512kb ZyXel p660 internet sorunu
- uçs
- Petabyte3

- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19835 kez
Re: Modemde köprüleme sorunu (vaka)
Modemin arkasinda (kablolarin girdigi yerde) , kücük bir delik bulunur , bazi modemlerde reset dügmesi vardir , o delige ince bir tel , igne yada cubuk sokalim ve bastirip 10 sn bekletelim , tüm isiklari sönecektir isiklar yanana kadar bekleyelim ve tekrar baglanmayi deneylim (password falan isterse girelim)
- Zaur
- Megabyte4

- Teşekkür etti: 7 kez
- İletişim:
Bu modemin hafızasına yazılmış user name ve password ü silmez ki?
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19835 kez
bazi durumlarda baglanti hatalarini gidermekte reset atmak ise yarayabiliyor , denemekte fayda var
tamamen siler..Bu modemin hafızasına yazılmış user name ve password ü silmez ki?
- Zaur
- Megabyte4

- İletişim:
Reset deliyine iyne ile 10-20 saniye basılı tutdum ama işıklar kapanmadı, şimdi köz kırpma eskisi gibi değil arada bir göz kırpıyor ama yine bağlantı yok password falanda istemedi.
- Zaur
- Megabyte4

- İletişim:
Yapma ya, şimdi ben internet şirketinden kullanıcı adımı ve şifremi öğrenmişdim peki bunu yeniden modemin hafızasına nasıl yaza bilirim birde bunlardan başka bir şey yazmak lazımmı ip falan?modestus yazdı:tamamen siler..Bu modemin hafızasına yazılmış user name ve password ü silmez ki?
çok kolay ama sendeki modem için araştırma yapmam lazım..
her modem az çok bir birine benzer:
internet explorer penceresine 192.168.1.1 yaz sonra açılan pencereden
user name
password
confirm password yazıları çıkan yeri bul oralara değerleri gir.
birde bu modemin kolay kurulum cdsi olması lazım verdilermi varsa oradan gir sana yol gösterir.
ezbere bu kadar yardım yapabiliyorum, biraz bakıyim sonra detaylı yazarım.
her modem az çok bir birine benzer:
internet explorer penceresine 192.168.1.1 yaz sonra açılan pencereden
user name
password
confirm password yazıları çıkan yeri bul oralara değerleri gir.
birde bu modemin kolay kurulum cdsi olması lazım verdilermi varsa oradan gir sana yol gösterir.
ezbere bu kadar yardım yapabiliyorum, biraz bakıyim sonra detaylı yazarım.
- Zaur
- Megabyte4

- İletişim:
Modemi çıkardım o yüzden internet explorer penceresinde adres çubuğuna 192.168.1.1 yazdığımda sayfa bulunmuyor, artık bıkdım bu yüzdende modemi kayıt etdirdiyim yere yani tel santiralına götürüb yeniden test etdirecem bakalım sonuc ne olacak bundan sonra artık sorunun modemdenmi yoksa tel hattındanmı kaynaklandığın öğrenmiş olucaz.
Bende ki modem ZyXel p660ru2 modelidir bu model cd'si olsada lan portla bağlandıkda programa gerek duymuyor sadece usb bağlantısında programa gerek duyuyor, lan portla bağlandıkda router modem olduğuna göre gendiliyinden windows'a uyum sağlıyor.

Bende ki modem ZyXel p660ru2 modelidir bu model cd'si olsada lan portla bağlandıkda programa gerek duymuyor sadece usb bağlantısında programa gerek duyuyor, lan portla bağlandıkda router modem olduğuna göre gendiliyinden windows'a uyum sağlıyor.

Kod: Tümünü seç
bu model cd'si olsada lan portla bağlandıkda programa gerek duymuyor sadece usb bağlantısında programa gerek duyuyor lan portla bağlandıkda router modem olduğuna göre gendiliyinden windows'a uyum sağlıyor.
modemi sen kurmadığın için öyle biliyorsun ama böyle arıza durumlarında o cd sana her zaman lazım olacaktır.
lan portta o cd ile yükleme yapılmaz sadece isim ve şifre girilir yani bu işlem usb sürücü yüklemesiyle aynı değil ,sadece i.explorer penceresiden modemin ara yüzüyle boğuşmaktan kurtarmak için yapılmış bir kolaylıktır.
yani cd sadece usb için değil yanlış biliyorsun.. :)
- Zaur
- Megabyte4

- İletişim:
Benim demek istediyim ben modemi lan port'la pc'ye bağladığımda cd'den kurulum gerekmediyidir çünkü modem Router modemdir, ben cd'den kurulum yaptığımda bu uyarı çıkıyor. VIDEO
cd den kurulum yapmıyorsun diye yazdım zaten usb hariç ROUTER MODEMLERDEDE CD KULLANILIR AMA YÜKLEME YAPMAK İÇİN DEĞİL sadece donma ve silinmelerde i.exploreden uğraşılmasın diye kolaylık sağamak içindir.
tamam zaur senin dediğin gibi olsun ben anlattım ama sen anlamadıysan yapacak birşeyim yok.. :)
takma kafana o kadarda önemli değil.
tamam zaur senin dediğin gibi olsun ben anlattım ama sen anlamadıysan yapacak birşeyim yok.. :)
takma kafana o kadarda önemli değil.
- Zaur
- Megabyte4

- İletişim:
Anladım dostum sinirlenme :wink: anlatımından dolayıda sana teşekkür ediyorum sağol var ol.