Bios Nasıl güncellenir ( Bios a Nasıl Flash atılır)?
- yesilaygunes
- Gigabyte2

- Teşekkür etti: 1 kez
Bios Nasıl güncellenir ( Bios a Nasıl Flash atılır)?
1. Bios neden güncellenir?
2. Bios un güncellenmesi ne tür sorunlara çare olur?
3. Bios un güncellenemeye ihtiyacı olduğunu nerden anlarız?
4. Bios un güncellenmesi bize ne tür avantajlar sağlar.
5. Bios nasıl güncellenir? :!:
6. Bioas u güncellemelimiyiz?
2. Bios un güncellenmesi ne tür sorunlara çare olur?
3. Bios un güncellenemeye ihtiyacı olduğunu nerden anlarız?
4. Bios un güncellenmesi bize ne tür avantajlar sağlar.
5. Bios nasıl güncellenir? :!:
6. Bioas u güncellemelimiyiz?
Re: Bios Nasıl güncellenir ( Bios a Nasıl Flash atılır)?
1-tarihi eskiyse ve yeni donanımlara cevap vermiyorsa,bazı konularda program saçmalamalar yapıyorsa.
2-bilgisayar hızlanır,yüklenmeyen programlar yüklenir,mavi ekran hataları düzelebilir ama bazan eskisinden kötü olma ihtimali azda olsa var.
3-goto> 1-
4-goto> 1- 2-
5-goto> sabırlı birisi..
6-ihtiyaç hasıl oluyorsa evet.
2-bilgisayar hızlanır,yüklenmeyen programlar yüklenir,mavi ekran hataları düzelebilir ama bazan eskisinden kötü olma ihtimali azda olsa var.
3-goto> 1-
4-goto> 1- 2-
5-goto> sabırlı birisi..
6-ihtiyaç hasıl oluyorsa evet.
- yesilaygunes
- Gigabyte2

Mesela : viewtopic.php?f=12&t=104413
Linkinde Bir sorun belirttim. Bendeki bios un modelini nasıl öğrenebilirim :!:
Örneğin ben şu resimdeki özelliklere sahip pc nin bios unu güncellemem mümkünse yardım edebilir misiniz

Linkinde Bir sorun belirttim. Bendeki bios un modelini nasıl öğrenebilirim :!:
Örneğin ben şu resimdeki özelliklere sahip pc nin bios unu güncellemem mümkünse yardım edebilir misiniz

bence senin veya benim gibi kullanıcılar için bir farkı yok. olsa bile çok az. Risk etmeye değmez. Ama çöken flashlar olur o zaman yaparsın. Flash ın yazılımının çöktüğünü nasıl anlarız bilmiyorum başıma gelmedi :D...
Ama bir keresinde cd si ve yazılımı olduğu halde anakart sürücüyü tanımıyordu. Flash ı güncelleyince tanıdı.
Yapacak isen;
elektrik kesintisi olmayacak.
Dikkatli olacan. yoksa anakart çalışmaz taki aynı bios u yükleyinceye kadar.
bende bu kadar :) ...
Ama bir keresinde cd si ve yazılımı olduğu halde anakart sürücüyü tanımıyordu. Flash ı güncelleyince tanıdı.
Yapacak isen;
elektrik kesintisi olmayacak.
Dikkatli olacan. yoksa anakart çalışmaz taki aynı bios u yükleyinceye kadar.
bende bu kadar :) ...
sadece dos ekranında floppy disket sürücüsü çalışır o kadar oda flashı yeniden yükleyebilmen için son kapıdır. enderde olsa oda çalışmaz o zaman servisine müracaat edersin.Flash ın yazılımının çöktüğünü nasıl anlarız bilmiyorum
gigabyte bioslarda çift entegre bulunur bozulduğu anda diğeri devreye girer.
- yesilaygunes
- Gigabyte2

