Merhaba benim 500 gblık bir harici harddiskim var.Dün akşam film izlemek için harddiski lg smart tvye bağladım ve dosya gezgininden filmler klasörünü bulmaya çalıştım ancak bütün dosyalarım görüntülendiği halde filmlerim klasörü bir türlü yoktu.Daha sonra diski tvden çıkarıp pcye bağladığımda filmler klasörüm gerçekten kaybolmuş ve ek olarak found.0000, ntfsck.00000000, ntfsck.00000001 adlarında dosyaların eklendiğini gördüm.Ben de bir anlık refleksle bu dosyaların sistem hatası olduğunu düşünüp ntfsck.00000000 olanı sildim ve silme işlemi sırasında dosya çok büyük tamamen silenecek uyarısı verdi ve ben de bir anlık dikkatsizlikten evet yaptım ve o anda hddden 220 gblık veri sildiğimi farkettim.Tekrar ntfsck.000000001 klasörüne girdiğimde aslında kaybolan filmler klasöüründeki filmlerin bir kısmı bu klasör içindeymiş.Tabi hemen o dosyaları kurtardım ancak geri kalan yanlışlıkla sildiğim 170 adet filmi kurtarabilmek için r-studio recovery programı ile diskimi detaylı tarattım ancak ne filmler klasörünü, ne yanlışlıkla sildiğim klasörü, ne de film isimleri ile ilgili bir şey bulamadım.Daha sonra diskin sağlığını, diskte hata olup olmadığını kontrol ettim ama disk sapasağlam.Bu arada silinen filmleri hepsini tek tek rarlamıştım.Şimdi bu silinen filmleri geri getirme şansım var mıdır?Direkt kurtaramasam bile en azından silinen filmlerin ismini bulsam yine yeter benim için.Çok emek harcamıştım o arşive çoğu nette zor bulunan filmlerdi bu yüzden çok moralim bozuk.Şimdiye kadar bana çok yardımı oldu bu sitenin o yüzden ilk buraya yazmak aklıma geldi.Yardımınıza çok ihtiyacım var.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.
Edit:Tekrar merhaba, filmler rar formatında olduğu için r-studio programında tesadüfen file.001,file002 gibi tam 200 tane dosya buldum ve dosya boyutlarını dikkate alarak bunların rarlı filmlerim olabileceğini düşündüm ve haklı çıktım.Bunların hepsi benim kaybolan filmlerimmiş ancak dosyaların tam 58 tanesi 0 byte göründüğü için onları kurtaramadım.Dosya isimlerinin file.045 gibi olması nedeniyle ve üzerine tıklayıp açtığımda herhangi bir şey yazmaması dolayısıyla bu filmlerin ismini öğrenemiyorum.En azından filmlerin ismini öğrensem o bile yeterli benim için.Sizce bu aşamadan sonra ne yapabilirim?
Harici harddisk ntfsck.00000 dosya sorunu acil
-
mozkan007
- Bit

- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19697 kez
Re: Harici harddisk ntfsck.00000 dosya sorunu acil
Birde özel mesaj olarak yolladığım yazılımı deneyin
-
mozkan007
- Bit

Önerdiğiniz programı denedim ancak r-studio ile aynı sonucu verdi.Yani kalan 58 film yine 0 byte görünüyor ve herhangi bir film ismine de ulaşamadım.Son çare olarak ontrack recovery programını deniyorum.6 saat sonra sonucu göreceğim.Bu program 10 format önceki dosyaları bile kurtarabiliyormuş.Ben harddiskime hiç format atmadım bu yüzden kurtarma ihtimalimin yüksek olduğunu düşünüyorum.Umarım bu sefer olur yoksa başka yapabileceğim bir şey yok sanırım.Teşekkürler.velociraptor yazdı:Birde özel mesaj olarak yolladığım yazılımı deneyin
- cankusa
- Gigabyte1

- Teşekkür etti: 33 kez
viewtopic.php?f=140&t=199173&p=446713&h ... ma#p446713
Active File Recovery Professional Full v14.1.6
Yukardaki program ile format attıgım 2TB diskimden bütün verilerimi kurtarmıştım umarım senin sorununu çözer
Active File Recovery Professional Full v14.1.6
Yukardaki program ile format attıgım 2TB diskimden bütün verilerimi kurtarmıştım umarım senin sorununu çözer
- AmbaSSadoR
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 126 kez
easeus data recovery de bu konuda iyidir 8 ayrı kişiden geçip kurtarılamaz denilen resimlerin %90 nına yakının geri getirmiştim bu programla