Toshiba, PC Pazarından Çekilmiyor....!

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte1
Exabyte1
Mesajlar: 10961
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 889 kez
Teşekkür edildi: 1919 kez

Toshiba, PC Pazarından Çekilmiyor....!

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Resim

Toshiba, Japonya'dan gelen PC işinden çıkacağına dair haberleri yalanladı. Firma, pazardan çıkmak yerine, tekrar yapılanmayı düşünüyor.

Aslında dışarıdan bakan herhangi biri için Toshiba'nın PC pazarından çekilmesi oldukça mantıklı görünebilir. Firma, IDC'nin belirttiğine göre Dünya'nın en büyük yedinci PC üreticisi konumunda ve IDC, önümüzdeki iki yıl içerisinde en büyük 10 PC isminden ikisinin kapanacağını tahmin ediyor.

Bu ayın daha erken dönemlerinde Digitimes tarafından ortaya atılan iddialarda, Toshiba, VAIO ve Fujitsu'nun birleşerek tek bir firma haline dönüşmeyi ciddi bir şekilde düşündükleri belirtilmişti ve bu şekilde, büyük dörtlüye (HP, Lenovo, Dell ve Apple) rakip olmayı planlıyorlardı. VAIO, 2015'in sonralarında birleşme fikrini açık bir şekilde tartışmaya başlamıştı. Sony'nin markayı 2014 yılında satmasından beri firma, Avrupa'nın tamamı da dahil olmak üzere denizaşırı marketlerden çekilmişti.

Sonuçta bizi nasıl bir gelişme bekliyor; belli değil. Ancak görünen, VAIO'nun birleşme için oldukça hevesli olduğu; Toshiba'nın ise yeniden yapılanma alternatifini masadan kaldırmadığı...

KAYNAK:CHIP TR

TRWE_2012
SAKARYA 2016
Cevapla