Hotmaildeki adresleri outlook 2007 ye taşımak ( Çözüldü )
Re: Hotmaildeki adresleri outlook 2007 ye taşımak
xd3m3x gmail üzerinden soruyor biz hotmail üzerinden cevaplıyoruz :)
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19852 kez
farketmez hotmaidede gmaildede ayni sekilde disariya aktariliyor sonrasinda ise üstte dedigimi yaparsa düzelecektir (Özel alanlari eslestir)
- cenka
- Byte2

gmail hesabını msn de kullanıyor, csv yi msn de oluşturuyor değil mi?
csv yi msn oluşturuyor ama onun oluşturduğunu outlook görüyor gmaili denedim şimdi saçma sapan kayıt almış, birde microsoft outlook ile bendeki winmail ayarları farklı.
- cenka
- Byte2

Bende outlook 2007 var. Şu an microsoftun msnini kullanmıyorum. kullandığım program aMSN.
aMSN de kullandığım mail adresi gmail. Yani arkadaşla aynı durumdayım.
Girdim aMSN'e save contact list dedim. csv ya da ctt olarak iki seçenek sunuyor. csv yi seçtim. masa üstüne kayıt ettim. Açtım outlook u arkadaşın verdiği resimlere göre yaptım oldu.
MSn nin oluşturduğu csv yi outlook görmüyorda linüx için yazılmış aMSN nin csv sini görüyorsa çok pis dalga geçelim bence bu microsoftla :D
aMSN windowsda da çalışıyor denemek isteyen olursa
http://www.amsn-project.net/
aMSN de kullandığım mail adresi gmail. Yani arkadaşla aynı durumdayım.
Girdim aMSN'e save contact list dedim. csv ya da ctt olarak iki seçenek sunuyor. csv yi seçtim. masa üstüne kayıt ettim. Açtım outlook u arkadaşın verdiği resimlere göre yaptım oldu.
MSn nin oluşturduğu csv yi outlook görmüyorda linüx için yazılmış aMSN nin csv sini görüyorsa çok pis dalga geçelim bence bu microsoftla :D
aMSN windowsda da çalışıyor denemek isteyen olursa
http://www.amsn-project.net/
cenka, msnde oluşturulanda sorun yok outlook gmailde oluşturulan csv yi görmüyor.
ayrıca msnde kişi alınması ve verilmesi-csv dosyası kaydı.
denedim sorun yok.
önce mail sayfamızı açıyoruz.

ayrıca msnde kişi alınması ve verilmesi-csv dosyası kaydı.
denedim sorun yok.
önce mail sayfamızı açıyoruz.

- xd3m3x
- Kilobyte1

- cenka
- Byte2

xd3m3x
senin hesabın gmail değil mi? Sen kişileri msn den alıcaksın. Windowslive dan almana gerek yok ki.
Modetus abi mail hesabına girmeye gerek yok ki msn den alın bitirin işi. :D Durun bir deneyeyim gmail hesabına girerek csv yapmayı.
senin hesabın gmail değil mi? Sen kişileri msn den alıcaksın. Windowslive dan almana gerek yok ki.
Modetus abi mail hesabına girmeye gerek yok ki msn den alın bitirin işi. :D Durun bir deneyeyim gmail hesabına girerek csv yapmayı.
cenka kardeş ordan olmadığı için bu yöntemi verdim, ordan bir dosya alıyorsun tamam ama outlook kabul etmiyor, denedim.
- cenka
- Byte2

Abi nasıl olmuyor? Şimdi denedim oldu.
Gmail de dışa aktarım ayarını burdan.

Bunu yaptık csv yi verdi gmail. Buradaki olay bitti.
-------------------------------------------------------------------------------
Bu sayfada arkadaşın verdiği içe aktarma yöntemi ile outlook a aktarıyoruz, bir farkla alanları eşleştirmeyi kendimiz yapıyoruz. yani adı ada, mail adresi adrese alan alan eşleştriyoruz. Sadece adı ve mail adresi yeterli olur bence.
Yani şu aşamaya gelince

Özel alanları eşleştire basıp adı adla, mail adresini mail adresi 1 ile eşleştriyoruz. Benimki ingilizce olduğundan böyle gözüküyor :)

Şimdi bu arkadaş gmail hesabı ile msn kullanıyor ve kişi listesi msnde abi. gmail bu kişileri göremez, yani listede msn deki kişiler olmaz. O nedenle msn den yapılacak bu csv işlemi.
Gmail de dışa aktarım ayarını burdan.

Bunu yaptık csv yi verdi gmail. Buradaki olay bitti.
-------------------------------------------------------------------------------
Bu sayfada arkadaşın verdiği içe aktarma yöntemi ile outlook a aktarıyoruz, bir farkla alanları eşleştirmeyi kendimiz yapıyoruz. yani adı ada, mail adresi adrese alan alan eşleştriyoruz. Sadece adı ve mail adresi yeterli olur bence.
Yani şu aşamaya gelince

Özel alanları eşleştire basıp adı adla, mail adresini mail adresi 1 ile eşleştriyoruz. Benimki ingilizce olduğundan böyle gözüküyor :)

Şimdi bu arkadaş gmail hesabı ile msn kullanıyor ve kişi listesi msnde abi. gmail bu kişileri göremez, yani listede msn deki kişiler olmaz. O nedenle msn den yapılacak bu csv işlemi.
zaten velociraptor onu ısrarla yazdı ama bende server2008 (vista)yüklü olduğu için outlook yok winmail var orda ayar daha değişik denedim olmadı, outlookda oluyorsa tamamdır mesele yok.
konu halledilmiştir deneyip yazdığın için teşekkürler cenka
winmailde tekrar denneme yapıcam benden kaynaklanan eksik olan birşey olabilir.
konu halledilmiştir deneyip yazdığın için teşekkürler cenka
winmailde tekrar denneme yapıcam benden kaynaklanan eksik olan birşey olabilir.
- cenka
- Byte2

Rica ederim abi, yalnız anlamadığım bir şey var. msn den kişi listesi almak için windowslive'a girmek zaruru mi ki? Msn programında kişi listesini kaydet diye bir şey olması lazım.
winmail i ben de bilmiyorum, thunderbird kullanmıştım bir ara.
winmail i ben de bilmiyorum, thunderbird kullanmıştım bir ara.
maile girmezsen msn den sadece .txt dosyası veriyor ama girdiğinde csv dosyası alabiliyorsun.
winmail fazla değişik değil sadece menülerin yerleri farklı.
bende thundergird kullandım bunlardan çok iyi direk hotmail desteğide var.
winmail fazla değişik değil sadece menülerin yerleri farklı.
bende thundergird kullandım bunlardan çok iyi direk hotmail desteğide var.
- cenka
- Byte2

Ahaha ciddi mi ya, ben demedim mi bu microsoftla dalga geçelim diye, abi benim söylediğim aMSN le girin o csv olarak veriyor. Bir kereden bişi olmazmodestus yazdı:maile girmezsen msn den sadece .txt dosyası veriyor ama girdiğinde csv dosyası alabiliyorsun.
- xd3m3x
- Kilobyte1

amsn den girdim listeyi aldım, normal msn den de listeyi alıyorum .txt veriyor üzerinden düzenleme yapıyorum farklı kaydet diyorum uzantısını csv veriyorum sorunsuz oluyor ama outlook a gelince son aşamada eşleşme kısmına gelince orda patlıyor , alıyor gibi görunuyor son resimd eolduğu gibi ama outlooka bakınca bomboş