Windows 10 Multiboot bir türlü Flash Disk üzerinden çalışmıyor - Çözüldü

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
Pars
Bit
Bit

Windows 10 Multiboot bir türlü Flash Disk üzerinden çalışmıyor - Çözüldü

Mesaj gönderen Pars »

Selamün Aleyküm,

BlueLife hocamızın yapmış olduğu Multiboot u kullanmaktayım şuana kadar hiçbir sıkıntım olmadı.

Son zamanlarda Müşterilerimiz Windows 10 istemesi üzerine yine Multiboot a baş vurduk. TNCTR den Aio Windows 10 indirdim ama bir türlü Flash Disk üzerinden çalıştıramadım.

Multiboot da işlem başlıyor Windows10 ekranı geliyor sonra "Dosya Seç" ekranı cıkıyor iptal ettiğim zaman install.wim bulunamadı hatası veriyor.

Acaba ben birseyleri yanlışmı yapıyorum yoksa Multiboot NT6 da uyumlu calışmıyormu Windows 10

Saygılar

Osman SOYLU
Kullanıcı avatarı
BlueLife
Kilobyte1
Kilobyte1
Teşekkür etti: 42 kez

Re: Windows 10 Multiboot

Mesaj gönderen BlueLife »

Aleykümselam,

Ilgili Nt6IsoSetup programını çok uzun zaman önce hazırlamıştım. Heralde 2011 civarlarıydaydı. O zamanlar iso içeriğinde boot.wim, install.wim gibi dosyalar sabit bir şekilde yer alıyordu. Bu yüzden bu dosyalar varmı diye kontrol yapılmak üzere ilgili programı hazırlamıştım. O tarihten sonra sadece önemli ufak tefek hatalar için ek yapılmıştı.

Neyse iso içeriğindeki dosyaları yazabilirsen programa yama yapmaya çalışırım. Yani büyük ihtimal senin iso dosyasının içeriğnde sources\install.wim dosyası yok ve bu yüzden program bunun hatalı bir iso dosyası olduğunu sanıp hata veriyor.

içinde sources\install.wim bulunan bir iso dosyası temin etmende sorunu çözecektir. Heralde indirdiğin iso dosyası modifiyeli ve modifye eden arkadaş isim değişikliğine gitmiştir diye düşünüyorum.

Neyse bana dediğim gibi iso içinde sources\install.wim varmı diye kontrol edip, yoksa sources klasöründkei en büyük boyutlu dosyanın ismini yazarsın.
Kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
GOG
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 20 kez
İletişim:

Mesaj gönderen GOG »

Ben sorunsuz kullaniyorum multiboot win 10 ekli, BlueLife dedigi gibi install.wim eksik olabilir
Kullanıcı avatarı
Pars
Bit
Bit

Mesaj gönderen Pars »

tamam hocam deneyip sonucu bildireceğim peki sizin bunun için bir çalışmanız olacakmı.

Vakit ayıra bilecekmisiniz bu konuya..
Kullanıcı avatarı
Pars
Bit
Bit

Mesaj gönderen Pars »

Resim

Hocam bende olan windows10 \sources klasörünün içi
Kullanıcı avatarı
GOG
Gigabyte3
Gigabyte3
İletişim:

Mesaj gönderen GOG »

evet install.wim yok install.swm var onun hakkında benım bılgım yok BlueLife yardımcı olucaktır ama Nt6IsoSetup yazılımı install.wim bularak boot dosyası oluşturuyor dıye bılıyorum o yuzde Köylü'nün çalışmalarını kulanmanızı tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
BlueLife
Kilobyte1
Kilobyte1

