Cinsel Tiksinti - Cinsel İlişki Kaygısı

Bayan üyelerimiz için ayrılmış bölümdür
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Devils
Kilobyte4
Kilobyte4
Mesajlar: 690
Kayıt: 31 Ağu 2007, 23:27
cinsiyet: Erkek

Cinsel Tiksinti - Cinsel İlişki Kaygısı

Mesaj gönderen Devils »

Cinsel Tiksinti - Cinsel İlişki Kaygısı

Cinsel tiksinti nedir? : cinsel tiksinti devamlı olarak veya tekrarlayıcı olarak cinsel birleşmeden çok fazla miktarda tiksinti duyarak, cinsel ilişkiden kaçınma halidir. Bu durum kişide yoğun bir gerilim ya da sosyal ilişkilerde güçlüklere yol açar. cinsel tiksinti teşhisinin konması için bu durumun başka bir psikiyatrik bozuklukla net bir ilişkişinin olmaması gerekir. Kişi cinsel ilişki söz konusu olduğunda kaygılanır, tiksinir ya da korku duyar. Bu iğrenme hali cinsel birleşmenin herhangi bir anına ilişkin olabilir.

• Bunlar sperma (cinsel birleşme sırasında boşalan sıvı materyal) ile ilgili ya da cinsel kasılmalar ve cinsel organların temas etmesi gibi farklı durumlara yönelik olabilir. Bazı vakalarda öpüşmek ve ten teması dahi cinsel tiksintiyi oluşturabilir.
• Bu rahatsızlığı olan kişiler o anda bas dönmesi, mide bulantısı, sıcak basması, terleme, çarpıntı, nefes darlığı, baygınlık gibi yakınmalarla panik nöbetleri yaşayabilirler.
• Bu durumdaki kişiler durumdan kaçınmak için eslerinden çeşitli bahanelerle uzak durarak, erken yatabilir, aşırı bir çalışma temposu içine girebilir, evde kalma surelerini kısıtlayabilir ya da alkol-madde kullanımına başlayabilirler.
• Tedavide başlangıçta imajinasyon yöntemleri ve bazen ilaç tedavileri ile kaygının azaltılması ile psikoterapi sürdürülür.
Kullanıcı avatarı
yesilaygunes
Gigabyte2
Gigabyte2
Mesajlar: 2398
Kayıt: 24 Kas 2009, 14:40
cinsiyet: Erkek

Re: Cinsel Tiksinti - Cinsel İlişki Kaygısı

Mesaj gönderen yesilaygunes »

Bu kimin için geçerli kadın için mi ? Erkek için mi? Her iksi için mi?
Cevapla