Bu program ile semavi dinlere ait tüm kitapların türkçe tercümelerini bulabilecek bu kitaplar üzerinde araştırmalarınız için kolaylıkla aramala yapabileceksiniz. Ayrıca Dini kaynağından öğrenme ve din sömürücülerinin elinden kurtarma şansına sahip olacaksınız.
İçindekiler:
# Kuran
# İncil
# Tevrat
# Zebur
# Hadisler
Kuran Mealleri:
# Diyanet Meali
# Elmalılı Hamdi Meali
# Edip Yüksel Meali
# Abdulbaki Gölpınarlı Meali
# Süleyman Ateş Meali
# Yaşar Nuri Öztürk Meali
# Muhammed Esed Meali
Hasenat programı da var. Sadece kitabımız Kur'an ı Kerim mevcuttru içinde. Ancak ilim ve araştırma yapmak isteyenler için muhteşem bir kaynakdır. http://www.hasenat.com/has3indir.htm
@mehmet1787
tefsiri hazirlayanlarin geçmisini de arastir. ehli sünnet vel cemaat (hanefi ,hanbeli, şafii, maliki mezheplerinin hepsine böyle denir) alimlerini esas al bu konuda.
ben en bastan yaşar nuri, süleyman ateş, edip yükseli
eledim. çünkü dine uymayan çok hatali sözleri ve bunlari yazdiklari kitaplari var.
edip yüksel su an türkiye de degil zaten bildigim kadariyla. dini degistirmeye dayali (reformist) gösüşleri nedeniyle kacti gitti.
Yine müslüman olmayanlarin, baska dinden olanlarin haşa cennete girecegini söyleyenler, dinler arasi diyalog kurmaya çalisanlar.
İmanin sartlarini inkar edenler ,ayete yanlis mana verip , yine ayeti inkar edenler memlekette sürüyle var.
ehli sunnet alimlerini ve kitaplarini okursan arastirirsan
digerlerinin de asıl maksatlarini yanlislarini görmüş olursun.
bunlarin yaninda bozuk inanç icerisinde olanları bir kenara birakalim en basitinden birisi hem müslüman görünüyor hem de sabahlari ezan sesinden uyuyamiyorum diyerek rahatsiz oluyorsa ondan da uzak durmak gerek. bu iman, inanç konuları çok hassatır.
ahir zamandayiz ve kimin ne oldigu belli değil.
yine buradaki yazilima dönersek elmalılı hamdi yazır tefisiri ülkemizde çok meşhurdur. ona bakabilirsin
Elmalılı
Seyyid kutub
Tefhimul kur'an
birde diyanet vakfı meali o da iyidir. zaten karşılaştırmalı okursanız ki günümüzde pc programları ile çok rahat . Anlayabilirsiniz.
Yaşar nuri bu işin eğitimini almış birçok imam yetiştirmiş birisidir , Ki uzun yıllar ilahiyat fakültesi dekanlığı yapmış
Beyaz hoca İlahiyatçı değilldir diye biliyorum
Adnan oktarı bu isimlerle birlikte teleffuz etmek alakasız olmuş