Xp recoveryde yapılan hata ve xp C: ye kurulmuyor..

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
bozkurts
Bit
Bit

Xp recoveryde yapılan hata ve xp C: ye kurulmuyor..

Mesaj gönderen bozkurts »

oncelikle merhabalar hepinize ..
ben ve sorunlarım bırlıkte hayattayız hala :D birşeyi kurcalamadan ogrenmek munkul degildir cok yasayanmı cok gezenmi lafindan yola cıkarak bir kac soruna daha yol açtim. becerdim bunuda yani :D

simdi sırasıyla yaptıklarımı ve sonuclarını yazacagım..

1. temiz bir format attım ve pc saglam bi sekilde kurdum. recovery yaptıgımda hazır istedigim bi sistem(sorun yok)

2.Sordum.com dan acronis true image home V.10'u nu indirdim ve kurdum bi image aldım.(sorun yok)

3. olabilecek bi sıkıntıya karsılık olarak(cunku onceden oldu bu. acronis calismadi. vs. vs.) bi geri yukleyim dedim ve baktim calisiyor "cancel" dedim ve durdurdum. işlemi.(sorun basladı.)

4. reset attım ve birde ne goreyim sistem uçmuşş. Pc calismiyor. ok olur bole seyler dedim. denedik ve ogrendik dedim. formata basladim.

5.Xp sp2 cd taktim ve basladim formata. aa bi baktim cd bana hic sormadan işlemleri baslatti. iyi devam et bakalim dedim.

6.bende 2 hdd var biri maxtor 80gb(bad sektorlerle cok iyi arkadas oldugu icin kullanmıyorum normalde :) ) bide 7200 rpm seagate 250 gb bi hdd var onun uzerinde -C: 38gb- -D: 190gb- olrak 2ye bolunmus durumda ben tabiiki 38lik bolume xp kuruyorum. işlemler devam ediyor formati attim normalde 2. saffaya gecmesi gerekirken resetten sonra cd tekrar bana sormadan bastan basladi ama herseye :)

7. Bende bios'tan cd rom u ikincil olarak ayarladim ki hani ilk cdnin attıgı dosyaları gorsunde cd ye kalmadan kendi hdd'den baslasin dedim. F10 ve save dedim baslattim tekrardan.

8.pc acıldı ve busefer ekranda "Belirsiz Bir Sektor seçtiniz" Gibi bisi yazdi baka kaldım. tekrar tekrar tekrar derken pes ettim. bırakıp yattım sabah devam edrim diye.

9.sabah gene ugrastım ve bi arkadastan destek alarak Ram'in birni cıkar dedi Hdd nin birini cıkar oyle dene Ok dedim ve basladim. ve busefer Cd'den baslamak icin bir tusa basın dedi. :) (ee calısmıs işte diceksiniz :) ) sonra gene 38 gb lık yere format derken gene aynı yazı D:'ye kurunca calısıyor ama C: De calısmıyor sektoru kabul etmiyor ve bunun icin illa maxtorun takılı olması gerekiyor yoksa kurmuyor..

buyrun burdan yakın ben ne yapmalıyım sizce..
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Re: Xp recoveryde yapılan hata ve xp C: ye kurulmuyor..

Mesaj gönderen modestus »

acronisle ilgili sorundan başlayalım:
ben bu anlattığın olayları defalarca yaşadığım için biliyorum,acronis d:'yi c: görüyor windowsda c: yi d:'görüyor o yüzden acronisin yüklendiği yer aslında c: ama windows bunu ısrarla d:'gördüğü için sistem açılmıyor.

yada yapabilirsen acronisle yedeğini hangi bölüme kurduğuna dikkat et ve 38gb olan kısma yükle daha sonrada partition magicle o bölümü c: yap..

format attığın zamanda aynı olay oluyor harddiskin dosda yüklenirken bilgisayar c: görüyor windowsa geçince d: oluyor, yanlış partition hatası veriyor.

önce bu sorunu yaşamaman için kestirme bir yol var harddiskindeki bölümleri silip yeniden oluştur sonra komple formatla ikiye ayırma, windowsu yükle daha sonra partiton magicle ikiye ayır ve d:'yi aktif yapma,bu şekilde sorunun çözülür.