Win 7 vista teması ile açılıyor
- Sni0r
- Byte1

Win 7 vista teması ile açılıyor
Merhaba üstadlar,
İşletim sistemim Win 7 fakat ilk açılış ekranında vista teması ile açılıyor.Bunu nasıl değiştirip orjinal tema ile açılmasını sağlayabilirim?
Bunun dışında birde her açılışında Win 7 mi yoksa eski sürüm ile mi açmak isterseniz diye sorup kendince direk komut verip acıyor.Acaba uste bahsettigim sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi?
İşletim sistemim Win 7 fakat ilk açılış ekranında vista teması ile açılıyor.Bunu nasıl değiştirip orjinal tema ile açılmasını sağlayabilirim?
Bunun dışında birde her açılışında Win 7 mi yoksa eski sürüm ile mi açmak isterseniz diye sorup kendince direk komut verip acıyor.Acaba uste bahsettigim sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi?
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19747 kez
- Sni0r
- Byte1

Re: Win 7 Açılış Teması?
Xp'nin uzerine kurmuştu fakat kurulum esnasında seceneklerden yeni bir sürüm seceneğini secip sadece Win 7 yi kurdum.Onun dısında 'Windows old' diye bir dosya yedekledi onuda sildim daha sonradan.Açıkcası amacım sadece Win 7 yi kurmaktı.Sizce bu durumda eski işletim sistemi silinmemişmidir?
- velociraptor
- Yottabyte4

Eger windows kurulumu sirasinda custom installation u sectiysen bu klasör olusur , windows old klasörü eski sistem dosyalarini icerir ve istenildigi zaman eski sisteme geri dönebilmeyi saglar , bunu silebilmek icin ;
Windowsun kurulu oldugu dizini sag tiklayin (Mesela C: ) ve özellikler deyin acilan ekranda Disk Cleanup butonuna basalim , yada arama kutusuna cleanmgr.exe yazip Disk Cleanup u calistirabilirsiniz, sonrasinda acilan ekranda Previous Windows installation(s) önündeki kutucuga tik koyup onaylayalim

Windowsun kurulu oldugu dizini sag tiklayin (Mesela C: ) ve özellikler deyin acilan ekranda Disk Cleanup butonuna basalim , yada arama kutusuna cleanmgr.exe yazip Disk Cleanup u calistirabilirsiniz, sonrasinda acilan ekranda Previous Windows installation(s) önündeki kutucuga tik koyup onaylayalim

- Sni0r
- Byte1

Bende mevcut oyle bir dosya yok.Yani bu durumda zaten silinmiş oluyor herhalde.Bunun dısında acılısta vista temasının cıkma nedeni ne olabilir?Yada o acılıs esnasında Win 7 harici bir secenek sunması?Hani yapmaya calıstıgım sey pc acılısında sistemin direk Win 7 üzerinden baslaması secenekleri sunmadan.
- velociraptor
- Yottabyte4

viewtopic.php?f=49&t=84871
yada EasyBCD ie halledebilirsin
http://neosmart.net/downloads/software/ ... 02.0.2.exe
yada EasyBCD ie halledebilirsin
http://neosmart.net/downloads/software/ ... 02.0.2.exe
- Sni0r
- Byte1

Verdiğiniz program ile açılış esnasındaki secenekler cıkmıyor artık,tesekkürler.Yalnız tek bir sorun kaldı oda Windows 7 deki load anı..
Olması gereken bu iken;

Bu sekilde load ediyor;

Bunu düzeltmenin bir yolu var mı?
Olması gereken bu iken;

Bu sekilde load ediyor;

Bunu düzeltmenin bir yolu var mı?
- AmbaSSadoR
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 126 kez
eğer düzgün açılıyorsa sorun etme bence veya win7 dvdsini takıp sistem onarmayı deneyebilirsin 
- velociraptor
- Yottabyte4

Aramaya msconfig yazin ve sonrasinda acilan ekranin asagidaki sekilde oldugun kontrol edin , herhangi bir yerinde tik varsa kaldirin

ayrica sagidaki komutu da kulanabilirsin
yada
en-US yi sizdeki Windows diline göre degistirin , ingilizce ise aynen kullanin , eger üsttekiler ise yaramadiysa asagidakini indirin ve File replacer i acip oradaki dll yi sürükle birak yöntemi ile ekranina birakin ve Pc yi yeniden baslatin

ayrica sagidaki komutu da kulanabilirsin
Kod: Tümünü seç
bcdedit /set {current} locale en-USKod: Tümünü seç
bcdboot %WinDir% /l en-USKod: Tümünü seç
http://sharebase.to/1,mW8RkuQ9WE.html- Sni0r
- Byte1

Suan Netbook kullandığım için cd ile işlem yapma şansım yok.O yüzden sistem üzerinden düzeltilir mi merak ediyorum.Onun dışında birseyler olması gerektiği gibi olmayınca takıyorum işte boyle,küçük birsey olsada :) İlgin için saol..AmbaSSadoR yazdı:eğer düzgün açılıyorsa sorun etme bence veya win7 dvdsini takıp sistem onarmayı deneyebilirsin
Bahsettiğiniz işlemleri uyguladım fakat hala aynı.Onun dışında indirmemi istediğiniz program linkine girdiğim zaman bir tür almanca başvuru formu çıkıyor.doldurmam falan mı gerekiyor onu?çünkü o sayfada indirelecek birsey göremedim?
- velociraptor
- Yottabyte4

Re: Win 7 vista teması ile açılıyor
sayfanin dibinde sayac var sayac bitince download linki cikacak , o sari download butonuna tiklayip indirebilirsiniz
- Sni0r
- Byte1

Dediğiniz işlemi yaptım;
dosyayı masaüstüne sürükleyip yeniden baslattım fakat sonuc yine aynı.acaba dosyaya çift tıklamamı gerekliydi diye dusunup çift tıkladım ondada hata verdi.dosya içerisinde birde program var 'se7en File Replacer'diye,onunla birşey yapmam gerekiyor mu?
dosyayı masaüstüne sürükleyip yeniden baslattım fakat sonuc yine aynı.acaba dosyaya çift tıklamamı gerekliydi diye dusunup çift tıkladım ondada hata verdi.dosya içerisinde birde program var 'se7en File Replacer'diye,onunla birşey yapmam gerekiyor mu?
- velociraptor
- Yottabyte4

Masaüstüne hicbirsey sürüklemeyeceksiniz , dll yi se7en File Replacer ekranina sürükleyip birakacaksinz ve sonrasinda Pc yi yeniden baslatacaksinizvelociraptor yazdı:File replacer i acip oradaki dll yi sürükle birak yöntemi ile ekranina birakin ve Pc yi yeniden baslatin
- Sni0r
- Byte1

Buda sonuç vermedi.sanırım bu sekilde kullanmaya devam etmem gerekecek.Baska çözüm yolu var mı bilmiyorum ama ilginiz için tesekkür ederim.
- velociraptor
- Yottabyte4

viewtopic.php?p=310594#p310594
birde üsttekini bir deneyin derim
birde üsttekini bir deneyin derim