Bilgisayar sesli çalışıyor - Çözüldü
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2539 kez
Re: Bilgisayar sesli çalışıyor
Diskin SMART verilerine bir göz at belki diskin ömrünün sonuna yaklaşmıştır
- TRWE_2012
- Zettabyte1

velociraptor yazdı:zaten 10 kurulu olmasına gerek yok , windows 7 lere haberimiz bile olmadan indiriyor Windows 10 u nereye nasıl indirdiğini araştırmak gerek

Bu yolu elle Win+R tuş kombinasyonu ile açılacak Windows Çalıştır Kutucuğuna yaz. Buradaki herşeyi silmen gerekiyorsa sistemi güvenli kipte aç ve ondan sonra sil. Sonra Windows Update kapat...
TRWE_2012
SAKARYA 2016
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19852 kez
- TRWE_2012
- Zettabyte1

cankusa yazdı:Yeni SSD taktım diskte broblem yok

Siz gene de bir bak diskin durumuna ne olur olmaz.....!
- yibudak
- Kilobyte1

- İletişim:
Guc modlarindan yuksek performansi sectiyseniz islemci hep en yuksek hizda calisacaktir, haliyle daha fazla isinacak ve fan daha hizli donecektir. Eger yuksek performanstaysa dengeliye almayi deneyin derim :)
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Hayali Bir Senaryo:cankusa yazdı:Sabit disk SSD
Fan sesi degil
Sistemin çalışma sesi bunu 15 gün önce hiç duymazdım şimdi sesi duyorum nasıl desem Cihaz güncelleme alırken aldıgı bu güncellemeleri uygularken çıkartmış oldugu ses var ya onun gibi bir şey
Cevap:yaklaşık 1 ay önce bilgisayar topladım, hard diskim Seagate 1 TB 7200 64MB SATA3 / ST1000DM003 hard disk. aldığım günden beri bilgisayarı açtığımda hard diskten videodaki gibi cızırtılar gelmeye başladı. Servise gönderdim ve 15 gün oldu sonunda sorun yok diye yeniden gönderdiler, ancak bu ses beni rahatsız ediyor. bu normal bir ses midir ? PSU ile alakalı olabilir mi ? PSU'm Zalman ZM600-LX 600W 120mm.
Not : Hard diski dışarı çıkarıp dışarıda da denedim ve sesin hard diskten geldiğine eminim. 2 Farklı hard disk taktım 2 farklı hard diskte aynı ses geldi. Sesi biraz açarsanız sesi çok net duyabilirsiniz.
HDD'ler çalışırken bu sesi çıkarır, mekanik tipte oldukları için diskte tarayıcı kafa okurken mekanik sesler duyulur.SSD'ler flaş bellek olduğu için duyulmaz. Bu sesler ne zaman fazlaca ve hissettirici (kasa dışından kasa kapağı kapalı olsa bile) duyulur, onları biraz olsun açalım;
1-Disk birleştirici ile belirli periyotlarda disk birleştirilmezse bu duyulan mekanik sesler iyice artar, HDD sıfır da olsa bu değişmez,düzenli bakım basamaklarından biri olan disk birleştirme ve disk denetleme disk C: ve D: şeklinde ikiye bölünmüşse 2 parçası için ayrı ayrı yapılmalıdır zaman sesler kasa dışından duyulmayacak şekilde de azalacaktır.
2-HDD kasadaki yuvasında daha sessiz çalışabilmesi için özel satılan ses kesici bir aksesuarla kaplanabilir, bu konuda cızırtılardan çok etkileniyor ve bunları da fazla duyuyorsanız. Çünkü çalışma prensibi ayni olmasına rağmen markadan markaya bu dışarıya sızıntı şeklinde
boşta ve çalışma anında çıkarılıp verilen bu cızırtılar çok değişebilir.(İç konstrüksiyon yapıları gereği)
3-Bir de HDD tam soğukken çalışırken, yeni ısınmaya çalışacağı için pc'nin ilk açılışının başlarında bu cızırtıları daha fazla çıkaracak, biraz çalıştıktan sonra bu cızırtılar çok belirgin şekliyle duyulamayacaktır, bu kasa içinden tam olarak.
HDD ancak hiçbir işlem yapılmadan pc beklemede iken çok ses (Cızırtı) çıkaramaz. Çıkarıyorsa ancak o zaman iç yapısında (işlem yapılmadığı halde) bir sorun var demektir. 2 adet sağlam ve yeni HDD'ler ile bu testi yaptığınıza ve bu cızırtıları kasa dışından da duyduğunuza göre, bunlar HDD'lerin normal çalışma sesleridir. İşlem yapılmadan da HDD'ler iç yapıları gereği, tarayıcı kafa HDD tam boşta iken de bu diski devamlı olarak da taradığından, diskteki verilerin durumu ile ilgili olarak çok küçük cızırtıları yine çıkarabilir. Ancak pc işlemi yapılması sırasında veriler diskte birbirinden çok uzaksa (Ve ön bellekten verilerin bu özel yeri, konumu daha önceden hiç kayıt edilmeyip belirtilmediyse) çıkacağı bu sesler iyice artacaktır. Azaltmanın çaresi verileri daha yakın hale getirmedir. Bu da ancak disk birleştirme yolu ile yapılabilir.
KAYNAK:PC NET TR
TRWE_2012
SAKARYA 2016
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Sizin sorun ile yukarıdaki PC kullanıcının sorunu hemen hemen aynı olduğu için bu yayınladım ki diskinize dikkat kesiliniz............!
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Bir de şuna bir göz at....
Veya şuna bir göz at
http://www.chip.com.tr/forum/deli-eden- ... 97457.html
https://www.youtube.com/watch?v=OMQIqCm-BA4
TRWE_2012
SAKARYA 2016
Veya şuna bir göz at
http://www.chip.com.tr/forum/deli-eden- ... 97457.html
https://www.youtube.com/watch?v=OMQIqCm-BA4
TRWE_2012
SAKARYA 2016
- cankusa
- Gigabyte1

