Pratik yeni yaz turşusu tarifi
Benim gibi turşu sevenler için, pratik yaz turşusu tarifini sunuyoruz melek’ler. Kim demiş ki, yaz günü turşu yenmez, bu turşu her mevsim afiyetle yenir be:)))))
Malzeme listesini not alın Melek’ler;)
1 kg mevsim sebzesi (sivribiber, salatalık, taze fasulye, bamya vs.)
4-5 Diş sarmısak
1 Demet dereotu
3-4 Sap asma filizi
8-9 Adet körpe asma yaprağı
1 Kahve fincanı sirke
Yeterince tuz
Şimdi ise hazırlık aşamasına geçiyoruz Melek’lerim.
* Turşuyu hangi sebzeden yapacaksanız küçük ve körpelerini, şekli düzgün olanları seçiniz.
* İyice yıkayıp temizledikten sonra temiz bir iğneyle 1-2 yerinden küçük delikler açın.
* Salatalıktan yapıyorsanız sap ve uç kısımlarını bıçakla kesmek yeterlidir.
* Kavanozun dibine asma yapraklarını yıkadıktan sonra yerleştirin.
* Üzerine sebzeleri sıkı sıkı yerleştirin.
* Kavanoz dolunca hepsinin üstüne asma filizleri, dereotu ve asma yaprakları koyun.
* Bu işlem bittikten sonra kavanoza sirkeli tuzlu su dökün ve kapağını kapatın.
* 2 gün geçtikten sonra kavanozun ağzını açın ve üzerine biriken köpüğünü alın.
* Suyunu bir kaba boşaltın ve suyun tadına bakın.
* Sebzeler iyice sararınca turşunuz olmuş demektir.
* NOT : Yazın kavanozu güneş gören bir yere, en iyisi balkona koyarsanız bir hafta içinde tadına doyum olmaz bir turşu yapmış olursunuz.
Pratik yeni yaz turşusu tarifi
- yazgüneşi
- Kilobyte4
- Mesajlar: 677
- Kayıt: 13 Şub 2007, 08:56
- Konum: Arizona/Finiks
Pratik yeni yaz turşusu tarifi
altın değerinde forum 
______________________
O kadar soru sordum bi kere bile ' O F ' demedin forum Sordum.com

______________________
O kadar soru sordum bi kere bile ' O F ' demedin forum Sordum.com