Windows Xp Kurulum

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
cem1771
Bit
Bit

Windows Xp Kurulum

Mesaj gönderen cem1771 »

Selam Arkadaslar.Islerimin yogunlugunda dolayi son zamanlarda pek forumla ilgelenemiyorum.
Bugün basima gelen bir olayi detayli bi sekilde sizlere anlatmak istiyorum ki belki sizlrerin bu konuda farkli fikirleriniz olabilir.

Fujitsu siemens Amilo PA 2548 Notbook'a Windosw Xp Pro kurmak istiyorum.Sabit Disk Sata.Kurulum sonunda format atmadan önce HDD'yi tanimiyor.Normal Olarak extern dvd'den usb yoluyla kurmak istiyorum.Boot bölümünden CD den baslatmasini seciyorum bu kez DVD okuyucusunu tanimiyor.Bios üzerinden de tanimiyor.

Windows 7 yüklemeyi denedigimde windows dvd'den basliyor ve tekrar basa dönüyor.
Daha önce sabit diski extern bilgisayarimim üzerinde ntfs olarak formatlamistim.Sabitdiskte kesinlikle sektör hatasi yok.

Bu konuda yardimci olabiliriseniz gercekten sevinirm.ayrica telefonlada isterseniz sizlere ulasabilirim.
Simdiden yardimlariniz icn tesekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Re: Windows Xp Kurulum

Mesaj gönderen Mendenn »

1-Normal CD okuyucusu yada HD (disket) gibi sabit bir girişi var mı?
2- USB Flash tan Windows XP kurmayı denedin mi? Denemedi isen http://wintoflash.com/license/en/ adresteki WinToFlash programını kullan derim.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19768 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Selam Cem hoşgeldin , yeni üyelik açmışsın sanırım :) , istersen birde USB den Windows 7 kurmayı dene , eğer USB den nasıl başlatacağım dersen :
https://www.sordum.net/9025/biosumuz-mus ... ot-edelim/
eğer Windows 7 yada XP CD sini USB belleğe nasıl atarım dersen :
https://www.sordum.net/9532/yumi-multibo ... olusturun/
Kullanıcı avatarı
cem1771
Bit
Bit

Mesaj gönderen cem1771 »

Selam Velociraptor.Sizlerle gercekten gurur duyorum.Aslinda eski kullanici kodumla bu forma gir türlü giremedim ve kendime yeni bir sayfa actim.
Yardimlariniz icin teskkür ederim.
Ayni zamanda network yoluyla xp kurulum islemini de ögrenmek isitoyrum.Bu konuda herhangi bir biliginiz varmiyidi acaba?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

eski nickini yazarsan ben şifresini değiştirip özel mesaj yolu ile sana yollarım bu arada Networktan nasıl veri kurtarılır ı anlatmışız ama nasıl sistem kurulur u bulamadın
https://www.sordum.net/11795/acilmayan-p ... urtaralim/

hatırlattığın iyi oldu onu da eklenecek konular arasına dahil edelim , gerçi aşağıda ayrıntılı ve görüntülü anlatılmış sadece tercümesi kalmış :)

ilaveten basit bir yol olarak:
Here is the simplest way possible...on the machine that is not getting the installation extract the contents of the Windows 7 DVD to some folder that is then shared. On the computer that is getting the installation, head to that shared network location, run setup.exe, follow along probably doing a custom install. It will be a little slow most likely as it pulls the contents over the network. That is all there is too...maybe I've not had a chance to test this yet Tested and working.

You could even just use an ISO mounted to a virtual CD drive, it will work just fine as well.
Yani Türkçesi : kurulumun gerçekleşmediği Bilgisayardaki paylaşılan bir klasöre , Windows 7 DVD sini çıkartalım , sağlam olandan bu paylaşılan klasöre ulaşalım ve setup.exe yi çalıştıralım ve yönergeleri takip edelim muhtemelen custom install yapacaktır ağdan verileri çektiği için biraz yavaş olacakatır. Yazan kişi denedim ve Çalışıyor diye de not düşmüş
Kullanıcı avatarı
cem1771
Bit
Bit

Mesaj gönderen cem1771 »

Yukaridaki yöntemi denedim.Windws Xp'yi Yumi programi ile usb cubuguna aktardim.yine ayni sorun.Sabit disk tanimama hatasi veriyor.Windows 7' yi kurmaya kalktigimda kuruluma girmedem sistem kapaniyor ve tekrardan basliyor.Baska bir sabit disk takip calistirdim yine ayni sorun.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

O halde sorun kullandığın Windows 7 DVD sinde olabilir , başka birtanesi ile dene
Kullanıcı avatarı
cem1771
Bit
Bit

Mesaj gönderen cem1771 »

Evet sizin dediginiz gibi.Yeni indirdigim windows 7 DVD'den denedim oldu.
Eger mümkünse bana Sata-Raid odsyalarini nasil windows xp cd'si icerisine inetgre edilebilecegini aciklayan linkeri gönderebilirseniz memnun olurum.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4