Görev Çubuğu ve win10 bileşenleri çalışmıyor - Çözüldü
-
mahferer
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 4 kez
Görev Çubuğu ve win10 bileşenleri çalışmıyor - Çözüldü
Merhabalar yeni bir windows 10 sorunu ile karşınızdayım
Başlat için Classic Shell programını kullandığım için sorunu yeni farkettim. Ancak bir kaç gündür görev çubuğunda ters tıklamayla windows gezgini son gezilen klasörlerin çalışmadığını hatırlıyorum. Yani sorun bir haftadır var. 1703'e geçeli 2 ay oluyor. Bildirim merkezi ve arama açılmıyor. Windows başlat menüsünü (mağaza vb) açmak istediğimde "windows kritik bir hatayla karşılaştı, oturumu yeniden açmalıyız" diyor. Tabii yeniden açınca da sıkıntı devam ediyor. Görev çubuğuna sabitli win10 hesap makinesi çalışmıyor.
Şuradaki yöntemleri tek tek denedim.. https://www.sordum.net/35687/windows-10- ... alismiyor/
5.Powershell işe yaradı ama yeniden başlatınca yine aynı sorunlar başladı. Tekrar powershell yöntemini uyguladım (bir sürü kırmızı yazı çıktı) ama bu sefer o da işe yaramadı.
Acaba format veya sıfırlama mı görünüyor ufukta?
Başlat için Classic Shell programını kullandığım için sorunu yeni farkettim. Ancak bir kaç gündür görev çubuğunda ters tıklamayla windows gezgini son gezilen klasörlerin çalışmadığını hatırlıyorum. Yani sorun bir haftadır var. 1703'e geçeli 2 ay oluyor. Bildirim merkezi ve arama açılmıyor. Windows başlat menüsünü (mağaza vb) açmak istediğimde "windows kritik bir hatayla karşılaştı, oturumu yeniden açmalıyız" diyor. Tabii yeniden açınca da sıkıntı devam ediyor. Görev çubuğuna sabitli win10 hesap makinesi çalışmıyor.
Şuradaki yöntemleri tek tek denedim.. https://www.sordum.net/35687/windows-10- ... alismiyor/
5.Powershell işe yaradı ama yeniden başlatınca yine aynı sorunlar başladı. Tekrar powershell yöntemini uyguladım (bir sürü kırmızı yazı çıktı) ama bu sefer o da işe yaramadı.
Acaba format veya sıfırlama mı görünüyor ufukta?
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2517 kez
Re: Görev Çubuğu ve win10 bileşenleri çalışmıyor (arama, bildirim merkezi vb vs)
Classic Shell programını windows görev yöneticisinden sonlandır.Sorun çözülecektir.Çünkü bu yazılımı Windows 10 Derleme 10240.sürümde kullandığımda da böyle bir sorunla karşılaşmış ve kendimce böyle çözmüştüm.
Microsoft Mağzası açılmıyorsa Windws klasöründe gizli olan Store klasörünün temizlenmesi ve yeniden başlatma gerekiyor.Velociraptor'un bu konuda bir makalesi var www.sordum.net\ ön web sitesinde aratmanı tavsiye ederim.
Ya da şöyle yapabilirsin ; yönetici modun bir Ms_dos komut istemi aç.Komut satırına scf /scannow yaz ve enter tuşuna bas eğer dvd medyan varsa bu medyayı kullanarak yaparsan daha iyi sonuç alır.Bu komut sistemi(işletim sistemini) tarar eğer bir olumsuzluk bulursa direkt orjinal dosya ile sorunlu dosyayı onarır.Sonra sistemi yeniden başlat(scf /scannow işleminden önce ClassicShell programını sistemden kaldır ki bir mavi ekran hatasına neden olmasın)
Bunların hiçbiri olmazsa formatlamadan çok Sıfırlamayı seçmelisiniz.Sıfırlama formatlamadan daha kısa bir işlem.....
Microsoft Mağzası açılmıyorsa Windws klasöründe gizli olan Store klasörünün temizlenmesi ve yeniden başlatma gerekiyor.Velociraptor'un bu konuda bir makalesi var www.sordum.net\ ön web sitesinde aratmanı tavsiye ederim.
Ya da şöyle yapabilirsin ; yönetici modun bir Ms_dos komut istemi aç.Komut satırına scf /scannow yaz ve enter tuşuna bas eğer dvd medyan varsa bu medyayı kullanarak yaparsan daha iyi sonuç alır.Bu komut sistemi(işletim sistemini) tarar eğer bir olumsuzluk bulursa direkt orjinal dosya ile sorunlu dosyayı onarır.Sonra sistemi yeniden başlat(scf /scannow işleminden önce ClassicShell programını sistemden kaldır ki bir mavi ekran hatasına neden olmasın)
Bunların hiçbiri olmazsa formatlamadan çok Sıfırlamayı seçmelisiniz.Sıfırlama formatlamadan daha kısa bir işlem.....
-
mahferer
- Kilobyte2

