Dünyanın ilk üç boyutlu fotoğraf makinesi

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
uçs
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8072
Kayıt: 15 Mar 2006, 18:06
cinsiyet: Erkek

Dünyanın ilk üç boyutlu fotoğraf makinesi

Mesaj gönderen uçs »

Resim

Fujifilm dünyanın ilk üç boyutlu fotoğraf makinesini görücüye çıkardı.

FinePix üç boyutlu fotoğraf makinesiyle çekilen fotoğraflar özel üç boyutlu kağıda basılıyor, aile albümündeki yerini almaya hazır hale geliyor ya da fotoğraf makinesinin ekranından hemen görülebiliyor.

Sinemalardaki üç boyutlu filmlerden farklı olarak, bu üç boyutlu fotoğraflara bakmak için özel gözlükler takmanıza da gerek yok.

FinePix, insan gözüne benzer uzaklıklara ayarlanmış iki lensinden eş zamanlı olarak iki fotoğraf çekiyor. Mercek teknolojisini kullanarak, sol ve sağ göz görüntüleri stereoskopik illüzyon yaratmak üzere bir yüzey üzerinde birbirine geçiyor.

Aslında yöntem 1940'lardan biri kullanılıyor. Bilhassa resimli etiketlerde... Ancak eski teknoloji artık üç boyutlu ürünler furyasında, oyun konsollarında ve bilbordlarda kullanılıyor.

Yeni fotoğraf makinesinin bünyesinde yüksek çözünürlü üç boyutlu bir kamera da var. Bu kullanıcılara çektikleri filmleri üç boyutlu bir televizyona kamerayı bağlayarak izleme imkanı sunuyor.

FinePix Real 3D W3 eylül başında satışa sunulacak. İngiltere fiyatının yaklaşık 400 sterlin olması bekleniyor. Fujifilm, üç boyutlu baskı hizmetinin fotoğraf makinesinin piyasaya çıkmasından kısa süre sonra başlayacağını belirtiyor.

veteknoloji
Kullanıcı avatarı
lord_leo
Megabyte3
Megabyte3
Mesajlar: 1470
Kayıt: 25 Nis 2010, 08:39
cinsiyet: Erkek
Teşekkür edildi: 6 kez

Re: Dünyanın ilk üç boyutlu fotoğraf makinesi

Mesaj gönderen lord_leo »

ilk değil
Cevapla