Göbek eriten yeni 7 ipucu

Bayan üyelerimiz için ayrılmış bölümdür
Cevapla
Kullanıcı avatarı
yazgüneşi
Kilobyte4
Kilobyte4
Mesajlar: 677
Kayıt: 13 Şub 2007, 08:56

Göbek eriten yeni 7 ipucu

Mesaj gönderen yazgüneşi »

Göbek eriten yeni 7 ipucu

Göbek bölgesi yağları hem kadın hem’de erkeklerde sıklıkla karşılaşılan başlıca problemlerdendir. Uzmanlar göbek yağlarından şikayet edenler için hem bel bölgesini incelten hem de göbek yağlarını eriten yedi pratik çözüm sunuyor. İşte göbek eriten 7 ipucu.

Bel simidi olarak adlandıran bel bölgesindeki kalınlık ve göbeğiniz canınızı sıkıyorsa 7 öneriye kulak vermenizde fayda var.

Bel ve karın bölgesinde bir zamanlar gurur duyduğumuz kaslar 30′lu yaşlardan sonra yavaş yavaş yerini yağa bırakır. Eğer hiçbir önlem almazsak 40-45 yaşına geldiğimizde bu yağların büyük çoğunlukla belde toplandığını ve bel simidini oluşturduğunu görürüz.

İngilizcede love handle olarak ifade edilen türkçeye bel simidi olarak çevrilen vücudumuzun bu bölümünde oluşan kalınlaşma sağlığıda tehdit eder hale gelir.

Bel simidinin kalınlaşmasında yaşın çok büyük bir önemi var. Kadınlarda östrojen, erkeklerde testosteron hormonları vücuttaki yağ miktarını kollara, bacaklara ve basene eşit miktarda dağıtır. Yaşla birlikte hormonlar eskiden olduğu gibi çalışmaz ve yağ belli bölgelerde birikmeye başlar.

5 yiyecekten uzak durun: Yeme alışkanlıklarınızı değiştirmelisiniz. Beş zararlıyı ise asla tüketmeyeceksiniz. Şeker, kurabiye ve bisküviler, pasta, kola ve patates cipsi. Kızartılmış yiyecekleri ayda bir kere tüketin.

Baklagilleri tercih edin: Neler yiyebileceğinizi bilmelisiniz. Fasulye, mercimek, kiraz, çilek ve vişne en çok tavsiye edilen yiyeceklerdir. Bunlardan günde 20-30 gram tüketebilirsiniz.

Bol su için: Bol su içmek yapabileceğiniz en yararlı önerilerden biri. Su midenizde doygunluk hissine neden olur ve daha az yemenizi sağlar. Alkolden uzak durun. Likör ve bira yağların göbek çevresinde toplanmasına neden olur.

Kalsiyum takviyesi yapın: Vitamin takviyesi çok önemli, özellikle kalsiyum takviyesi. Kalsiyum kemiklerinizi korur ve osteoporozu önler. Doktorunuza danışarak hangi miktarda kalsiyum almanız gerektiğini öğrenin. Göbeğinizi eritmek için zayıflama ilacı kullanmanız ise önerilmiyor.

Bel inceltici spor yapın: Yapılacak en doğru çözüm sporla olacaktır. En iyi sporlar, kick boks, squash, yüzme ve tenis. Bunun yanında aerobik egzersizler de göbek çevresindeki yağı inceltir.

Dik yürüyün, dik oturun: Vücudunuzun duruş şeklini ve yürüyüşünüzü gözden geçirin. Dik yürümeye ve oturmaya özen gösterin. Göbeği içe çekip bırakmak da faydalı olacaktır.

Şekillendirici kıyafet giyin: Vücudunuzu şekillendirici kıyafetler giyebilirsiniz. Bel çevresi için üretilen lycra içeren kıyafetler tercih edin. Ancak mutlaka beden ölçünüze uygun olmalı aksi takdirde faydasını göremezsiniz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46815
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 5004 kez
Teşekkür edildi: 4180 kez

Re: Göbek eriten yeni 7 ipucu

Mesaj gönderen velociraptor »

Bir iki nacizane ilavem olacak ;
istediginizi yiyerek nasil zayif kalirsiniz kitabindaki temel olgu suydu : ne yediginizin nekadar yediginiz hicbir önemi yok , eger yavas yerseniz ve cok cignerseniz , zayif kalirsiniz (bircok kiside bunu gözlemlemisimdir , 2 saate bir neredeyse bir tencere yemek yiyip cirpi gibi kalanlarin sirridir , yavas yiyip cok cignemek)
Spor olayina glirsek , fitness e gittigim yillarda ki araliki da olsa 6 yil civaridir , karin bölgesindeki yagi sporla eritmenin bilinen tek yöntemi oldugunu ögrendim ,öncelikle bilmemiz gereken yaglarin spora basladiktan 45. dk dan sonra (ki ortalama bir degerdir) erimeye basladigi , demekki spor süremiz 1 saat civari olmali , terleme sart , ve yagi eriten yegane sey oksijendir , son olarakta karin bölgesine atlet veya her ne giyiyorsak onun üzerinden olmak kosulu ile ince bir naylon folye sariyoruz ve spor boyunca bu folye hic cikmiyor , tüm bunlari birlestirecek olursak
1. yavas yiyoruz ve cok cigniyoruz
2.Sporu 45 dk yi gececek sekilde yapiyoruz (bu yürüyüs te olabilir) fakat bizi terleten bir spor olmasi tercih sebebidir (lakin bünyeye zarar vermeyecegiz mesela 50 yas üzeri birinin 2 saat kosmaya kalkasi ölümcül sonuc dogurabilir)
3. Sporu acik havada yapmak karin bölgesi ve diger yaglarin erimesini kolaylastiriyor (yagi eriten sey oksijendir)
4. Elbetteki tüm bunlarin yaninda birazda yiyecege dikkat ettikmi olay bitmistir

Üsttekileri sadece 1 ay bizzat uyguladim , ve bir bahar gecesi Berlin Potsdamer Platz da yeralan Adagio disco ya gittik
http://www.adagio.de/index_start.php
neyse bende vücudumu saran bir gömlek var altimda kot pantolon , 5-6 arkadas gitmisiz , ki birinin kiz arkadasi orada calisiyor (yani belese girmisiz) , neyse milletin istisnasiz sordugu sey nasil kisa sürede böyle bir karin a sahip oldugum oldu , ki ben 1 ayda bukadar incelttigimin farkinda bile degildim , ayni yöntemi kuzenime uygulattirdim , 1 ayda öylesine beli inceldiki , kiz arkadasi bile yaa belin kiz beli gibi olmus biraz kilo al demek zorunda kalmis , kisacasi üstte siraladiklarim sadece kendim tarafindan degil , uygulattirdigim ve tavsiye ettigim kisiler tarafindan da istisnasiz cok kisa sürede mükemmel sonuclar verdi , haa bunlari da bana sikletinde 1972 dünya ikincisi olan (tarihi yanlis hatirliyor da olabilirim) bir profesyonel sporcu ögretti , azeri asilli olan bu hocama da buradan birkez daha tesekkür ediyorum
Kullanıcı avatarı
yesilaygunes
Gigabyte2
Gigabyte2
Mesajlar: 2398
Kayıt: 24 Kas 2009, 14:40
cinsiyet: Erkek

Re: Göbek eriten yeni 7 ipucu

Mesaj gönderen yesilaygunes »

Kiloları ile başı dertte olanlar için gerekli bir bilgi :arrow:
Cevapla