faks porgramı hk.

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
stekol
Bit
Bit
Mesajlar: 9
Kayıt: 01 Nis 2006, 18:45

faks porgramı hk.

Mesaj gönderen stekol »

sayın arkasalar yazıcı ile pc ye telefon baglantısı yapılıp faks alıp gönderile biliniyormus ben daha önceden böyle bir sistem kurlup yazcıyı aynı zamanda faks gibi kullanma özeligine sahip olundugunu duymusyum fakat sistmin nasıl olusturulacagı konusunda bilgi sahibi olamadım sayet böyle bir sistem kurup kullanan arkadaslar var ise bana bu konuda yardımcı olurmusunuz tessekürler iyi çalısmalar
Kullanıcı avatarı
ultrailker
Megabyte2
Megabyte2
Mesajlar: 1157
Kayıt: 25 May 2006, 19:46
cinsiyet: Erkek

Mesaj gönderen ultrailker »

Bilgisayardan fax alıp gönderebilmek için sisteminiz de 56 k fax\modem bulunmalıdır. Eger kurulu degilse bilgisayarınıza tanıtılması gerekir.

Faks Hizmetleri Kurulumu

Faks hizmetleri Windows’a yüklü olarak gelmemektedir. Kurmak için asagıdakileri yapmanız gerekmektedir.
• Denetim Masası – Program Ekle\Kaldır seçenegine gidip Windows Bilesenlerini Ekle veya Kaldır’a tıklayın.
• Faks hizmetleri onay kutusunu etkinlestirin. Windows XP CD sini optik sürücünüze yerlestirdikten sonra İleri ye Basın. İslem sona erince Tamam’a basın..

Faks Servislerini Yapılandırma
Faks servisini çalıstırmak için Baslat – Programlar – Donatılar – İletisim – Faks yolu adımlarını takip ediniz. Faks Konsoluna tıklayın. Karsınıza Faks Yapılandırma sihirbazı gelecektir.
Faks yapılandırma sihirbazı açıldıktan sonra ileriye basın ve gereken alanları doldurun.
Açılan listeden modemi seçtikten sonra Alımı Etkinlestir seçenegine tıklayın ve yanıtlama modunu seçin. Faks ile birlikte gönderilecek faks numaranızı ve isyeri adınızı belirten CSID ve TSID bilgileriniz girin.
Yönlendirme seçeneklerine ulasmak için ileri ye tıklayın. Bu kısımda gelen faksların belli bir yazıcıdan basılmasını yada bir kopyasının bir klasörde saklanmasını belirtebilirsiniz.
Son’a bastıgınızda yaptıgınız ayarlar kaydedilir.

Faks Yollama
Artık göndermek istedigimiz faksı “yazdır” komutu bulunan her yerden gönderebilirsiniz.
Sözgelimi bir word belgesinin içerigini fakslamak istiyorsunuz. Dosya\Yazdır seçenegine gidin ve yazıcıyı Faks olarak degistirin. Tamam’a tıkladıgınızda karsınıza Faks gönderme sihirbazı gelecektir. Alıcının adını ve faks numarasını girin ardından ekle ye tıklayın.
Faksın gönderilis saatini ve önceligini seçin. Son’a bastıgınızda faks belirttiginiz vakitte gönderilecektir.

Faks Almak
Faks almak için Faks konsolunu açık bırakın. Eger telefon çaldıktan sonra faksı devreye girecek sekilde ayarlarsanız mesaj kendiliginden alınacaktır.
Bir faksı otomatik olarak degil de Elle almak için Dosya\simdi Al komutunu ya da faks çagrısı sırasında simdi Al dügmesine basın.
Gelen Faksı konsoldaki Gelenler klasöründen görüntüleyebilirsiniz.

Not:Umarım isinize yarar.Denemedim.Alıntıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46473
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4594 kez
Teşekkür edildi: 3914 kez

Re: faks porgramı hk.

Mesaj gönderen velociraptor »

stekol yazdı:sayın arkasalar yazıcı ile pc ye telefon baglantısı yapılıp faks alıp gönderile biliniyormus ben daha önceden böyle bir sistem kurlup yazcıyı aynı zamanda faks gibi kullanma özeligine sahip olundugunu duymusyum fakat sistmin nasıl olusturulacagı konusunda bilgi sahibi olamadım sayet böyle bir sistem kurup kullanan arkadaslar var ise bana bu konuda yardımcı olurmusunuz tessekürler iyi çalısmalar
viewtopic.php?t=7869
üstteki linkte yeralan programi indirip kurun , (ayarlarini su an unuttum , cünkü en son 6 sene önce kullanmistim ) bu program ile (elbetteki dial up modeminiz+hattiniz olmali) istediginiz yere fax cekebilir ve alabilirsiniz , Pc niz acikken size fax yolandiginda telefonunuz 3-4 defa calacak ve sonrasinda fax Pc nize gelecektir , elbetteki Pc ye bagli bir printer varsa oradan cikti alabilirsiniz , gelelim bu program ile fay yollama isine , word dökümanlari falan mükemmel gidiyor da cek vs gibi resmi evraklarin önce digital ortama aktarilmasi gerekiyor ki iste burada sorun basliyor , yani bir scannerden önce digital ortama aktarilip öyle yolanmasi gerekiyor , ki büyük firmalar icin olumsuz birse , fakat ben ev kullanicisi oldugum icin 1 yil boyunca tüm fax islerimi bu program ile halletim , tavsiyemdir
Cevapla