Re: Görev Çubuğu ve win10 bileşenleri çalışmıyor (arama, bildirim merkezi vb vs)
Teşekkürler ama classic shellden olsa hemen hemen aynı olan 2.notebook da aynı arızayı verirdi. Bu (birinci) bir haftadır mavi ekran verdi 3 kez zaten, bi haller var yani..
- TRWE_2012
- Zettabyte1

yönetici modun bir Ms_dos komut istemi aç.Komut satırına scf /scannow yaz ve enter tuşuna bas eğer dvd medyan varsa bu medyayı kullanarak yaparsan daha iyi sonuç alır.Bu komut sistemi(işletim sistemini) tarar eğer bir olumsuzluk bulursa direkt orjinal dosya ile sorunlu dosyayı onarır.Sonra sistemi yeniden başlatmahferer yazdı: 29 Eki 2017, 19:31 Teşekkürler ama classic shellden olsa hemen hemen aynı olan 2.notebook da aynı arızayı verirdi. Bu (birinci) bir haftadır mavi ekran verdi 3 kez zaten, bi haller var yani..
O zaman şunu bir dene....bakalım sorun çözüme kavuşacak mı?
-
mahferer
- Kilobyte2

Peki ben win10 1607 kurmuştum ama güncelleme ile 1703 oldu elimde 1703 medyası yok 1607 medyası ile 1703 onarır mı? Teşekkürler
- TRWE_2012
- Zettabyte1

O zaman sende eğer geri yükleme noktası aktif ise Clasicc Shell yüklemeden önce ki zamana dönmeyi dene....
Şöyle de yapabilirsin Win10 1607 ile gereken işlemleri yap sonra tekrar Windows Update ile sürümü 1703.sürüme yükseltebilirsin.
Bütün bunların hepsi sana riskli geliyorsa ;
1.https://www.sordum.net/41074/windows-10- ... sifirlama/ adresindeki velociraptor'un makalesini okumanı tavsiye ederim.
Aynı konu ile alakalı;
viewtopic.php?f=9&t=205521 adresinde yukarıdaki makalenin görsel uygulaması.
(Eğer bunu uygulayacaksan kendince önemli gördüğün verilerin yedeğini al (müzik,resim gibi...)
2.Mevcut hesabını sil yeni bir hesap oluştur ve yeni hesabı kullan.
3.Sistemi mevcut Win10 1607 ile sıfırla Windows Update ile 1703.sürüme yükselt....
Şöyle de yapabilirsin Win10 1607 ile gereken işlemleri yap sonra tekrar Windows Update ile sürümü 1703.sürüme yükseltebilirsin.
Bütün bunların hepsi sana riskli geliyorsa ;
1.https://www.sordum.net/41074/windows-10- ... sifirlama/ adresindeki velociraptor'un makalesini okumanı tavsiye ederim.
Aynı konu ile alakalı;
viewtopic.php?f=9&t=205521 adresinde yukarıdaki makalenin görsel uygulaması.
(Eğer bunu uygulayacaksan kendince önemli gördüğün verilerin yedeğini al (müzik,resim gibi...)
2.Mevcut hesabını sil yeni bir hesap oluştur ve yeni hesabı kullan.
3.Sistemi mevcut Win10 1607 ile sıfırla Windows Update ile 1703.sürüme yükselt....
-
mahferer
- Kilobyte2

