Adobe Flash Player, çeşitli ekran ve tarayıcılarda benzersiz uygulama, içerik ve videoların kusursuz görüntülenmesini sağlayan platformlar arası, tarayıcı tabanlı bir çalıştırıcıdır.Adobe Flash Player İnternet üzerinde animasyonları, reklamları, flash videoları görüntülemenizi sağlayan bir tarayıcı eklentisidir.
Bu gibi programlar güncellemelidir.Örneğin portable chrome,firefox,idm ve buna güncelleme yayınlandığında ne oluyor durum? Direk üstüne mi yazıyor yoksa hiç tepki vermiyor mu?
chrome içindee zaten flash var diye biliyorum ama harici olarak bazı uygulamarı firefox mesela plugins klasörüne atmanız gerir ama PortableApps yazılımı kullanıyorsanız D:\PortableApps\CommonFiles yoluna kuruldugu zaman kendisi tanır.Yani PortableApps nerede ise oraya kurmak gerekir bu java içinde geçerlidir.
güncelleme geldiği zaman direk üstüne yazamaz tabi siz kendiniz yeni sürümü indirip aynı yola kurulum yaptıgınız zaman ayarlarınızı silinmıyor ama yazılım güncelleniyor.O yuzden her zaman paf sürümünü kullanırsanız ayarlarınız her zaman Data kalır.Ya da PortableApps suite kullanır hem güncellemler gelir tabi her uygulama için geçerli değil bu.
Chrome içindeki flashı kastetmemiştim aslında,o misaldi.Zaten istenirse chrome içindeki flash player disable yapılır,sisteme kurulu flash playeri kullanır chrome.Sonradan update getiren programları portable kullanmak bana gore sakat :) Serial yada full programlar update yaptığı zamanbirde bakıyorsun uçup gitmiş herşey.