facebook a girememe problemi (Çözüldü)

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 2 kez

facebook a girememe problemi (Çözüldü)

Mesaj gönderen Alesta »

arkadaşlar 24 bilgisayarlı bir internet cafem var ve ana bilgisayar da dahil hiçbir bilgisayrada facebook a girilemiyor. diğer bütün sitelere giriliyor, internette hiçbir problem yok ama facebook'a girilmiyor. aslında problem akşam başladı ve herhalde face'de problem var diye düşündüm. çünkü internet normal bir şekilde çalışıyordu. fakat bu sabah cep telefonundan telefon hattının interneti ile face i kontrol ettiğimde problem olmadığını giriş yapılabildiğini gördüm.

problem ne olabilir?
En son Alesta tarafından 14 Tem 2016, 11:44 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
GOG
Gigabyte2
Gigabyte2
Teşekkür etti: 19 kez
İletişim:

Re: facebook a girememe problemi

Mesaj gönderen GOG »

modeminizi yeniden başlatmayı deneyın veya dns değişikliginde durum ne oluyor onu kontrol edın gerekirse modeme dns değikligi atayın.
Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen Alesta »

modemi yeniden başlattım sonuç aynı. dns olarak ağ geçidini kullanıyordum ama probleme çözüm denemelerimde 8.8.8.8 verip denedim ama yine giremiyor.

yani 1-2 bilgisayar değil 25 bilgisayarda sonuç aynı. acaba modem kaynaklı mı diye düşündüm ama telefonu biligisayarların kullandığı internete bağlayıp denedim telefondan giriyorum. yani modemin sağladığı internet ile telefon face e girebiliyor ama windows 7 64 bit sistem yüklü bilgisayarlar giremiyor.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19709 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

tek bilgisayar olsa VPN kullan derdim ama 24 bilgisayar için bu da zor görünüyor , tahminimce internet servis sağlayıcılarının DNS leri ile ilgili bir sıkıntı , Dns jumper ile dns değiştirdikten sonra Flush DNS butonunu da kullan bakalım
https://www.sordum.org/7952/dns-jumper-v2-0/

Tekil bir bilgisayar için aşağıdaki programda iş görebilir
https://www.sordum.org/8266/bluelifehosts-editor-v1-2/

tekil çözümler için aşağıdaki VPn yi de deneyebilirsin (Ücretsizdir)
https://www.sordum.net/13579/psiphon-3-p ... n-yazilmi/
Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2

Re: facebook a girememe problemi (çözüldü)

Mesaj gönderen Alesta »

hocam cevap için teşekkürler. problemin kaynağını buldum.

cafe de kullandığım filtre programı handycafe engelliyormuş. daha önce filtre programıyla böyle bir problem yaşamadığım için en son aklıma geldi. prgoramı kapattığımda ana bilgisayarda face e problemsiz girdim ama client larda deep freeze olduğu için baya bi vaktimi alacak bir olaydı bu filtre programını devre dışı bırakma olayı. artı cafe ye gelen morno sever müşterilerden dolayı filtre programı olmazsa olmaz.

en son filtre programı destek bölümüne mesaj attım ve güncelleme ile problemi çözdüler.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19709 kez

Re: facebook a girememe problemi (çözüldü)

Mesaj gönderen velociraptor »

geçmiş olsun - çözmene sevindim