İnternete Bağlanamama sorunu - (Çözüldü)
İnternete Bağlanamama sorunu - (Çözüldü)
Merhabalar
Cuma günü internete girerken birden bire internet gitti.Alttali internet simgesinin üzerinde ünlem işareti çıkıyor.Ağ ve Paylaşım Merkezini açtığımda tanımlanamayan ağ yazıyor.Ttneti arayarak sorunu bildirim.Ip adresi alamadığımı söylediler.Bilgisayar ile modem arasında bağlantı kurulamıyor kabloyu değiştirin dediler yeni kablo denedim olmadı.Bu sefer modemden dediler modemi değiştirdim gene olmadı.Tekrar aradım bu seferde sorun modemden dediler.Bende aylar öncesinde almış olduğum acronis yedeğini geri yükledim.İnternete bağlanmada hiç bir sorun yok.Şu anda o şekil bağlanıyorum.Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
Cuma günü internete girerken birden bire internet gitti.Alttali internet simgesinin üzerinde ünlem işareti çıkıyor.Ağ ve Paylaşım Merkezini açtığımda tanımlanamayan ağ yazıyor.Ttneti arayarak sorunu bildirim.Ip adresi alamadığımı söylediler.Bilgisayar ile modem arasında bağlantı kurulamıyor kabloyu değiştirin dediler yeni kablo denedim olmadı.Bu sefer modemden dediler modemi değiştirdim gene olmadı.Tekrar aradım bu seferde sorun modemden dediler.Bende aylar öncesinde almış olduğum acronis yedeğini geri yükledim.İnternete bağlanmada hiç bir sorun yok.Şu anda o şekil bağlanıyorum.Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19697 kez
Re: İnternete Bağlanamama sorunu
Bu da sorunun yazılımsal olduğunu gösteriyor şu anda sorun düzeldi ise ala , neden böyle olduğunu soruyorsan çeşitli sebepleri olabilir ilgili registry kayıtlarında sorun oluşmuştur , buna kurulan bir yazılım , virüs ... neden olmuş olabilir bazen bilgisayarlar böyle garip davranışlar sergilerler , bende 2 gün önce format atmıştım dün gene acronis yedeğini geri yüklemek durumunda kaldım
Sorun çözülmedi maalesef.Yedek oldukça eski sorunla halinin de imajını aldım.Bu arada virüs taraması da gerçekleştirdim.Hem HirenCd ile hemde bilgisayarda yüklü bulunan yazılımlar ile taradım.Bulduklarını da sildi ama gene aynı.
- velociraptor
- Yottabyte4

sorunu gider dediğinde herhangi birşey oluyormu ? (Yani o ünleme çift tıkladığında sorun giderici vs nin çalışması gerekir
- velociraptor
- Yottabyte4

cmd den İpconfig /all komutunu verip çıktısını burada versene bakayım
Ekran görüntüsü için sorunlu yedeği geri yüklemem gerekli sonra resmi alıp buraya göndermek içinde tekrar sağlam yedeği yüklemem lazım.Yani biraz zaman alıcak bu :)
- velociraptor
- Yottabyte4

Resmi çekip yüklemek için az önce yedeği yükledim.Onu yapmadan önce başka bir şey deneyeyim dedim.Internet ayarlarında IP alama otomatikti elle girince sorun çözüldü.
- velociraptor
- Yottabyte4

tipik Windows işte bende O alan uzun süredir otomatik değil , bir ara da windows açılışını geciktiriyordu (sanırım XP de) , geçmiş olsun
- velociraptor
- Yottabyte4

- tasiyici
- Megabyte3

- Teşekkür etti: 27 kez
bien o olay win7 de olur genelde bende bi ara ip atanamadı hatası alıyordum internet kartının driverini yeniden kuruyordum sonra en son driveri buldum ve yükledim sorun kalmadı bide o diğer otomatik ip atama menüsüne nereden girilecek öğrenme bakımından soruyorum teşekkürler
Dns adresini değiştirme bölümünde otomatik olarak bir IP adresi al seçeneği bulunur.Genelde o hep işaretli olur zaten.Ama ben elle atadığım için aşağıdaki gibi