win 7 ultimate mavi ekran sorunu (Cözüldü)

Windows 7 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
Kullanıcı avatarı
conem
Bit
Bit

win 7 ultimate mavi ekran sorunu (Cözüldü)

Mesaj gönderen conem »

arkadaşlar geçen ay win 7 ultimate deneme sürümünü kurdum fakat 3 gün sonra pc çalışırken sistem kilitlenip mavi ekran hatası veriyordu..dayanamadım bi ara çok sık yapmaya başladı bende xp ye geri dönmek zorunda kaldım..nedenini anlayamadım sistemim win 7 için çok rahat yeterli donanım hatası dediler xp de hiç sorun olmuyor win 7 nin driver problemi olabilir mi ek olarak kullandığım bir donanım yok ekran kartımı bile söktüm acaba o mu diye ama sorun yine aynıydı...eğer bir çaresi olan varsa tekrar win 7 ye geçmek isterim....
Kullanıcı avatarı
AmbaSSadoR
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 126 kez

Re: win 7 ultimate mavi ekran sorunu

Mesaj gönderen AmbaSSadoR »

bende de yaptı bir ara ama şimdi hiç olmuyor olsada fark etmez 2. işletim sistemim xp yanında hazır duruyor :twisted:

not :şöyle bir şey gördüm belki bundan kaynaklıdır.

Kod: Tümünü seç

http://www.chip.com.tr/forum/windows-7-mavi-ekran-hatasi-icin-yama-_t145124.html
Kullanıcı avatarı
%TuNcAy%
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen %TuNcAy% »

Kullandiginiz ilactanda olabilir uyumsuzluktanda. Kurduk kurali bir seferde bende yapti. Cd ile repir yaptiktan bir daha mavi ekran hatasi almadim. Tabi guncellemeleri tam olarak yapmakta var.(Dil yuklemelerini degil sadece istediginiz dilleri yukleyin bence)
Kullanıcı avatarı
ripley
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen ripley »

aynı sorun bendede oldu sistemini yazarmısın
Kullanıcı avatarı
conem
Bit
Bit

Mesaj gönderen conem »

ripley yazdı:aynı sorun bendede oldu sistemini yazarmısın
işlemci : intel pentium 2.80 D çift çekirdek
ram : 1+1 GB kingston
anakart: asus p5L-MX onboard
ekran kartı : nvidia 6200 turbo cache PCI-EXP. (bunu son 10 gündür kullanmıyorum oyun oynamadığım için söktüm onboard ekran kartını kullanıyorum sorunun bundan olduğunu düşündüğüm için söktüm ama sorun devam ediyor )

ses katı: onboard soundmax 1986A
ethernet : onboard attansic

not : bu arada bir sorunu atladım onuda belirteyim.mavi ekran hatası almaya başladığımdan beri sistem ağırlaştı format atıp xp kurdum ama normalde 12-15 dk.da kurulan xp 45 dk. sürdü.cd den dedim 3 gün önce başka xp denedim aynı sorun sistem çok ağır işliyor kurulumdan sonra herhangi bir sorun ,kilitlenme vs. olmadı (xp için) bu arada kurduğum xp katılımsız sp3 lü ama win 7 nin mavi ekran hatasını anlayamadım gitti..
yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
keremdemir
Bit
Bit

Mesaj gönderen keremdemir »

Aynı sorun bende de olmuştu herşeyde normal çalışna bilgisayar internete girdikten bir müddet sonra mavi ekrana geçiyordu
Ramlerin yerini değiştirip ( çift kanal kullananlar için ) yani diğer çift kanal yuvalarına taktıktan sonra format atıp yeniden yükledim sorunum çözüldü
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Mesaj gönderen modestus »

Ramlerin yerini değiştirip ( çift kanal kullananlar için )
olabilir..

win7 ekran kartı sürücülerindede bu şekilde sorun çıkartıyor sürücüyü standart yapıp denemekte fayda var.
Kullanıcı avatarı
conem
Bit
Bit

Mesaj gönderen conem »

bu sabah dayanamadım win 7 kurdum ne olursa olsun dedim şu an sorun yok ama ram olayını bende düşünmüştüm önceleri ram leri söküp tek tek çalıştırdım aynı yer değiştirdirm yine aynı oldu..neyse şu an sistem iyi gidiyo sabahtan beri ama kurulum neden çok ağır ilerliyo onu çözemedim bir türlü cd den dosyayı alıyo ne hdd nede cd rom çalışmıyorken kurulum ağır işliyor hani cd okunurken desem ya cd yada cd rom da sorun dicem yada hdd de aklıma tek gelen işlemci yada anakart mı bu kadar ağır yükleme neden olur acaba yada şöyle sorayım cd ve hdd çalışmıyorken (kurulumda) hangi sistem devreye giriyo işlemci mi nedir bu sırada hangi sistem çalışıyorsa o aşırı ağırlaştı bunu çözsem sorunu çözücem..
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Mesaj gönderen modestus »

tabiiki ram.
yani şöyle anlatıyim diyelimki komple bozuk yada dolu harddiskiniz var o halde bile windows bir müddet yüklemeye devam ediyor, nereye yapıyor bu yüklemeyi? tabiiki ramlere,yani ramlerde arıza varsa yada(düşük ihtimalde olsa) biosda cacheler açık değilse bu tür yavaşlıklar olur.
Kullanıcı avatarı
conem
Bit
Bit

Mesaj gönderen conem »

o zaman dediğiniz gibi ram lere dikkat etmem gerek birde biosa gözatmam gerekecek teşekkürler umarım sorunu kökünden hallederim sonucu burda sizinle paylaşmak isterim...

bu mesajı yazdıktan sonra biosu güncellemeyi denedim yeni bir sürüm çıkmış onu yükledim ve sonuç mükemmel oldu sorun ortdan kalktı demek daha önceki yüklü bios yazılımına bir sorun oldu o yüzden pc kasma yapıyodu ilginize teşekkürler arkadaşlar....
Kullanıcı avatarı
ripley
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen ripley »

bende biosu update ettikden sonra sorunsuz kurdum win7 yi.gule gule kullanalım guzel işletim sistemi