Fare çalışmıyor !
-
creacrea
- Bit

Fare çalışmıyor !
Fareyi görüyor sağ sol tık çalışıyor fakat hareket etmiyor başka pc de çalışıyor başka bir farede benim pc de çalışıyor . Fareyi regedit dahil kaldırdım tekrar taktım fakat aynı Nedeni nedir ?
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19742 kez
Re: Fare çalışmıyor !
Fare kablolumu kablosuz mu ? , Bu durum nezaman oluştu ise O tarihten eski bir sistem yedeğiniz varmı ? varsa geri yüklemeyi deneyin
-
creacrea
- Bit

Fare kablolu sistem geri yüklemeyi denedim fakat hata veriyor geri yükleme tamamlamadı vs.
-
creacrea
- Bit

Zaten geri yükleme noktasıda çok eski bir sürü oyun program var silinecek diyor o yüzden o eski tarihe almadım
- velociraptor
- Yottabyte4

Aniden bozulması sanki windowsta bazı ayarların değiştirilmiş olduğuna işaret ediyor , aşağıdakini bir deneyin derim
https://www.sordum.net/2101/usb-aygit-ta ... etleyelim/
Bu arada farenin kablosunu da bir kontrol edin
https://www.sordum.net/2101/usb-aygit-ta ... etleyelim/
Bu arada farenin kablosunu da bir kontrol edin
-
creacrea
- Bit

Teşekkürler fakat fareyi görüyor zaten görmeme gibi bir sorunu yok sadece hareket etmiyor
- velociraptor
- Yottabyte4

-
creacrea
- Bit

Enteresan bir şey daha var başka bir masada çalıştı benim masamda çalışmıyor daha önce çalışmasına rağmen , lazerin çözürnürlüğü azaldı sanırım darbeye bağlı olarak çünkü benim masa cilalı yani daha pürüzsüz o masa daha pürüzlü orda algılıyor
- velociraptor
- Yottabyte4

- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2510 kez
bu pc masaüstü veya dizüstü bilgisayar mı?
Eğer dizüstü bilgisayar ise aşağıdakileri bir dene....belki sorununu çözersin.....
1.fn+F7 veya fn + F5 tuş bileşimine bastıktan sonra imleci hareket ettirmeyi dene.
2.Denetim Masasından fare'nin özelliklerine bakarsanız "Touchpad enable/ disable" gibi bir özellik var mı? kontrol et...
3. Başlat -> Denetim Masası -> Sistem ve Güvenlik -> Sistem -> Aygıt Yöneticisi'ni açıp bakarmısınız sarı soru işaretli ya da ünlem işaretli olan herhangi bir madde var mı? Varsa sürücünü internet ile güncelle....
4.ps/2 girişini kontrol et bunun için windows çalıştır kutucuğuna "dxdiag" yazıp fare kısımında PS/2 girişlerine bir bak.
5.Windows'un "yeni donanim ekleme sihirbazını" kullanarak fareyi tekrar windows'a tanıt...
Bütün bunlara rağmen çalışmıyorsa;
1.Sisteminin anakart girişinde bir sorun vardır.Teknik servis çözüm olabilir.
2.Farenin iç aksamında sorun vardır.Değiştir.
3.Sisteminde bir antivirüs programı varsa onu kapat veya kaldır tekrar dene
TRWE_2012
Eğer dizüstü bilgisayar ise aşağıdakileri bir dene....belki sorununu çözersin.....
1.fn+F7 veya fn + F5 tuş bileşimine bastıktan sonra imleci hareket ettirmeyi dene.
2.Denetim Masasından fare'nin özelliklerine bakarsanız "Touchpad enable/ disable" gibi bir özellik var mı? kontrol et...
3. Başlat -> Denetim Masası -> Sistem ve Güvenlik -> Sistem -> Aygıt Yöneticisi'ni açıp bakarmısınız sarı soru işaretli ya da ünlem işaretli olan herhangi bir madde var mı? Varsa sürücünü internet ile güncelle....
4.ps/2 girişini kontrol et bunun için windows çalıştır kutucuğuna "dxdiag" yazıp fare kısımında PS/2 girişlerine bir bak.
5.Windows'un "yeni donanim ekleme sihirbazını" kullanarak fareyi tekrar windows'a tanıt...
Bütün bunlara rağmen çalışmıyorsa;
1.Sisteminin anakart girişinde bir sorun vardır.Teknik servis çözüm olabilir.
2.Farenin iç aksamında sorun vardır.Değiştir.
3.Sisteminde bir antivirüs programı varsa onu kapat veya kaldır tekrar dene
TRWE_2012