DirectX Problemi ve Çözümü

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46479
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4605 kez
Teşekkür edildi: 3922 kez

DirectX Problemi ve Çözümü

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Bir yazılım / oyun yüklemeye çalısıyorsunuz ancak, sisteminizde DirectX olmadıgına dair bir uyarı penceresi ile karsılasıyorsunuz.. Tamam diyorsunuz kendi kendinize ve arsivinizde bir yerlerde DirectX'i bulup yüklemek istiyorsunuz.. DirectX, yüklemeye çalısıyorsunuz.. Ancak yükleme esnasında karsınıza "An Internal system error has occured Please refer to DxError.log and DirectX.log in your windows folder to determine the problem." yazan bir hata penceresi çıkıyor..

Hata mesajında söyledigi gibi, Windows klasöründe DxError.log ve DirectX.log adında 2 metin belgesi var. Açıyorsunuz ama anlamadıgınız bir ton kod yazıyor.. Daha sonra toparlıyorsunuz kendinizi hiçbir sey olmamıs gibi.. "Acaba, mevcut DirectX yükleme paketinde mi bir problem var ?" diye düsünüyor ve Microsoft'un web sitesinden yeniden indiriyorsunuz. Ancak karsınıza yine aynı pencere geliyor.. Sinirleniyorsunuz..

Bu defa, mevcut DirectX sürümünü kontrol etmek için
Baslat > Çalıstır penceresini açarak "dxdiag"
yazıyorsunuz.. Ve karsınıza gelen pencere, sizi sok etmeye yetiyor..

Resim

Görüldügü gibi, DirectX Tanı Aracı çalısıyor ancak sistemde DirectX'in bulunmadıgını yazıyor.. Bu durumda, sisteminizde DirectX ile çalısan en ufak bir yazılım bile çalısmıyor.. Gelin de sinir küpü olmayın.. Ne yapacaksınız bu durumda ? Aklınıza gelen tek çözüm, kocaman isletim sistemini yeniden yüklemek zorunda oldugunuz mu ?

Ama yapmayın, herseyinizi yeniden yüklemeyin.. Size bir çözüm önerisi sunalım.. Açın bir not defteri.. Sonra asagıdakileri yapıstırın :

Kod: Tümünü seç

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\DirectX]
"VERSION"="4.09.0000.0904"
veya download:

Kod: Tümünü seç

http://rapidshare.com/files/14603480/dx_duzelt_turkceyazilim.reg
Sonra da bu dosyayı, dx_duzelt.reg olarak kaydedin.. Son islem olarak çalıstırın [Eger basaramazsanız, asagıdaki linkten hazır dosyayı indirebilirsiniz]..

Ve;

Resim

İste problemimiz düzeldi.. Artık sisteminizde bir DirectX sürümü yüklü.. Dilerseniz, böyle kullanabilir, dilerseniz de DirectX'in yeni sürümünü yükleyebilirsiniz..

ALINTIDIR
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
Mesajlar: 3752
Kayıt: 12 Ara 2006, 12:44
cinsiyet: Erkek
İletişim:

Re: DirectX Problemi ve Çözümü

Mesaj gönderen Kripteks® »

zamanın da benim de basıma eglmisti bu olay adminim bilgiler çok degerli tsk ederim

Saygılarımla
Cevapla