Telefon Fiyatına Laptop

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
ultrailker
Megabyte2
Megabyte2
Mesajlar: 1157
Kayıt: 25 May 2006, 19:46
cinsiyet: Erkek

Telefon Fiyatına Laptop

Mesaj gönderen ultrailker »

Resim

Bir zamanlar yüksek fiyatlardan dolayı yanına yaklasılmayan dizüstü bilgisayarların fiyatlarında yüzde 20 ila 30'a varan oranlarda düsüs yasanıyor. Bimeks Teknoloji Marketler Zinciri, Vatan Computer ve Gold Computer magazalarında laptoplar 599 dolardan baslayan fiyatlardan satılıyor. Çogu marka, laptop'un yanında çanta, internet erisim paketi gibi promosyonlar da vererek, pazar paylarını artırmayı hedefliyor.

İndirim Devam Edecek

Bir yandan sömestr tatili bir yandan da stoklardaki ürünlerin fazlalılıgı nedeniyle fiyat düsüsünün kaçınılmaz oldugunu dile getiren yetkililere göre, dizüstü fiyatlarındaki indirim önümüzdeki günlerde de devam edecek.

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde açılan Bimeks Teknoport'ta, açılısa özel olarak düzenlenen kampanya çerçevesinde Toshiba Satellite L30 - 134 dizüstü bilgisayarlar 599.99 dolardan satılıyor. Gold Computer magazalarında ise Nec marka dizüstü bilgisayarın fiyatı KDV hariç 602 dolara düstü. Beko ve Arçelik de, 5 subat'ta yeni fiyat listesini çıkarmaya hazırlanıyor.

İki Masaüstüne Karsılık Bir Dizüstü Satılıyor

Masaüstü bilgisayarların fiyatlarına yaklasan dizüstü bilgisayarların satıslarında geçen yıl büyük bir artıs yasanmıstı. Türkiye'de 2005 yılında satılan her 4 masaüstü bilgisayara karsı, bir dizüstü bilgisayar satılıyorken bu oran, geçen yıl ikide bir oranına kadar düstü. Geçtigimiz yıla göre, yüzde 100'ün üzerinde büyüyen dizüstü bilgisayar satıslarının 750 bin adedi geçtigi belirtiliyor. Yetkililerin verdigi bilgiye göre son aylarda Türkiye'de satılan her iki masaüstü bilgisayara karsı bir dizüstü bilgisayar satılıyor. ABD ve Avrupa'da ise dizüstü satısı masa üstünü geçmis durumda. Piyasada en çok satılan dizüstü bilgisayar markası ise Toshiba oldu. Asus, Acer, Fujitsu Siemens, HP, Beko ve Vestel'in ürünleri de büyük ilgi görüyor.

Bimeks: Fiyatları Asagı Çektik

Tüketicilere 12 aya kadar vadelerde taksit imkanı sunduklarını söyleyen Bimeks Genel Müdür Yardımcısı ve Satıs Direktörü Arif Bayraktar, "Bimeks olarak kısa süre önce Türkiye'nin en büyük teknoloji magazasını açtık. Açılısa özel olarak da bir kampanya düzenledik. Bu kampanya dahilinde diger ürünlerde oldugu gibi belirli notebook'larda da fiyatlarımızı asagıya çektik" dedi.

Laptop Lüks Olmaktan Çıktı

Dizüstü bilgisayar (Laptop) fiyatlarının daha da düsüse geçecegini söyleyen Bimeks Genel Müdür Yardımcısı Arif Bayraktar, dizüstü bilgisayarların lüks olmaktan çıkıp ihtiyaç haline geldigini belirtti. "Dizüstüne artan talep, fiyatları düsürüyor" diyen Bayraktar, söyle konustu: "Kablosuz ve mekandan bagımsız çalısma kolaylıgı dizüstü bilgisayar satısında etkili oluyor. Bir sene öncesine kadar notebook Türk insanı için hâlâ yeni bir teknoloji olarak kabul ediliyordu ve ihtiyaçtan öte lüks sayılıyordu. Dogal olarak ürünün yaygınlıgı ve kullanım oranı arttıkça, nis olmaktan çıkıp fiyatları da düsme trendine giriyor. Kablosuz internetin yaygınlasması, laptop kullanımını daha artıracak.

30.01.2007 ShowTv
Cevapla