Bir Video,Bir Tesbit

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2526 kez

Bir Video,Bir Tesbit

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Merhaba forumdaşlar ve misafirler;

Bugün yeğenimden bilgisayarı en sonunda aldıktan sonra,Youtube'de Bilgisayar ile videolardan bir tanesini seyrediyordum.İzlediğim videoda çift önyüklemenin nasıl yapılacağı anlatılmış(Windows 7-Windows 10 Teknik Ön İzleme Sürümü)

Burada anlatan kişi bir cümle kullanması beni baya kızdırdı.Kullandığı cümle şu;

"Ben birçok video izledim ama hiçbirinde umduğum sonucu alamadım.Kendim bir yöntem buldum" Özellik "Kendim bir yöntem buldum" cümlesi beni baya çileden çıkarttı.Çileden çıkmamın nedeni yorum olark yazdım aşağıdadır.

Resim

Video'daki arkadaş kendisinin yeni bir yöntem bulduğunu söylüyor.Pc 'den fazla anlamayan biriside bunu çok büyük bir başarı olarak görüyor olması normal bir durum.Burada asıl olan,çoğu kullanıcının Microsoft'un Windows 7 itibaren "Windows Önyükleme Yöneticisi olan Winload MS-dos karakterli programını her Windows sürümünde güncelleyerek Windows 8/8.1 ve Windows 8.2(Windows 10) işletim sistemlerine entegre etmesi sayesinde çift önyüklemelerde sorun çıkarmamaktadır.Burada asıl olay Windows XP-Windows 8.1 veya Window 10 kurabilmek......Ben şu anda Windows XP-Windows 8.1 bir arada kullanbiliyorum.Daha fazla bilgiye sahip olmak için https://www.sordum.net/forumdaki TRWE niki altındaki yazılarıma bakabilirsiniz.
Zaten bu sorunu Microsoft halletmiş sen çıkıyorsun ben kendim buldum diyorsun.Bu ne aymazlık!,madem çok iyisin o zaman Microsoft Türkiyede BT uzmanı ol.

İşte o video:

TRWE_2012
SAKARYA 2016
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19799 kez

Re: Bir Video,Bir Tesbit

Mesaj gönderen velociraptor »

23:10 da Çift işletim sistemi nasıl kullanılır araştırmıştım fakat sonuç elde edememiştim , sonrada kendi denediğim bir yöntemle başarılı oldum
demiş - Bence çok ta kızmaya gerek yok , muhtemelen arkadaş doğru kaynaklara bakmamış , ilaveten onun yerinde olsam VHD kullanırdım
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Burada tepki gösterdiğim nokta Microsoft'un bu sorunu Windows 7 itibaren halletmiş olduğu gerçeğini gizlerek "ben buldum oldu" mantığı ile hareket etmesidir.Yoksa anlatım iyi ve yararlı....Ayrıca VHD çok az kişinin bildiği (buna TRWE_2012 'de dahildir.) bir yöntem.....Eminim köklü bir çözümlerden biri olmalı yoksa yine tavsiye edeseniz ki....sayın admin.......!
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

bizler yazılım testlerini windows 7 , 8.1 , 10 da yapmak zorundayız kısacası en az 3 işletim sistemi kurulu olmalı mesela şu an benim boot menümde 4 işletim sistemi yeralır ve bunların biri (Windows 7) gerçek HDD te diğerleri VHD de (Sanal sabit disk) kuruludur

Bu VHD konusuna göz atmak istersen
https://www.sordum.net/20760/sanal-sabit ... i-ve-vhdx/

BU konuda çıkardığımız yazılım (VHD konusundaki yazıların linklerini de içeriyor)
https://www.sordum.net/21962/simple-vhd- ... ylastirir/
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Teşekkürler sayın admin bir göz atacağım
Kullanıcı avatarı
GOG
Gigabyte2
Gigabyte2
Teşekkür etti: 19 kez
İletişim:

Mesaj gönderen GOG »

tarkan abi vhd içine herşey kurabılırmıyız linux vs ve uefi sistemler sıkıntı çıkabılır mi? şimdi zamanım varda bu konu bıraz kurcalıyım dıyorum :D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

normal bir dizine ne kuruluyorsa kuruluyor diye biliyorum ma linux denemedim , işlemleri kolayca gerçekleştirmek için simle VHD manager kullanın derim
Kullanıcı avatarı
GOG
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen GOG »

vhd manager kullanıyorum abi peki işletim sistemini nasıl kurucam format atar gıbı mı? linux bir deneyim.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Hiçbir farkı yok fakat format ekranında görünmeyecektir , önce görünür yapman gerek , aşağıdaki linkte
https://www.sordum.net/20770/vhd-sanal-s ... i-kuralim/
Kullanıcı avatarı
GOG
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen GOG »

hım teşekkürler abi yani olay vhd dosyaları dual boot olarak bir üst çıkartıp multiboot oluyor bunun sonu yok sanırım :D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

bende şu an açılışta 4 adet var :)
Kullanıcı avatarı
tn82
Moderator
Moderator
Teşekkür etti: 67 kez

Mesaj gönderen tn82 »

Ben bir şey sorayım. windows mu ? Linux mu? hangisi iyi? Yani Linux açık kaynak kodlu ama güvelik olarak nasıl ? kullanılmlaı mı bir ara çok istemiştim kullanmayı sonra vazgeçtim.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Lunix daha güvenli yani sistemler çok değişik şekillerde kernel dahil güncelleniyor.
Windows için bu durum tam tersi,yani kernel 16 yıllık eski,Arayüz değişiyor ama çekirdek aynı buda çeşitli güvenlik açıklarınadan tutunda program-donanım uyumsuzlıklarına kadar bir çok unsuru etkiliyor ,tetikliyor.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Eski olması güvenli olmadığı anlamına gelmez birçok yama çıkıyor , mesela aşağıdaki tablo sizi şaşırtabilir

Resim

Fakat veriler National Vulnerability Database (NVD) ye aittir
https://nvd.nist.gov/

Açık kaynak kodlu yazılımlarda açıkları kolayca bulursun çünkü gözünün önündedir kapalı kaynak kodlarında ise kök sökersin ama işe yaramaz çünkü kodu dahi göremezssin ;)
Kullanıcı avatarı
trasmus
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen trasmus »

Kodlar görünür de ikili olarak makine dilinde görünür. İnsanlar da haliyle bu kodları okumakta zorlanır.

“Genel bilgiler ve ipuçları” sayfasına dön