cankusa yazdı: 05 Eyl 2015, 10:26
Kullanmakta olduğum Norton böyle bir dosyayı çalıştırmak istiyormusun diye sorunca takip sonucu aşadaki yola ulaştım birde fotoğrafını çektim konuyla ilgili yorum yaparsanız menmun olurum
Microsoft Compatibility Telemetrt
--------------------------------
Yolu:
C:\Windows\System32\CompatTelRunner.exe
Compattelrunner.exe sorununu çözmek için kullandım.
1. Adım: Görev Zamanlayıcı'ndan devre dışı bırak
1) Klavyenizde aynı anda Windows tuşu ve R tuşlarına basın, ardından taskschd.msc yazın ve Enter tuşuna basın.
2) Bölmenin sağ tarafında şunları genişletin: Görev Zamanlayıcı Kütüphanesi> Microsoft> Windows> Uygulama Deneyimi.
3) Microsoft Uyumluluk Değerlendiricisi adlı göreve sağ tıklayın ve Devre dışı bırak'ı seçin.
2. Adım: Yönetici olarak sil
1) Yönetici olarak oturum açtığınızdan emin olun.
2) Klavyenizde aynı anda Windows logo tuşu ve R tuşlarına basın, sonra C: \ Windows \ System32 yazın ve Enter tuşuna basın.
3) Bu klasörde, CompatTelRunner.exe klasörünü bulun. Sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin.
4) Güvenlik sekmesine gidin ve ardından Gelişmiş düğmesini seçin.
5) Sahibi sekmesine gidip Düzenle düğmesini seçin.
6) Yönetici olarak seçebilirsiniz. Sonra değişikliği kaydetmek için Uygula ve Tamam'ı tıklayın.
Aşağıdaki bildirimi göreceksiniz. Önce tüm özellikleri pencereyi kapatın ve devam etmek için Tamam'a basın.
7) Compatlrunner.exe dosyasını sağ tıklatın ve Özellikler'i tekrar seçin. Ayrıca Güvenlik sekmesine gidin ve Gelişmiş düğmesini tıklayın.
8) Bu sefer, İzinler sekmesini seçin ve listeden kullanmakta olduğunuz hesabı seçin ve Düzenle'yi tıklayın.
9) Kullandığınız kullanıcı hesabını seçin ve Tam denetim için İzin Ver kutusunu tıklayın. Sonra değişikliği kaydetmek için Tamam'a basın.
10) Artık CompatTelRunner.exe dosyasını herhangi bir engel olmaksızın silebilirsiniz.
3. Adım: KB2952664'ü Kaldır
Yukarıda belirtildiği gibi, mevcut Windows işletim sisteminizi Windows 10'a yükseltme niyetiniz yoksa, CompatTelRunner.exe dosyasını sisteminizden devre dışı bırakmayı veya silmeyi seçebilirsiniz. Alternatif olarak, Windows Update KB2976978'yi de kaldırabilirsiniz.
1) Klavyenizde Windows tuşuna basın, ardından arama kutusuna cmd yazın ve cmd'ye sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır'ı seçin.
İstenilen pencerede devam etmek için Evet tuşuna basın.
2) Komut istemi penceresinde aşağıdaki komutu kopyalayıp yapıştırın ve Enter'a basın.
Dism / online / get-packages | findstr KB2952664
Bu, güncellemenin yüklü sürümünü listeleyecektir.
3) Sonra aşağıdaki komutu kopyalayıp yapıştırın:
dism / çevrimiçi / kaldırma paketi / PaketAdı: Paket_for_KB2952664~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.1.3
4) Herşeyin bittiğini teyit etmek için aşağıdaki komutu yazın:
Get-HotFix -id KB2952664
Hot-fix hatası bulamıyorsanız, bu güncelleme bilgisayarınızdan tamamen silinir.
Bunu düzeltmek için
diğer harika yöntemler var, ancak okumanızı öneririm hangisinin sizin için daha iyi olacağına karar vermeden önce onlar hakkında daha fazla bilgi edinin.