Veri Yürütme Engellemesi (DEP) Sorunu (Cözüldü)

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19837 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Cözüm 1:

Kod: Tümünü seç

http://download.divfix.maxeline.com/xpavifix.zip
Üsttekini download edip calistirin ve Pc yi kapatip acin bakalim düzelecekmi=?

Cözüm 2:
Asagidaki registry degerini ilave etmeniz Microsoft tarafindan öneriliyor:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\VFW

New > DWORD Value diyelim ve isim olarak MaxVFWConverters adini verelim sonra Modify diyerek deger olarak 300 diyelim ve ok diyerek onaylayalim.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"NoDispScrSavPage"=dword:00000000

Cözüm 3:
1) Start > Run > cmd
2) Asagidakilerini ekrana yapistirip Enter e basalim
regsvr32 /u shimgvw.dll
regsvr32 /u shmedia.dll

Her iki ayari da geri getirmek icin:
regsvr32 shmedia.dll
regsvr32 shimgvw.dll

Cözüm 4:
Yeni bir text dosyasi olusturalim ve asagidaki kodu icine yapistiralim ve uzantisini .inf yapalim
sonrasinda dosyayi sag clickleyelim ve install diyelim

[version]
signature="$Windows NT$"

[DefaultInstall]
DelReg = Reduce.Reg

[Reduce.Reg]
HKLM, “SOFTWARE\Classes\CLSID\{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}\InProcServer32”
En son velociraptor tarafından 10 Mar 2007, 02:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
magicstigvolki
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen magicstigvolki »

birinci çözümü denedim exe yi çalıstırdıgım zaman "could not read existingvalue from registry or size missmact diye bi hata msajı çıkıyor

ikinci çözümdede yazdıgınız curent versiondan sonraki vfw degeri bende yok?

3 ve 4üde uyguladım restart yaptım ama ne yazıkki herhangi bir degisiklik yok
magicstigvolki
Byte2
Byte2

ilk çözüm yolunda verdigin linkden indridgim dosyanın içinde xpavifix.dpr dosyasında bu bende çıka yazıyla ilgili bisyler var ama anlamıyorum tabi tamamen reg editle ilgili seyler sanrım sorunum burdan kaynaklanıyor ?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Cok ilginc , simdiye kadar düzelmesi gerekirdir , birde asagidakini deneyelim

HKEY_LOCAL_MACHINE >SOFTWARE >Classes > CLSID > {87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}> InProcServer32

InProcServer32 klasörünü silelim ve Pc yi yeniden baslatalim
magicstigvolki
Byte2
Byte2

hocam yine olmadı bilmiyorum bi alakası varmı ama verdigin linkden indirdigim programın içindeki bir dosyada söle bir ye var

//Read the key value
if (RegQueryValueEx(hReg, '', nil, nil, @regbuff[0], @regbuffsize) <> ERROR_SUCCESS) or (regbuffsize > BUFFMAXSIZE) then
begin
MessageBox(0, 'Could not read existing value from registry, or size mismatch. You may already have this bugfix', 'Error', 0);
RegCloseKey(hReg);
Exit;
end;

dosyayı çalıstırdıgım zaman tam olarak burdaki koyu renkle yazılan hatyı veriyor acaba bunaln bir ilgilisi olabilirmi ?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Bu bugfix i daha önceden kurdugunu yada ayni degerin sende oldugunu söylüyor kisacasi pek bir alakasi yok
magicstigvolki
Byte2
Byte2

ozaman güzel bir recovery yapmak beni bekliyor artık ufaktan yedeklemeye baslim ben mplerimi falan =)
magicstigvolki
Byte2
Byte2

bu arada sabrın ve yardımların için çok saol simdilik söle yapıyorum avi lerimi vcd formatına çeviriyorum sonra alt yazıyı o sekilde ayarlayıp tekrar avinin içine monte ediyorum sonra onu dvd formatına çevrip dvd ye kaydediyorum burdaki tek vakit kaybı vcd ye çevirmek oluyo oda 25 dakika falan sürüyo artık biraz böle idare etcem baktım çekilmez bi hal alıyor artık yaparız bisiler
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

https://www.sordum.net/error/avi_coz.rar
sizin icin ufak bir bat dosyasi hazirladim , calistir.bat i calistirip cikanlara ok deyin ve Pc nizi yeniden baslatin
magicstigvolki
Byte2
Byte2