Anakartımıza uygun flash nasıl bulurum Metin abi. Bu arada floppy olmdan bir yol gösterebilir misin
Tarihe karışmış bir aygıt sonuçta
http://pcsor.com/forum/viewtopic.php?f= ... bc#p301391
http://pcsor.com/forum/viewtopic.php?f= ... hilit=bios
http://pcsor.com/forum/viewtopic.php?f= ... hilit=bios
En son lord_leo tarafından 12 Eki 2010, 23:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- yesilaygunes
- Gigabyte2

Çok güzel bir derleme olmuş :) yanlız burada :Bios Nasıl güncellenir? Bios a Nasıl Flash atılır? yazılmamış 
farkındayım oku bilgin olsun istedim.
üretici sayfasından baktınmı bios download ına birde help bölümüne bak yalnış yapma istedim.
mesela ben acer laptop ısınma sorunu yüzünden flash ladım.
yönergeleri takip edip biosu güncelledim.
zaten sitesinde güncel bios ve ne yapman gerektiği yazıyordu.
üretici sayfasından baktınmı bios download ına birde help bölümüne bak yalnış yapma istedim.
mesela ben acer laptop ısınma sorunu yüzünden flash ladım.
yönergeleri takip edip biosu güncelledim.
zaten sitesinde güncel bios ve ne yapman gerektiği yazıyordu.
- yesilaygunes
- Gigabyte2

Ben tam olarak hangi siteye girecegimi ve ne yapacagımı ne model arayacagımı bilmiyorum
Yukardaki resim yeterli mi? yoksa pc nin bilgilerini daha ayrıntılı anlatan bişi mi yükliyeyimveya bildigin bir program varsa link verebilirsin
Yukardaki resim yeterli mi? yoksa pc nin bilgilerini daha ayrıntılı anlatan bişi mi yükliyeyimveya bildigin bir program varsa link verebilirsin
bu o kadar teferruatlı meseleki bilmeyen birisine buradan yazarak anlatılmaz.
öğretmekten zevk alan birisiyim ama sıfırdan bunu bir yerden öğrenmen imkansız,yani "başlık açıyim o başlıkta bana bu konuyu anlatsınlar" demek çok yanlış.tek model bios yok o yüzden bol bol araştır bu araştırmaların esnasında anlamadıkların için bizler istasyon olalım böylece kimse üzülmez sıkılmaz.
şimdi ben sana "flash tamamen yandıysa floppy disket gerekir diyorum" sen bana disket olmadan olmazmı diye soryorsun.
senin bilgisayarının flashı yanıkmı? değil..
o zaman:
-everest diye bir program var onu yükleyip onunla bilgisayarının biosunun(anakartın) model ve markasını öğreniyorsun.
-sonra google yardımıyla firmware(yazılım) ını indiriyorsun,daha sonra beraber floppy disket gerekirmi,yada cd ile olurmu yoksa windowsa yüklediğimizde programla direk güncellemeyi halledebilirmiyiz bakarız.
ilk adımı dene becerdiğinde sonraki adıma geçeriz.
öğretmekten zevk alan birisiyim ama sıfırdan bunu bir yerden öğrenmen imkansız,yani "başlık açıyim o başlıkta bana bu konuyu anlatsınlar" demek çok yanlış.tek model bios yok o yüzden bol bol araştır bu araştırmaların esnasında anlamadıkların için bizler istasyon olalım böylece kimse üzülmez sıkılmaz.
şimdi ben sana "flash tamamen yandıysa floppy disket gerekir diyorum" sen bana disket olmadan olmazmı diye soryorsun.
senin bilgisayarının flashı yanıkmı? değil..
o zaman:
-everest diye bir program var onu yükleyip onunla bilgisayarının biosunun(anakartın) model ve markasını öğreniyorsun.
-sonra google yardımıyla firmware(yazılım) ını indiriyorsun,daha sonra beraber floppy disket gerekirmi,yada cd ile olurmu yoksa windowsa yüklediğimizde programla direk güncellemeyi halledebilirmiyiz bakarız.
ilk adımı dene becerdiğinde sonraki adıma geçeriz.