Açıkçası hiç denemedim. Ben de kendimce nedenlerini yazayım.
- Jdownloader yakın bir zaman önce keşfettiğim bir program (hatta foruma da yazmıştım). Ve kullandığım günden beri en ufak bir hatayla karşılaşmadım.
- Program Java tabanlı evet. Ama eşzamanlı çalışan bir program yapmak için Java'dan ideal bir dil yoktur. :)
- Java ile yazılmış bir yazılım, sınır koymadığınız sürece internet hızını deyim yerindeyse sömürür (1024k internet ile 112'lerde download yapıyorum). İnternette dolaşamazsınız bile, o derece sağlam kullanır. Ama diğer programlarda, en ufak bir hareketlenmede indirme hızında düşüş yaşanacaktır.
- Boyut ve açılma konusunda haklısın. Java temelli programlar asıl açılıştan önce arka planda Java'nın açılmasını beklerler, sonradan kendilerini açarlar.
- Rapidshare Manager hiç kullanmadım, ama tek bir sitede geçerli olan bir download yöneticisi kullanacağıma en akla hayale gelmedik, bilinmedik sitelerde bile uyumlu çalışan bir download yöneticisini tercih ederim.
- Ayrıca
* Rapidshare dışı sitelerde (rapidshare'de hiç gerek olmuyor zaten premium kullanıcılarda) otomatik CAPTCHA tamamlama özelliği,
* indirilen dosya RAR veya zip içindeyse (şifreli bir arşiv de olsa) kullanıcının isteğine göre rar'dan tek tek çıkartıp rar dosyalarını silerek dosyayı hazır ve nazır kullanıma sunması,
* youtube ve benzeri video siteleri için bir nevi converter özelliği bulundurması,
*
https://www.sordum.net şeklinde yazdığınız bir adresin içinde "bu bir dosya değil ama bu adres üzerindeki indirilebilecek dosyaları taramamı ister misiniz?" diye sorduğunda Evet yanıtını verdiğinizde site üzerinde ne kadar indirilebilecek içerik varsa hepsini isteğinize göre indirmeye sunması,
gibi özelliklerinin de bulunduğu göz önüne alınırsa boyutunun işlevine göre çok önemli olmaması bir artıdır. :)