Arkadaslar 17 bilgisayari formatlicaz.. Bilgisayarlarin hepsi DELL ozelikleri birebir aynidir..
sorum su:
Birini formatlasak gereken programlari yuklesek, sonra hard disk klonlayabilirmiyiz ?
yani birebir baska bir hardiske kopyalayabilirmiyiz ?
bunun icin bir yontem program vs.. var mi ?
Win XP ve hard diski klonlamak
- Oxygen
- Kosovalı

Re: Win XP ve hard diski klonlamak
en pratiği normal yüklediğinz tek harddiski ghost yada acronisle imaj alın hepsine tek tek yükleyin hiç sorunsuz olur.
- Oxygen
- Kosovalı

Peki abi biz hard diski iki partisoyna bolecez, sonra c'ye windowsu yukleyecez d'yide dosyalar icin birakicaz..
Ben kandi bilgisayarimda acronis ile c'nin imajini alip yapiyorum..
ama burda imajini alsak diyer bilgisayarda direk yukleyebilrimiyiz formatlamadan, bide iki partisyona mi imaji almak gerekiyor
yoksa tek bir imaj almak secenegi var mi yani butun bilgisayarin imajini almak ?
(biraz karsik oldu :D )
Ben kandi bilgisayarimda acronis ile c'nin imajini alip yapiyorum..
ama burda imajini alsak diyer bilgisayarda direk yukleyebilrimiyiz formatlamadan, bide iki partisyona mi imaji almak gerekiyor
yoksa tek bir imaj almak secenegi var mi yani butun bilgisayarin imajini almak ?
(biraz karsik oldu :D )
bilgisayarını ikiye ayırdığında sadece c: nin imajını alıp diğer bilgisayarın biçimlenmiş ama bölümlenmemiş tek harddiskine yükleyebilirsin imaj aldığın harddiskin boyu markasıda önemli değil imajın boyu imajı yükleyeceğin harddiskten küçük olsun yeter.
kısaca dediğin gibi olur.
yükleyeceğin harddiskin mutlaka mount edilmiş (c:\ d:\)olmalı, içi dolu olabilir içinde virüs trojan olabilir hatta içindeki dosyaların açılmayabilir farketmez imaj yüklenirken hepsi bir nevi silinip formatlanıyor. fiziksel olarak sağlamsa ve c:\ d:\ gibi bir ismi varsa (mount) gerisi önemli değil acronis yada ghost açılır cd'si ile halledebilirsin.
kısaca dediğin gibi olur.
yükleyeceğin harddiskin mutlaka mount edilmiş (c:\ d:\)olmalı, içi dolu olabilir içinde virüs trojan olabilir hatta içindeki dosyaların açılmayabilir farketmez imaj yüklenirken hepsi bir nevi silinip formatlanıyor. fiziksel olarak sağlamsa ve c:\ d:\ gibi bir ismi varsa (mount) gerisi önemli değil acronis yada ghost açılır cd'si ile halledebilirsin.
kross kablo ile bağlayıp iki pc aynı anda format atıp aynı anda yükleme yapmıştım. belki sanada çözüm konusunda yeni bir bakış açısı sağlar...
- Oxygen
- Kosovalı

lordlevent onerin icin tesekkurler ama 17 bilgisayari var cross kablo ile baya ugrastir,
ben yinede metin abinin dedigi yontemi uygulicam.. sonucu burda yazicam..
Yardimlariniz icin tesekkurler..
ben yinede metin abinin dedigi yontemi uygulicam.. sonucu burda yazicam..
Yardimlariniz icin tesekkurler..