Ankara'ya 1400 kameralı teknolojik güvenlik

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
uçs
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8072
Kayıt: 15 Mar 2006, 18:06
cinsiyet: Erkek

Ankara'ya 1400 kameralı teknolojik güvenlik

Mesaj gönderen uçs »

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi projesinin hayata geçirildiği illere Ankara da eklendi.



Türk Telekom, Türkiye’de özellikle büyük şehirlerde kent güvenliğinde yeni bir dönem açan KGY (Kent Güvenlik Yönetim) sistemini Ankara’da kurdu. Ankara Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürütülen proje, Ankara polisinin sevk ve idaresinin dijital ortamda tek bir merkezden yapılmasını ve tüm faaliyetlerin tek bir veritabanında toplanarak bu verilere dayalı güvenlik planlamaları yapılmasını sağlayacak.

Resim

Türk Telekom Genel Müdürü K. Gökhan Bozkurt, kamu güvenliği gibi hayati bir konuda, ülke çapında yürütülen KGYS’nin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Kamu güvenliği ile ilgili çalışmalarımız tüm Türkiye genelinde büyük bir hızla sürüyor. Emniyet ve kamu kuruluşlarına şehir güvenlik sistemleri altyapısının kurulumu, bakımı, yenilenmesi gibi konularda tüm desteği sağlıyor ve 7/24 hizmet sunuyoruz. Güçlü teknoloji altyapımızla, ülke çapında kamu güvenliği açısından büyük önem taşıyan KGYS’de rol üstlenmekten mutluluk duyuyoruz. Şimdiye kadar projemizi İstanbul, Erzurum, Trabzon, Diyarbakır, Van, Bursa ve birçok başka ilde başarıyla kurduk. Ankara’nın ardından projemizi yeni illerle sürdüreceğiz.”

KGYS kapsamında, Ankara’da 513 noktaya, 825 sisteme ait 1400 yüksek çözünürlüklü kamera yerleştirildi. Bunların 298’ini 360 derece dönebilen kameralar oluşturuyor. Sistemde, birbirinden farklı özelliklere sahip kameraların bir bölümü sürücülerin kırmızı ışık ve hız ihlallerini anında tespit edebilecek. Kameraların bir bölümü de plaka tanıma özelliği ile kayıp, çalıntı veya aranan araçları belirleyerek polis ekiplerini uyaracak. Hız ihlali yapan ya da kırmızı ışıkta geçen araçların sahiplerine ceza makbuzu kesilmesi öngörülürken, cezalara itirazda fotoğraf ve 12 saniyelik görüntü kayıtları delil olarak sunulabilecek.

CNET
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
Mesajlar: 2316
Kayıt: 15 Mar 2006, 10:10
cinsiyet: Erkek
İletişim:

Re: Ankara'ya 1400 kameralı teknolojik güvenlik

Mesaj gönderen burak_dalkir »

umarım bunlar sürekli olarak takip edilir de insanlar biraz da olsa caydırılır. hoş bizim insanımız pek takmaz ama en azından caydırıcı özelliği olur.
Kullanıcı avatarı
yesilaygunes
Gigabyte2
Gigabyte2
Mesajlar: 2398
Kayıt: 24 Kas 2009, 14:40
cinsiyet: Erkek

Re: Ankara'ya 1400 kameralı teknolojik güvenlik

Mesaj gönderen yesilaygunes »

Huylu huyundan vaz geçmez : :wink:
Bizim millet böyle alışmış alışmışta kudurmuştan beterdir :idea:
Cevapla