mod(Tanrı Modu) ile gizli özelliklere ulaşma , ikinci bağlantıda 270 adet Windows Kısayolu var) böylece kısa yoldan Windows hata sayfasına ulaşılabilirsiniz.Bu da olmazsa bir çözüm yolum daha var(bende çözümler bitmez bir Velociraptor bir de ben çözüm kaynağı olma yolunda hızla ilerliyoruz .
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

çok teşekkür ediyorum Velociraptor la siz başkasınız elinize sağlık biliyorum, ooooooooo ikinci verdiğinizle asla uğraşamam bak bak bitmez onunla uğraşmaktansa yeni PC alayım daha iyi, çünkü ona ömrüm yetmez :) yinede elinize emeğinize sağlık böyle karışık olunca çabuk usanıyorum aslında severim uğraşıyı ama yinede sıkıcı uzun olunca..aslında bir iki sefer şu adrestekini uygulamıştım sanki düzeldi gibi eğer düzelmezse onunda bir ikinci şıkkı vardı ondanda üşendim bakmadım :)

https://www.youtube.com/watch?v=jjW0rfzwDVo
En son seheryeli tarafından 29 Nis 2018, 00:35 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Zaten sizin en büyük handikabınız hemen vazgeçmek..... Aslında bu benden mi? kaynaklanıyor onunda bilemiyorum çünkü biraz detaycı bir yapıya sahibim istiyorum ki karşımdaki de benim gibi olsun

Ama genede diğer çözüm yolunu buraya not düşelim de bir başkası (veya sizde) belki uğraşmayı göze alabilirsiniz belki

1.Bu Bilgisayar 'a sağ tıklayarak açılan menüden Yönet komutuna tıklanır
2.Karşınıza gelen Bilgisayar Yönetim MMC Konsolunda sol taraftaki "Olay Görüntüleyicisi (ki bunun diğer adı Windows Günlükleridir) tıklanır.
3.Olay Görüntüleyici Windows İşletim Sisteminde meydana gelen hertürlü yazılımsal ve donanımsal olayların kayıt altına alındığı yerdir.Windows, günlükleri kısa sürede okur ve sizin karşınıza getirir.
4.Bizim için önemli günlük alt maddeleri şunlardır.

1.Windows Günlükleri ki kendi arasında Uygulama,Güvenlik,Sistem,Setup,İletilen Olaylar kategorilerine ayrılmakta olup buradan önemli olan teşhis yapacağımız yer Sistem ve Uygulama alt günlükleridir.
2.Uygulama ve Hizmet Günlüğünde ise alt günlük olarak da Microsoft>>Windows>>Diagnosis-Performance kısımlarıdır.

Buraları tek tek incelenmesi sonucu sorun çıkartan sürücü ve çakışma yolları bulunabilir ve manuel müdahale edebilirsiniz.

TRWE_MMXII
REASMCODERİNG
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

evet çok doğrusunuz hocam biz istiyoruzki kısa ve öz olsun hemen yapıp çıkalım istiyoruz ama malesef öylede olmuyor işte, ama inşallah bu dediklerinizi uygulayacağım şimdi biraz kellemi dinleyim çok teşekkür ediyorum
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Eğer günlüklere bakacaksanız göz önünde bulundurmanız gereken yegane şartlı husus "Mavi Ekran hatasının hangi tarihte olduğunu bir yere not almanız" bununda tek yolu olası bir mavi ekran hatasının daha olması.Olduğu anda Olayın oluş günü ve saatini (saat:dk:sn cinsinden) bir yere anında not alıp yukarıda anlatıları uygulayınız .....Eğer bunu göz ardı ederek Günlük incelemesine direkt başlarsanız işin içinde çıkamazsınız.Çünkü çok sayıda olay kayıtları var ve hangisi sizin sorunun kaynağı (yani günlüğü görmeniz ile kapatmanız bir olabilir (karışık gelebilir)

TRWE_2012
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

zaten yeterince karışık olduğu için hemencecik vaz geçiyorumya
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

seheryeli yazdı: 29 Nis 2018, 01:27 zaten yeterince karışık olduğu için hemencecik vaz geçiyorumya
Aynen bu huyunuzu bildiğim için ördeği ürküt-memeliyim :D :D :lol: dedim (Espiri yapıyorum sakın yanlış anlamayın)

Not:

Burada kullandığım ördek ifadesi sizin kişilliğiniz değil "Vazgeçme Huyunuz'u" ifade etmektedir.Bu itibarla yanlış anlaşılmak istemem.

TRWE_MMXII
REASMCODERİNG
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

yo yo anlıyorum merak buyurmayın hocam, şakayı kaldırırım dozunda olunca fazla bol acılı baharatlı olmazsa tabiki :)
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Hani bir söz (deyim) vardır "Şaka kaka olmadığı sürece" sorun olmayacaktır.Kaldı ki siz benden büyük biri olarak asla büyüklerime saygısızlık yapmam.(Buna başta Velociraptor olmak üzere , bu forum'un yaşça benden büyükleri de dahildir buna...)