ikinci google!

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
tasarımcı77
Megabyte1
Megabyte1
Mesajlar: 825
Kayıt: 06 Eki 2010, 09:10

ikinci google!

Mesaj gönderen tasarımcı77 »

Resim

Australia Institute tarafından yapılan “Bilmedikleriniz canınızı yakabilir” adındaki bir araştırma, web’de arama ile ilgili ilginç sonuçlar ortaya koydu.

Araştırmaya göre kullanıcıların sadece yüzde 15′i birinci arama sayfasından sonraki sayfalara göz atarken, yüzde 46’sı sonuç sıralamasının alışveriş kararlarını etkilediğini söylemiş. Araştırmada kullanıcıların yüzde 37’sinin ise arama motorlarında ücretli reklamlar gösterildiğinden habersiz olduğu ortaya çıkmış.

Araştırmanın vardığı sonuç ise, kullanıcının bilgisizliği ilearama sonuçlarının konumlarını birleştirmenin, markalara “internete hükmetme” şansı verdiği.

Araştırmadan çıkan diğer bir ilginç sonuç ise, kullanıcıların üçte birinden fazlasının “arama sıralamalarının, arama motoruna göre değiştiğinden” habersiz olması.

alıntıdır.
Kullanıcı avatarı
armorking
Megabyte1
Megabyte1
Mesajlar: 921
Kayıt: 27 Oca 2008, 18:54

Re: ikinci google!

Mesaj gönderen armorking »

google her seyi vermiyor.verdikleri ,sıraladıkları da planlı .arama motorunun her şeyi verdiğini düşünmemek lazım . mesela buna örnek olarak ;uzun zaman önce aradığım bir pdf kitabını, başka bir arama motoru üzerinden uzak doğunun bir sitesinden bulacağımı hiç tahmin etmezdim .
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46479
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4605 kez
Teşekkür edildi: 3922 kez

Re: ikinci google!

Mesaj gönderen velociraptor »

ben cogu zaman googlede aradigmi bulamadigimda yahoo , ve digerlerini deniyorum gariptir digerlerinde buluyorum , google adsense geliri elde etmek icin reklaminin oldugu siteleri ön planda veriyor (ölümcül bir hata)
Cevapla