Micro USB şarj standardı oluyor

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
uçs
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8072
Kayıt: 15 Mar 2006, 18:06
cinsiyet: Erkek

Micro USB şarj standardı oluyor

Mesaj gönderen uçs »

Resim

Üretici firmalar Avrupa genelindeki satışa sunulacak cep telefonlarında şarj için micro USB bağlantısının standart olması konusunda anlaştı.


Aralarında Nokia, Apple, RIM, Sonyş Ericsson ve diğer markaların bulunduğu üreticiler Avrupa'da satışa sunulacak cihazlarda micro USB bağlantısının şarj için standart olacağını açıkladı. Avrupa Birliği tarafından da desteklenen uygulama ile yeni bir cep telefonu satın alındığında eskisinin şarj cihazı da kullanılabilecek. Böylece hem çevre hem de ekonomi adına önemli bir adım atılmış oluyor. Alınan kararın önümüzdeki yıldan itibaren uygulamaya geçirileceği belirtildi. Öte yandan micro USB bağlantısının bilgisayar üzerinden de enerji alabiliyor olması sebebiyle bilgisayar yardımı ile cep telefonlarının şarj edilebilmesi de mümkün oluyor.

Avrupa Birliği ülkelerinde halen 400 milyon civarında cep telefonu bulunuyor. Yine AB ülkelerinde her yıl 185 milyon adet telefon satılıyor.

Halen bazı cep telefonlarında standart olarak bulunan micro USB bağlantısı tüm ürünlerde mevcut değil. Bazı markalar da ise sadece bilgi aktarımı için kullanılan bu bağlantı türü olan micro USB, bu kararla birlikte standart haline geliyor.

cnet
Kullanıcı avatarı
N2O
Megabyte2
Megabyte2
Mesajlar: 1197
Kayıt: 08 Nis 2007, 17:41
cinsiyet: Erkek

Re: Micro USB şarj standardı oluyor

Mesaj gönderen N2O »

bu çok çok iyi bir haber... :D her yerde yana yakına şarj aleti arıyoruz... ama bu standart kablo gittiğimiz herlerin %95'inde vardır... çok iyi oldu bu
Cevapla