Windows 8 dekolayca disk bölün

Windows 8 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46456
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4563 kez
Teşekkür edildi: 3896 kez

Windows 8 dekolayca disk bölün

Mesaj gönderen velociraptor »

Windows işletim sistemlerini bilgisayarlarımıza kurmak istediğimizde ilk aşamada disk bölümlerini oluşturmamız ve bu bölümlerin depolama alanlarını belirlememiz gerekir. Zaman zaman işletim sistemini kurarken belirlediğimiz disk bölümlerinin kapasiteleri daha sonra sıkıntı oluşturabilir ve disk bölümlerini düzenleme ihtiyacı hissedilebilir. Windows 8 ve daha önceki Windows işletim sistemlerinde yer alan Disk Yönetimi aracı ile bazı temel düzenlemeler gerçekleştirilebiliyor ancak bu aracın çoğu durumda yetersiz kaldığını biliyoruz. Windows 8′de disk bölme ve disk bölümlerini düzenlemek için AOMEI Partition Assistant Home Edition adlı ücretsiz programı kullanabilirsiniz. Yazılım ile disk bölümleri üzerinde yeniden boyutlandırma, bölme, depolama alanını artırma, kopyalama, oluşturma, silme, biçimlendirme ve gizleme gibi işlemler gerçekleştirebilirsiniz. AOMEI Partition Assistant Home Edition yazılımı ile Windows 8′de disk bölme işlemlerini halletmek oldukça kolay.



Ücretsiz olan AOMEI Partition Assistant Home Edition programını aşağıdan indirebilirsiniz.
http://www.disk-partition.com/free-part ... nager.html
Yazılım ile düzenleme yapmak istediğinizde kullanıcı dostu sihirbaz sistemi karşınıza gelecektir. Sade arayüz ile deneyimli olmayan kullanıcıların da zorlanmayacağını söyleyebiliriz.



Windows kullanıcılarının disk bölümleri üzerinde gerçekleştirmek istediği işlemlerden ön plana çıkanı disk bölümünün depolama alanını genişletmek oluyor. Ücretsiz olan araç ile birkaç basit tıklamanın ardından disk bölümlerinin depolama alanı artırılabiliyor.



Sistem çakışmaları, virüslerin yol açtığı tahribatlar vb. durumlarda bilgisayarınızı sorunsuz çalıştığı günlerine geri döndürmek isteyebilirsiniz. Programı kullanarak işletim sisteminin kurulu olduğu sabit disk ya da SSD’nin yedeğini almak mümkün. Herhangi bir sorunda alınan yedek kolayca geri yüklenebiliyor.

AOMEI Partition Assistant Home Edition programı Windows 8′in yanı sıra Windows 7, Windows Vista ve Windows XP işletim sistemlerinin 32-bit ve 64-bit sürümlerinde de sorunsuzca kullanılabiliyor. Disk bölümleriniz üzerinde düzenlemeye gitmeden önce önemli verilerinizi yedeklemeyi ihmal etmeyin.

ALINTIDIR
Kullanıcı avatarı
pccanavari
Byte3
Byte3
Mesajlar: 132
Kayıt: 05 Mar 2021, 15:57

Re: Windows 8 dekolayca disk bölün

Mesaj gönderen pccanavari »

Resim linki kırık
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46456
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4563 kez
Teşekkür edildi: 3896 kez

Re: Windows 8 dekolayca disk bölün

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim linkleri kaldırıldı
Cevapla