En iyisi 1703 indireyim rufus ile usbye yazıp onarmaya geçeyim. Teşekkürler
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Tercih senin forum üyesi....Rufusla usb belleğe yazdırırken düşük yazma hızını seç ki usb'de bir iç hata oluşmasın...mahferer yazdı: 30 Eki 2017, 12:36 En iyisi 1703 indireyim rufus ile usbye yazıp onarmaya geçeyim. Teşekkürler
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19760 kez
bence 1709 indir , aşağıdakinin boyutu 5 GB , istersen linkini özeline yollarızmahferer yazdı: 30 Eki 2017, 12:36 En iyisi 1703 indireyim rufus ile usbye yazıp onarmaya geçeyim. Teşekkürler

-
mahferer
- Kilobyte2

Teşekkürler ama ben "iş için güncel dalı" kullanıyorum, dolayısıyla 1709 hataları ile uğraşmak istemiyorum. 1703 ile onarayım
- velociraptor
- Yottabyte4

1703 te olup 1709 da fixlenen birsürü hata var , ama elbette tercih meselesidir
-
mahferer
- Kilobyte2

Windows Gezgin'inini 3-4 kere yeniden başlatınca çalışıyor. Onarım yapmadım. Sfc /scannow yaptım.
Sorum şu: 1703 CAF (iş için güncel dalı) kullanıyorum, 1709 caf çıktığında güncelleyince acaba hataları 1709 kurarken onarıp düzeltir mi sizce?
Sorum şu: 1703 CAF (iş için güncel dalı) kullanıyorum, 1709 caf çıktığında güncelleyince acaba hataları 1709 kurarken onarıp düzeltir mi sizce?
- velociraptor
- Yottabyte4

Olasıdır diye düşünüyorum ama denemeden kesin birşey demek güç
-
mahferer
- Kilobyte2

Teşekkürlervelociraptor yazdı: 01 Kas 2017, 17:33 Olasıdır diye düşünüyorum ama denemeden kesin birşey demek güç
1709 CAF beklerken (tahminen aralıkta çıkacakmış) bu sorun devam ederken hangi exe'lerin çalışmadığını tespit ettim (dediğim gibi 3-4 kere explorer.exe'yi yeniden başlatınca çalışıyor, bazen 1 saat kadar sonra ekranda yenileme benzeri bir hareket oluyor kendiliğinden ve çalışıyor)
Şunlar çalışınca soru olmuyor (process hacker 2 ile bakıldı);
wininit.exe 544 kB NT AUTHORITY\SYSTEM Microsoft Corporation Windows Başlatma Uygulaması
services.exe 0,03 3,57 MB NT AUTHORITY\SYSTEM Microsoft Corporation Hizmetler ve Denetleyici uygulaması
svchost.exe 160 kB NT AUTHORITY\SYSTEM Microsoft Corporation Windows Hizmetleri için Ana Bilgisayar İşlemi
svchost.exe 6,04 MB NT AUTHORITY\SYSTEM Microsoft Corporation Windows Hizmetleri için Ana Bilgisayar İşlemi
WmiPrvSE.exe 4,2 MB NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE Microsoft Corporation WMI Provider Host
WmiPrvSE.exe 1,29 MB NT AUTHORITY\SYSTEM Microsoft Corporation WMI Provider Host
SearchUI.exe 37,27 MB LENOVOG\XXX Microsoft Corporation Search and Cortana application
RuntimeBroker.exe 3,89 MB LENOVOG\XXX Microsoft Corporation Runtime Broker
dllhost.exe 1,63 MB LENOVOG\XXX Microsoft Corporation COM Surrogate
backgroundTaskHost.exe 2,89 MB LENOVOG\XXX Microsoft Corporation Background Task Host
WmiPrvSE.exe 1,33 MB NT AUTHORITY\SYSTEM Microsoft Corporation WMI Provider Host
WmiPrvSE.exe 1,28 MB NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE Microsoft Corporation WMI Provider Host
ShellExperienceHost.exe 15,87 MB LENOVOG\XXX Microsoft Corporation Windows Shell Experience Host
SystemSettingsBroker.exe 5,65 MB LENOVOG\XXX Microsoft Corporation System Settings Broker
- TRWE_2012
- Zettabyte1

