kis tmp virusü buldu kurtulamıyorum silmiyor

PC güvenliği konusundaki bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 1 kez
İletişim:

kis tmp virusü buldu kurtulamıyorum silmiyor

Mesaj gönderen loveme »

Resim
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19973 kez

Re: kis tmp virusü buldu kurtulamıyorum silmiyor

Mesaj gönderen velociraptor »

uyarida sildigini söylüyor
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

Bu uyarıdan sonra don t removed diyor?
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

pc de explorer sayfaları geç geliyor ve kis uyarısı

Mesaj gönderen loveme »

Resim
Kis den uyarı alıyorum?????Bu uyarı tmp de bir virus var ve onun için sildim diyor sonra tekrar çıkıyor siliyor.Prevx programı sanırım siliyormuş onuda ilaçlı bulmak çok zor.Online tarama yaptım gene sorun çözülmedi?
Ne yapabilirim geç açılma explorer sayfaları ve kis in bulduğu trojan için????win32.torjan diyor
teşekkürler
piRe
Byte1
Byte1

Re: pc de explorer sayfaları geç geliyor ve kis uyarısı

Mesaj gönderen piRe »

Tüm uygulamarı kapatın ve Başlat >Çalıştır'a %TEMP% yazarak enter'layın. Gördüğünüz tüm dosya ve klasörleri silerek işlemi tamamlayın. Antivirüsünüzün engel çıkarmaması için işlem öncesi devredışı bırakmanız iyi olur. Silme sonrası tekrar aktifleştirebilirsiniz.

Sorun hala devam ediyorsa KIS ayarlarında sorun yada pcnizin başka yerlerinde bunu tetikleyen diğer dosyalar olabilir. Uzman birine yakından göstermeniz yada uzak bağlantıyla yardım almanız gerekebilir.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

Uzman birine Allah düşürmesin ve göstertmesin.Göndereyim dedim bu hale geldi pc.Adama dedim ki geç açıyor neden kaynaklanıyor bir bak dedim.Gittiğimde adam virüs taraması yapıyordu aldım makinayı...
Hemde core 2 due makine.Donanımla ilgili olabilir mi dedim değil dedi.Hdd olabilir mi bilemiyoruz.

Yeni bir hdd alırsam ve bu bilgileri hdd den yeni hdd kopyalarsam sorun çözülür mü bilmiyorum????

Kis taramaya devam ediyor bitince silmeyi güvenli kipte gene deneyeceğim????????
teşekkürler

piRe
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen piRe »

Nereye ve kime yolladığınızı bilemem ama uzmandan kastım servislerde çalışan genç elemanlar değildi. Daha dün Pcnet forumunda bir servis elemanının format atamadığı için başlık açtığını düşünürsek, pc konusunda bilgili ve belgeli kişileri demek istedim. Öyle birine göstermiş olsaydınız virüs taraması yapmadan önce size sorunu, kaynağını ve çözümünü tek cümle ile ifade edebilirdi.

1- İlk önce buradaki dosyayı indirin ve çalıştırın.
http://www.mygeekside.com/downloads/200 ... usb_en.vbs
İşlem sırasındaki uyarıları onaylayarak bitmesini bekleyin.
2- Daha sonra Combofix'i indirin ve çalıştırın,
http://www.combofix.org/download.php
uyarıları onaylayın. Pc niz yeniden başladığında karşınıza metin belgesi gelene kadar işlem yapmayın. Ardından pc nizdeki antivirüsü tamamen kaldırın.
3- Bu arada diğer sürücülerinize kesinlikle girmeyin, her hangi bir dosyayı açmayın. Bu işlemler bitikten sonra açmaya çalıştığınız programlar artık kapanmayacaktır.
4- Yine asagidaki linkte bahsedilen dosyayı indirerek çalıştırın ve programların başındaki kutucukları boşaltın.

Resim
Download:
------(geçersiz link)------ 60869796/Startup.exe

5- Sonrasında buradaki programı indirin ve yükleyin.
http://download.yimg.com/ycs/antispy/in ... tup_en.exe
Yükleme sonrası güncelleme yapacacak. Güncellemesi tamamlanınca Advanced Options kısmındaki seçeneklerin hepsini işaretleyin ve Begin Scan>> butonuna basın. Yine bulduklarını Remove All diyerek silin. Bu işlemi 2. kez tekrarlayın.
6- Hemen asagidaki antivirüsü indirerek yükleyin ve günceleyin. Kısa bir tarama yaparak bulduklarını silin. Zaten pc açılışında bir çoğunu bloklamış olacağından size fazla bir iş bırakmayacaktır.

Outpost Security Suite Pro ver. 2009
3 bit:
http://www.agnitum.com/dl/OutpostSecuri ... nstall-exe
64 bit:
http://www.agnitum.com/dl/OutpostSecuri ... tall64-exe

Dip Not:
Bilgisayarınıza Outpost yüklü ise mynet, ekolay gibi sitelerden oyun oynamak istiyorsanız asagidaki ayarları mutlaka yapmalısınız. Aksi halde oyun penceresi açılmaz.

Resim

7- Tüm bu işlemler sonrasında pc açılırken xxx dosyası bulunamadı gibi uyarı verebilir, bu iyiye işarettir. Bunun için HijackThis programını indirin ve çalıştırın. Hata veren isimdeki kayıtları işaretleyerek fix'leyin ve yine scan yapın, işlem sırasında pc yi yeniden başlatma uyarısı gelirse hayır deyin. Ayrıca tarama sonrası HijackThis log dosyasını burada paylaşırsanız daha neleri fix'lemeniz gerektiğini yazarım.
8- Şimdi tekrar 4.sıradaki programı çalıştırın ve klavyeden Alt+PrintScreen tuşuna basarak ekran görüntüsünü alıp buraya koyun ki hangilerini sileceğinizi yazayım.
9- Ayrıca görev yöneticinindeki tüm uygulamalar görünecek şekilde yine resimleyin ve burada paylaşın. Arka planda çalışan zararlı uygulama varmı bakalım.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19973 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

baska foruma link iceren yazi tarafimdan editlenmistir