Dostum ne yazıkki bu bat dosyasıda çözüme ulastırmadı hala hata veriyor ve avi dosyalarını çalıstıramıyorum yardımların için çok saol
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Su hatanin bir ekran görüntüsünü rica edeyim (gerci basta bunu yapmam gerekirdi ama kendime fazla güvenmisim anlasilan )
magicstigvolki
Byte2
Byte2

Bir kaç ekran görüntüsü çekip upload ettim bu arada az önce ekran görüntüsü alınca fark ettim resimleride açamıyorum tıklıyorum tıkladıgımla kalıyorum bide sanırım en bastan sölemeliyimdim benim isleti sistemi win xp home ekran görüntüleri içinde download adresi burda

------(geçersiz link)------ 19924460/resimler.rar.html
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

1) Start > Run > cmd
regsvr32 shmedia.dll yazalim ve Enter e basalim
regsvr32 shimgvw.dll yazalim ve Enter e basalim
resimleri üstteki ayarlar ile görünür hale getirebilirsiniz ,
Cözüm önerime gelince :

1.öncelikle sisteminizden Media Player classic i kaldirin
2.Sonrasinda asagidaki yazilimla registry kayitlarini da silin
viewtopic.php?t=10147
Programi calistirip üstteki dürbün isaretine clickleyin ve acilan bosluga aynen asagidakini yazin:
Media Player classic
3.asagidaki programi indirip sisteminizi birgüzel temizlesin (özellikle TEMP datalarini)

http://www.ccleaner.com/download/downloadpage.aspx?1
4.Asagidaki programi kurup Avi datalarini tekrar acmayi deneyiniz:

http://www.libe.net/download/vlc-0.8.6a-win32.exe
magicstigvolki
Byte2
Byte2

Yalnız media player clasiccde sorun yok sanırım çünkü bu hatayı sadece orda vermiyor avi dosyalarını neyle açarsam açim açtıgım programa ait hata mesajı alıyorum bu baglamda bunun çözüm olucagını sanmıyorum ama yinede deniycem .

Ayrıca servis pack 2 yi yeniden kurmanın yada onarma gibi biseyin bir yolu varmıdır çünkü bütün sorunlar bu dep ile ortaya çıktı ve dep de sp2 den sonra geldigi için belki sp2 yi yeniden kurarsam düzelebilir bide onu denemek istiyorum ama direkt kurulurmu onuda bilmiyorum
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

arkadasım bu soruna benzer bir sorunla bende karsılasmıstım.temp dosyasının içerisindeki dosyaları sildigin zaman tekrar içerisine bir kaç dosyayı aynı anda geri açması gerekiyor.eger böle bisi varsa problem (benimkinede böyleydi) virüsten kaynaklanıyor olabilir.

ayrıca adminim problemin media player classic ten kaynaklandıgını düsünmüyorum.tamamen windowsla alakalı bir sey arkadasım windowsu yeniden yüklemeyi denesen format atmadan üzerine yüklesen.ve kurtarma cd lerine gelince bence bence onları bosver rezalet denebilecek kadar kötü bir kurulumları var.ayrıca tam olarak anlamadıgım bir konu daha var format atmayı anlattıgımdan sonraki mesajınızda bildiginizi ama elinizde sadece 2 cd oldugunu sölemissiniz.demek istediginiz elinizde xp isletim sisteminin olmadıgımıydı?eger bunu kastetdiyseniz forumumuzda xp download linkleri olması gerekiyor.buralardan indirebilirsiniz.