Windows 9x Ailesinde Sorun Giderme_1

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte1
Exabyte1
Mesajlar: 10931
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 881 kez
Teşekkür edildi: 1914 kez

Windows 9x Ailesinde Sorun Giderme_1

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Windows 9x Ailesinde Sorun Giderme_1
***************************************************************************************************************************
Resim

Resim

Windows 9x Ailesi

Windows 9x dendiği zaman farklı bir işletim sistemi aklımıza gelebilir. Aslında Windows 9x, Windows 95, ardından çıkan Windows 98 ve Windows 98’in devamı olan versiyon Windows ME (Millennium edition)’dir. Günümüzde Windows işletim sisteminin XP (experience-tecrübe), Media Center, Vista versiyonları kullanılmaktadır.

Hata ve Başlatma İletileri:

Windows 9x kuruluşta ve kuruluştan sonra çeşitli hata, hata kodlarını ve başlatma iletilerini verebilir. Bu hataların bir kısmı aşağıda belirtilmiş ve çözüm yoları anlatılmıştır.

Hata:

Windows’u eski Windows üzerine kurduysanız kurulumdan sonra bir şey yapmaya gerek yok. Ancak Windows’u farklı bir dizine veya sıfırdan kurduysanız kuruluş işleminden sonra, kullanacağınız programları yeniden kurmanız gerekir. Kuruluş bittikten sonra bazı donanımlar düzgün çalışmayabilir. Örneğin, internete girilmiyor, sesler duyulmuyor, ekrandaki bir resim ya da görüntü kaliteli değildir.

Çözüm:

Bu hataların nedeni donanımlara ait sürücüler tanıtılmamış veya eksik tanıtılmıştır. Sürücüleri tanıtmak veya güncelleştirmek için Başlat-Ayarlar-Denetim Masası-Sistem- Aygıt yöneticisi seçeneği seçilir. Doğru tanınmamış ya da tanıtılmamış sürücü seçilerek Özellikler düğmesine basılır. Açılan pencereden Sırasıyla Sürücü-Sürücüyü Güncelleştir seçeneği seçilir. Ekrana gelen yönergeler takip edilir. Yeni sürücüleri yükleyebilmek için donanımlara ait disket veya CD’lerin olması gerekir.

Hata:

Windows’u kurarken, Kuru çalıştırdığınız zaman yetersiz bellek mesajını alabilirsiniz.

Çözüm:

Bu hatanın nedeni kurulan işletim sistemi için kullanılan bellek yetersiz kalıyor. Örneğin, Windows Me için en az belleğin 32 MB olması gerekiyor. Bu hatayı çözmek için sistemin RAM’ını yükseltmek gerekir.

Hata:

Ekran çözünürlüğünü 640x480’den 800x600’e yükseltildiğinde fare oku dengesiz davranıyor.

Çözüm:

Fare sürücüsü ile ekran sürücüsü arasında bir çatışma olduğunu gösteriyor.Bunun için "Bilgisayarım"a sağ tıklayınız, Özellikler’e tıklayınız ve Başarım sekmesini seçiniz. Sonra Grafikler düğmesine basınız ve Donanım ivmesi çubuğunu bir kademe sola kaydırınız. Fareniz düzelirse, bu bir sürücü çatışması olduğunu gösterir. Ya da fareniz bozulmuş olabilir. Başka bir bilgisayarda deneyiniz.

Herkese İyi Günler
TRWE_2012
Düzce_Akçakoca
:oops: :oops: 8) 8) :) :)
Cevapla