windows etkinleştime ve update sorunu (Cözüldü)

Xp nin takipçisi bu işletim sistemi hakkında bilgi paylaşım alanıdır.
tekgecerim
Byte1
Byte1

windows etkinleştime ve update sorunu (Cözüldü)

Mesaj gönderen tekgecerim »

merhaba.ben anadolu üniversitesi açıköğretim faültesi bilgi yönetimi bölümü öğrencisiyim.okul bize derslerde kullanmamız için vista business 32 bit işletim sistemi gönderdi.bilgisayarıma ilk kurduğumda etkinleştirme yapmıştım ve güncelleştirmeleri de yapıyıyordum.şu anda sp2 güncellemesi yüklü.fakat bu güncellemeden sonra vista sık sık "windows güncelleştirmeleri denetleyemiyor" uyarısını vermeye başladı. yani hiç bir şey güncelleştirmemeye başladı.bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere bakıyorum windows etkinleştirilemedi uyarısını veriyor.ürün kimliği kısmında okulun bana yollamış olduğu ürün kimliği yazmıyor.ürün kimliğini değiştirmeye çalıştığımda "80070426" hata kodunu veriyor.antivirüs ile tarattım virüs bulmadı.ne yapmam gerekiyor. en son 27.02.2010 tarihinde güncelleştirme yüklenmiş.o tarihten sonra hiç bir güncelleştirme yükleyemedim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Re: windows etkinleştime ve update sorunu

Mesaj gönderen modestus »

aşağıdaki linkten çalışan bir tane bulup kullanabilirsin,sonlara doğru güncel bir ilaç uygula.
viewtopic.php?f=8&t=10213
tekgecerim
Byte1
Byte1

Re: windows etkinleştime ve update sorunu

Mesaj gönderen tekgecerim »

abi cevabın için teşekkürler.sorunu çözdüm.ama farklı olarak.

bilgisayar da c sürücüsüne sağ tıklayıp özelliklere tıkladım.araçlar sekmesinden hata temizleme ye tıkladım. bilgisayarı yeniden başlattım.chkdsk taraması yaptı sistem dosyalarımdaki hataları onardı.bu işlemden sonra şu an güncelleştirmeleri rahatlıkla yapıyorum.tabi etkinleştirme sorunumda otomatik olarak düzeldi.