Biz bıçak altına yatarken iklim değişiyormuş!

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
uçs
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8072
Kayıt: 15 Mar 2006, 18:06
cinsiyet: Erkek

Biz bıçak altına yatarken iklim değişiyormuş!

Mesaj gönderen uçs »

Resim

Yapılan bir araştırma sonucunda cerrahi müdahalelerde hastaları uyutmak amacıyla kullanılan anestetik ilaç özelliğine sahip gazların küresel ısınmaya katkı sağladığı belirlendi.

Danimarkalı ve Amerikalı biilm insanları bu gazların küresel ısınmaya karbodioksitten bin 620 kat daha fazla katkı sağlayabileceğini belirtiyor.

Yıllık olarak anestetik gazların kullanımının çevre üzerinde bir milyon otomobille aynı potansiyel etkiye sahip.

Yeni analizde incelenen ve gelecek aydan itibaren Avrupa genelinde yasaklanacak olan soğutucuyla ilgili maddelerin karbondioksitten bin 300 kat daha zarar verme potansiyeli olduğu

Profesör Ole John Nielsen, sevofluran ve desfluran gibi anestetik gaz olarak yaygın biçimde kullanılan gazların karbondioksitten 210 ve 510 kat daha güçlü olduğunu bulduklarını belirtiyor.

Üçüncü gaz ise isofluran ve bu da sera gazı etkisi yapan ve küresel ısınmaya yol açan karbondioksitten bin 620 kat daha fazla potansiyele sahip.

veteknoloji
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
Mesajlar: 2316
Kayıt: 15 Mar 2006, 10:10
cinsiyet: Erkek
İletişim:

Re: Biz bıçak altına yatarken iklim değişiyormuş!

Mesaj gönderen burak_dalkir »

daha bilinmedik neler çıkacak bakalım. bir anda bu gazları havaya verdiğinizi düşünsenize herkes baygın baygın gezerdi. noldu size diyenlere iklimi değiştirmeye çalışıyoruz deriz
Cevapla