Win32/Pacex.Gen virüsü kurtarın beni (Cözüldü)

PC güvenliği konusundaki bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Re: Win32/Pacex.Gen virüsü kurtarın beni

Mesaj gönderen modestus »

nod32 gibi dünya lideri bir antivirüsün silemediğini adı sanı duyulmamış bir programmı sildi?? :D

benimde nod32 yüklü olduğu halde 32000 dosyama ve müşterilerin sistem ve dosyalarına aynı şekilde bekçilik yapmıştı nod32 buluyordu ama silemiyordu hahaha ...sağolsun,eksik olmasın.. :D
Kullanıcı avatarı
dnzbzkn
Megabyte2
Megabyte2

Re: Win32/Pacex.Gen virüsü kurtarın beni (Cözüldü)

Mesaj gönderen dnzbzkn »

Modestus
Şuan kullandığın antivirüs(avast),Pire üye adlı arkadaşın verdiği linkte virüsü tanımamış bile!
Nod32 tanıyor ama silen program başka.
Sence hangisi daha anlamlı?
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Mesaj gönderen modestus »

http://virusscan.jotti.org

önce o listede norton neden yok doğrusu merak ettim..

bence görüp silememesiyle hiç ikaz vermemesi arasında fark yok,ben şimdiye kadar avastın görüpte silemediği bir zararlıya rastlamadım,açılırken dosta siler yine siler,yeterki görsün.

zaten bir bilgisayarda antivirüs varken ve o antivirüsün o zararlıyı tanıdığı halde bilgisayara sokması bir fiyasko,hadi avastın bahanesi var ya güncel değildir yada firması virüsü tanıtmamıştır,zaten sadece avast değil başkalarıda tanımamış..,bu mesele değil.

f-secure yüklü sözde temiz başka bir serverde yüzlerce virüsün sisteme girdiğini ve sistemin felç olduğunu gördüm,sonra mcafee ile tarama yaptığımda gözlerime inanamadım,f-securenin görmediğini mcafee tanıdı ve sistemi temizledi...bir antivirüsün tanımadığını diğeri tanıyabiliyor bu sorun değil,ama tanıyıpta sisteme sokması sonrada silemiyorum deyip ağlaması affedilemez.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19838 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Mevcut antivirüslerin hicbirisi mükemmel degildir %100 lük bir koruma saglamaz , birbirlerine olan üstünlükleri ise yine görecelidir , mesela kaspersky bir ara Network u bloke ediyordu sonra , ayni isi Nod32 yapmaya basladi , birinin gördügünü öbürü görmezken , öbürünün gördügünü bir baskasi görmeyebiliyor , birisinin kaynak tüketimi yüksek iken korumasi güclü olabiliyor ... yani: kime göre iyi antivirüs ? , herkese göre degisir , ben ev kullanicisiyim ve su an kadar Antivirüsümden memnunum , cünkü benim istedigim özellikleri karsiliyor , haa bir baskasinin ihtiyaclarina cevap vermez , beklentileri farklidir onada birsey diyemem
Kullanıcı avatarı
rodi90
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen rodi90 »

valla ben nod 32 ye verdiğim o 60 tl ye acıyorum neyse bu virüsü silen programıda buraya ekliyorum belki bi arkadaşımızın ihtiyacı falan olur

Kod: Tümünü seç

http://www.dosya.tc/AMVO__inKati__z_m.rar.html
piRe
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen piRe »

rodi90 yazdı:virüsü sildim KILL AMVO diye bi antivürüsle sildim gerçi direk virüsü silemedi ama disklerin içinde virüs görünür hale geldi bende üstünü tıklayıp sildim ve böylece o nalet virüsten kurtulmuş oldum arkadaşların yardımları için teşekür ederim
Birkere kill_amvo antivirüs programı değildir. İkincisi siz bizi yanlış yönlendirdiniz, deseydiniz ki gizli dosyalarımı göremiyorum biz ona göre ilaç önerirdik. Dahası kill_amvo seçeneğini denediğinizi varsayarak yazdım, çünkü bu tarz temizlik öncesi ilk işlem olarak her zaman kill_amvo dosyasının çalıştırılmasını öneririm, arkasından da combofix.
viewtopic.php?p=236050#p236050
Sonrası belli zaten, pc deki herşey kabak gibi ortaya çıkar ve yapacağınız işlemlerden sonuç almanız kullanıcının bilgi ve tebrübesiyle orantılıdır. Tüm bunları o an için yetersiz olan antivirüsten beklemek zaten doğru olmaz, kaldı ki becerebilseydi zaten o zararlıyı pcye sokmazdı.
Kullanıcı avatarı
rodi90
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen rodi90 »

birincisi ben gizli dosyaları aktifleştirmek için program kullandım ve sonrasında combofix lede tarattım yinede bulamadı sonrasında bu programı bulup denedim ben sizi yanlış yönlendirdiğimi düşünmüyorum çünkü ben bilgim dahilinde anlattım zaten bilseydim sizlerden bu konuda yardım talep etmezdim değilmi ve virüslü dosyayı sizede yolladımki bi bakıp çözüm konusunda öneride bulunabilesiniz diye neyse yardımlarınız için tekrar teşekür ediyorum
piRe
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen piRe »

Yinede sorunu çözmeniz güzel, tebrik ederim. Başlangıçta herkes bir yerde hata yapabilir yada ilk başladığı nokta yanlış olabilir, önemli olan hangi yazılımların hangi sırada nasıl kullanılacağıdır. İnsan zamanla bazı şeyleri kavrayabilir, yazdıklarımda lütfen alınmayın aksi bir niyetim asla olamaz.

Birde Nod32 diğer yazılımlara nazaran bulduğu zararlıya kendince isim veriyor ve birçok kişi bu isimlendirme nedeniyle çözüm için kullanacağı dosyayı seçmekte yanılabiliyor. Örnek vermem gerekirse;
Zamanında birçok pc den sildiğim basit bir Win32/Parite virüsünü Nod32 birgün Hidrag.xx virüsü diye adlandırmıştı ve baya zorlanmıştım. Sonunda durumu fark ettim ve elimde bulundurduğum parite ilacını kullanarak kısa zamanda pc yi temizledim. Neredeyse pc sahibine rezil oluyordum. :)