- Teşekkür etti: 33 kez
trwe yazdı:velociraptor yazdı:zaten 10 kurulu olmasına gerek yok , windows 7 lere haberimiz bile olmadan indiriyor Windows 10 u nereye nasıl indirdiğini araştırmak gerek
Bu yolu elle Win+R tuş kombinasyonu ile açılacak Windows Çalıştır Kutucuğuna yaz. Buradaki herşeyi silmen gerekiyorsa sistemi güvenli kipte aç ve ondan sonra sil. Sonra Windows Update kapat...
TRWE_2012
SAKARYA 2016

Burada Download klasörünü açtıgımda içerisi boş
Diger klasörlere tek tek baktım kayde deger bir şey yok
- cankusa
- Gigabyte1

- cankusa
- Gigabyte1

yibudak yukarda basetmiş oldugunuz degerlere nasıl bakacagımyibudak yazdı:Guc modlarindan yuksek performansi sectiyseniz islemci hep en yuksek hizda calisacaktir, haliyle daha fazla isinacak ve fan daha hizli donecektir. Eger yuksek performanstaysa dengeliye almayi deneyin derim :)
Ayretten bakmamı istediginiz yer Setup kısmında ise bendeki degerler şöyle
System Configuration kısmından >Fan Always on>Enabled konumunda eger bu degeri Disabled yaparsam Fan kısa aralıklarla yüksek hızda çalışıyor ve cihaz aşırı ısınıyor
- yibudak
- Kilobyte1

- İletişim:
cankusa yazdı:yibudak yukarda basetmiş oldugunuz degerlere nasıl bakacagımyibudak yazdı:Guc modlarindan yuksek performansi sectiyseniz islemci hep en yuksek hizda calisacaktir, haliyle daha fazla isinacak ve fan daha hizli donecektir. Eger yuksek performanstaysa dengeliye almayi deneyin derim :)
Ayretten bakmamı istediginiz yer Setup kısmında ise bendeki degerler şöyle
System Configuration kısmından >Fan Always on>Enabled konumunda eger bu degeri Disabled yaparsam Fan kısa aralıklarla yüksek hızda çalışıyor ve cihaz aşırı ısınıyor
denetim masası > güç yönetimi olması lazım... eğer işe yaramazsa bios'dan değiştirebilirsiniz
- TRWE_2012
- Zettabyte1

cankusa yazdı:trwe yazdı:velociraptor yazdı:zaten 10 kurulu olmasına gerek yok , windows 7 lere haberimiz bile olmadan indiriyor Windows 10 u nereye nasıl indirdiğini araştırmak gerek
TRWE_2012
SAKARYA 2016
Burada Download klasörünü açtıgımda içerisi boş
Diger klasörlere tek tek baktım kayde deger bir şey yok
Windows gizli dosyaları göster komutunu çalıştırın ve hepsi orada görünür hale gelecektir.