@Pars

Evet sorun @Ond3rkor söylediği gibi install.wim dosyasının olmaması. Bu gün çok geç oldu benim için. Uyku moduna geçmeye az kaldı :)
Yarın gün içinde programın kaynak kodlarına bakmaya çalışırım yeterli vakit ayırabilirsem...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 15185 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

teşekkürler BlueLife
Değerli arkadaşlar yazılımı BlueLife kodlamış olsa bile her kodladığını ezbere bilmesi mümkün değil , inanın bazen ben hangi günde olduğumuzu unutuyorum , hele hele en ilginci İşletme fakültesinde sınava hazılanırken olmuştu tam 30 dk ders çalışırken kullandığım dinlendirici gözlükleri aramış bulamaynca nasıl kaybederim diye kendime kızmıştım dedim gidip elimi yüzümü yıkayayım , ellerime suyu aldım ve yüzüme çarptığımda gözlüklerimin gözümde olduğunu anladım - yaşanmış gerçek bir olaydır .
Kullanıcı avatarı
GOG
Gigabyte3
Gigabyte3
İletişim:

Mesaj gönderen GOG »

aşırı konstre insanın kafasını bulandırabılıyor bazen. :)
Kullanıcı avatarı
BlueLife
Kilobyte1
Kilobyte1

@Pars

Aşağıdaki paket ile NT6BOOT.ISO oluşturup tekrar denersin. Ilgili çalışmada sadece install.wim hatası için düzeltme yapıldı.
Onun haricinden herangi bir değişiklik yapılmadı.

https://www.dropbox.com/s/08dcn1dfrzf6q ... p.zip?dl=0

Sonucu yazmayı unutma. Kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
Pars
Bit
Bit

Mesaj gönderen Pars »

Ellerinize kollarınıza sağlık BlueLife hocam

"install.swm" "install.esd" gibi uzantılı dosyaları çalıştırırken hiçbir sıkıntı yaşamadım.

"İnstall.win" olan arkadaşlar hocamızın daha önceden yayınlamış olduğu NT6 kullanırlarsa sıkıntı yaşamayacaklardır.

Şuan ki mevcut sürümde "install.win " olan .iso paketini Multiboot da çalıştıramadım. belki program sal değil sadece benden kaynaklı bir sıkıntı olabilir ama sonuç olarak şuanda istediğim (install.swm, install.esd) istediğim gibi hocamın yeni yayınladığı sürümde entegre edebildim.
Kullanıcı avatarı
BlueLife
Kilobyte1
Kilobyte1

Re: Windows 10 Multiboot bir türlü Flash Disk üzerinden çalışmıyor - Çözüldü

Rica ederim. Sorunun çözülmesine sevindim. İnstall.win dosyasını daha önce duymamıştım. İnstall.wim dosyasını mı kasttetin acaba?
Son yapılan ekte; \sources\install.wim,\sources\install.esd,\sources\install.swm,\sources\install.vhd dosyalarından herangi birisi varmı diye kontrol yapılıyordu. Yoksa kullanıcıya hata mesajı çıkartıp devam etemek isteyip istemediği soruluyordu. Yani bu dosyalar bulunamazsa, kullanıcıya hata mesajı çıkacak. %isofile% is incorrect. In the sources\install.wim not found.\n Do you want to continue? gibi bir mesaj çıkacak. Yes seçeneğine basılırsa ilgili iso dosyasından devam edilecekti. Kısaca hata mesajı verse bile kullanıcı isterse devam edebilecek...
Kullanıcı avatarı
GOG
Gigabyte3
Gigabyte3
İletişim:

Mesaj gönderen GOG »

Tesekkurler daha secenekli olmus, multiboot menu guncelleme gelicek mi acaba grubdos veya bootle dosyasina.
Kullanıcı avatarı
BlueLife
Kilobyte1
Kilobyte1

@Ond3rkor

Önemli bir sorun çıkmadığı sürece şimdilik düşünmüyorum. Şuanki pakket grub4dos ve bootice fazla eski değildi. Zaten isteyen paketi kendine göre özelleştirebiir. Yani grub4dos güncellemesi veyahut bootice vs güncellemesi vs. yapabilir...
Kullanıcı avatarı
GOG
Gigabyte3
Gigabyte3
İletişim:

Mesaj gönderen GOG »

cevap icin tesekkurler
kendim guncellemeyi deniyim usbr guncellememiz gerekmez dimi