wininit.exe:Görev yöneticisinin içerisindeki wininit dosyasının karşısında "system" yerine bilgisayar adınız yazıyorsa tehlike altındasınız demektir.
Services.exe, Windows İşletim Sistemi için Microsoft tarafından geliştirilmiş olan, Windows XP'den beri varolan ve ile ilişkili bir EXE dosyası türüdür.
svchost.exe_1: Ana Bilgisayar İşlemi DHC ....(Domain Host Clinet(Web Site İstemcisi)
svchost.exe_2:Ana Bilgisayar İşlemi DOM.... (Domain Occurent Machine) (Bu sizin bildiğiniz MAC Maskeleme)
WmiPrvSE.exe:Windows İmage Personal Servis (Windows Recovery İmaj Dosyası,Sistemin hızlı açılması ve Windows/System32 içindeki dosyalarının güvenliğini imaj dosyaları ile kontrolü...Bunlardan birinci mevcut kullanıcı diğeri sistemin genelli için gerekli....Bağımlı Hizmet Türü Kernel ile bağlantılı....
SearchUI.exe:Bu sizin bildiğiniz Dizin Oluşturma Ve İzlemeden sorumlu çalıştırılabilir dosya türü...
RuntimeBroker.exe :Bu exe dosyası Windows 8.0 ile beraber sisteme dahil edilen ve Windows Mağzası Uygulamalarında (Windows Store Apps) sorumlu dosya olup Windows 10 bunun gelişmiş hali Windows Coronadır.
dllhost.exe: Com Girişlerini yöneten ve Windows 98'den beri varolan Windows Bileşeni...
backgroundTaskHost.exe:Windows 7 ile sonra dan dahil edilen Arkaplan Resimlerin otomatik değişiminden sorumlu exe dosyası
ShellExperienceHost.exe:Windows 8.0 ile dahil edilen (eski adı Vista Müsteri Deneyim Geliştirme Programı olan) zorunlu exe dosyası olup bu dosya telemetri ile hem kullanıcı kabuk (Shell) tecrübesi (hataların otomatik raporlanması) telemetrisinden sorumlu exe dosyası
SystemSettingsBroker.exe:Sistem üreticisine özel (Örnekte LEVONO) Windows Store Apps Sorumlusu exe dosyası.....
Exe dosyalarının ne anlama geldikleri TRWE_2012 tarafından anlatılmıştır.
TRWE_2012
Düzce_Akçakoca_21017
Services.exe, Windows İşletim Sistemi için Microsoft tarafından geliştirilmiş olan, Windows XP'den beri varolan ve ile ilişkili bir EXE dosyası türüdür.
svchost.exe_1: Ana Bilgisayar İşlemi DHC ....(Domain Host Clinet(Web Site İstemcisi)
svchost.exe_2:Ana Bilgisayar İşlemi DOM.... (Domain Occurent Machine) (Bu sizin bildiğiniz MAC Maskeleme)
WmiPrvSE.exe:Windows İmage Personal Servis (Windows Recovery İmaj Dosyası,Sistemin hızlı açılması ve Windows/System32 içindeki dosyalarının güvenliğini imaj dosyaları ile kontrolü...Bunlardan birinci mevcut kullanıcı diğeri sistemin genelli için gerekli....Bağımlı Hizmet Türü Kernel ile bağlantılı....
SearchUI.exe:Bu sizin bildiğiniz Dizin Oluşturma Ve İzlemeden sorumlu çalıştırılabilir dosya türü...
RuntimeBroker.exe :Bu exe dosyası Windows 8.0 ile beraber sisteme dahil edilen ve Windows Mağzası Uygulamalarında (Windows Store Apps) sorumlu dosya olup Windows 10 bunun gelişmiş hali Windows Coronadır.
dllhost.exe: Com Girişlerini yöneten ve Windows 98'den beri varolan Windows Bileşeni...
backgroundTaskHost.exe:Windows 7 ile sonra dan dahil edilen Arkaplan Resimlerin otomatik değişiminden sorumlu exe dosyası
ShellExperienceHost.exe:Windows 8.0 ile dahil edilen (eski adı Vista Müsteri Deneyim Geliştirme Programı olan) zorunlu exe dosyası olup bu dosya telemetri ile hem kullanıcı kabuk (Shell) tecrübesi (hataların otomatik raporlanması) telemetrisinden sorumlu exe dosyası
SystemSettingsBroker.exe:Sistem üreticisine özel (Örnekte LEVONO) Windows Store Apps Sorumlusu exe dosyası.....
Exe dosyalarının ne anlama geldikleri TRWE_2012 tarafından anlatılmıştır.
TRWE_2012
Düzce_Akçakoca_21017