Resmin seklini düzeltme

Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19957 kez

Resmin seklini düzeltme

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Üsttede görüldügü üzere resmimiz biraz yamuk , gelin bunu düzeltelim

Resim

Öncelikle menüden select all deyip resmin tamamini sectik , elbetteki birden fazla resim olmus olsaydi ve biz iclerinden birini düzeltecek olsaydik Poylgonal Lasso tool u kullanacaktik , edit menüsünden Free Transform diyoruz (yada Ctrl + T)

Resim

Sonrasinda resmin kenarina mausumuzun ucu ile gidip maus ucunun hilal seklini almasini bekliyoruz ve resmimizi düzeltiyoruz

Resim

Ve sonuc üstteki resimde görülüyor

velociraptor
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Re: Resmin seklini düzeltme

Mesaj gönderen AykutT »

Nesneyi küçültme - büyütme işlemleri de free transform ile yapılır.
Ayrıca free transform menüsünü açtıktan sonra çevrilecek nesnenin üzerine sağ tıklayıp Flip Horizontal'a tıklarsanız resim, yatay bir şekilde ters dönecektir. Flip Vertical'a tıklarsanız dikey olarak ters dönecektir. Tasarımlarda yansıma efekti de bu iki fonksiyonun birlikte kullanılması ile olur.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

bense photoshopumu sormani beklerdim (Cs4) ya :P , sen sormadan söyleyeyim asagidaki linkten indirdim , mükemmel calisiyor
viewtopic.php?f=68&t=75842
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen AykutT »

Sormadım; çünkü Tiny versiyonun çalışıp çalışmadığı ile ilgili bir yorum uzun zamandır gelmeyince geçtiğimiz günlerde CS4 Extended versiyonunu kurdum. :) Benimki de gayet güzel çalışıyor neyseki.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

tiny versionu (ama sadece verdigim linkteki) windows 7 dahil her sistemde mükemmel calisiyor (deneyenlerin yalancisiyim , ben xp de denedim), ilaveten boyutu sadec 65 Mb , ilaveten ilacli , ilaveten oldukca hizli ... :))
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen AykutT »

Kurmuş olduğum Extended versiyon, bugün itibarıyla seri numarası sormaya başlayınca ve bulduğum seri numarasını yazınca hata üstüne hata vermesiyle birlikte, direkt kaldırıp senin linkini verdiğin Tiny versiyonu yükledim. :idea: Şimdilik gayet güzel görünüyor. Tek sorun her açılışta kullanıcı sözleşmesini onaylamamı istiyor. Umarım başka sorun yaşamam.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

aynisi benim basima gelmisti , eger bu tinyden önce bir version kurulu ise sonrasinda kaldirilsa bile bunu yapiyor , ben acronis yedegini geri aldiktan sonra (yani öncesinde baska bir photoshop kurulmadan) bunu yükledim ve kesinlikle o sözlesmeyi falan sormuyor
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen AykutT »

Şimdi anlaşıldı niye olduğu. Tabi ben, bu bilgisayara format atmaksızın Photoshop 7'den CS4'e ne kadar sürüm varsa hepsini kurduğum için sorup durması normal. :D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

fakat seni temin ederim su ana kadar kullandigim kücük boyutlu en sorunsuz Photoshop , kesinlikle temiz bir kurulumdan sonra kusursuz calisiyor
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen AykutT »

Evet, öyle görünüyor. Önceki kullandığım Photoshop'un bozulmasına dair aklıma bazı ihtimaller gelmiyor değil. Yakın bir zaman sonra format atacağım bilgisayara. O zaman anlaşılır, ne olduğu.