windows server2008 kurulumu ve türkçeleştirmesi.

Windows 2000,ME,98 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4
Mesajlar: 3238
Kayıt: 23 Nis 2008, 15:57
cinsiyet: Erkek

Mesaj gönderen modestus »

yukarda verdigim program vistanın orjinal gadgetını yüklüyor,ctrl+alt+del combinasyonunu kaldrıyor,ve bazı hızlandırmalar saglıyor.
ek olarak:
bugün zamanım boldu,enterprise sürümünü yükledim,bayagı zorlandım,tavsiyem standart sürümünü yükleyin,standartda yasamadıgım birçok sorunu yasadım,mesela standartda on saniyede kapanan bilgisayar enterpriseda üç dakikadan fazla bekliyor.
nedendir bilmiyorum iexplorer ve bazı programların açılısında islemciye asırı yükleniyor+task managerde islemcimi tek görüyor,ne yaptıysam iki tane görmedi.(dnzbzkn'in dikkatine)
Kullanıcı avatarı
dnzbzkn
Megabyte2
Megabyte2
Mesajlar: 1089
Kayıt: 08 Eki 2007, 15:57
cinsiyet: Erkek

Mesaj gönderen dnzbzkn »

ben enterprise sürümünü yüklemistim,hata etmisim.bundan sonraki kurulumumda standart sürümünü kuracagım.bilgi için saol modestus.
Kullanıcı avatarı
STRANGER
Byte3
Byte3
Mesajlar: 104
Kayıt: 25 Tem 2006, 16:43
cinsiyet: Erkek

Mesaj gönderen STRANGER »

bastan beri enterprisi kurdum hala da memnunum
tabii herkesin islemcisi bir degil benimki dort cekirdekli
kasma falan yok gayet stabil herseyini yukleyip
yedegini de aldim artik vista surumlerine el atmam..


modestusa tesekurler ..
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4
Mesajlar: 3238
Kayıt: 23 Nis 2008, 15:57
cinsiyet: Erkek

Re: windows server2008 kurulumu ve türkçeleştirmesi.

Mesaj gönderen modestus »

Windows Server 2008 üzerinde WebServer Kurulumu

- İlk olarak Windows Webserver için gerekli olan IIS7 servisini kuralım. Bunun için sırasıyla Start > Administrative Tools > Server Manager ayar penceresinin sol tarafında bulunan menüden sırasıyla Roles > Add Roles > Açılan Add Roles Wizard penceresi içindeki ” Skip this page by default ” başlıklı kutuyu işaretleyelim ve Next diyerek devam edelim. Karşımıza çıkan servis listesinden ” Web Server (IIS) ” seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyerek Next > Next şeklinde Select Role Services kısmına
geçelim. Bu bölümde Web Server IIS7 default seçenekleri ile kurulacaktır fakat bu kuruluma eklemek istediğiniz servisler varsa eklemek istediğiniz servislerin yanındaki kutucuğu işaretleyerek kuruluma devam edebilirsiniz veya servislerin tümünü seçerek full bir kurulum yapabilirsiniz.Eğer eklemek istediğiniz servis kutularını işaretlerken karşınıza bir uyarı penceresi çıkarsa ” Add Required Role Services ” seçeneğini tıklayarak kuruluma devam edebilirsiniz. Select Role Services kısmındaki ekleme işimizin bittiğini varsayarsak. Next > Install > Close diyerek Windows Server 2008 Webserver için gerekli olan IIS7 kurulumunu tamamlayalım.

Not: Kurduğumuz servisleri kaldırmak istediğimizde yine aynı sıralamayı takip edelim fakat bu sefer işaretlediğimiz servislerin işaretlerini kaldıralım Next > Remove seçeneklerini tıklayarak ilgili servisi veya servisleri silelim.

Internet Explorer adres çubuğuna localhost yazdığımızda IIS7 ‘nin kurulmuş olduğunu görebiliriz.

- WebServer için gerekli olan IIS servisini kurduktan sonra gerekli olan ayarları yapmaya başlayabiliriz.
İlk olarak Start > Administrative Tools > Internet Information Services (IIS) Manager yolunu seçerek IIS ayar sayfasına ulaşalım veya bu bölüme Start > Run > inetmgr yazarakta ulaşabiliriz.

Açılan IIS ayar sayfasının solundaki menüden ” Start Page ” altında bulunan bilgisayar isminizi tıklayın. Orta bölümde açılan seçenekler Web Server için çeşitli ayarların yapıldığı bölümdür. Yine Bilgisayar isminizin yanında bulunan “+” işaretini tıklayarak alt menüyü görebilirsiniz. Açılan alt menüde ” Sites ” klasörü altındaki ” Default Web Site ” IIS kurulumu ile default gelen ve localhost yazdığınızda karşınıza çıkan IIS7 karşılama sayfasına aittir. Bu sayfanın ana dizinine Start Sağ tıkla > Explore > C: klasörü ( veya sistemi kurdugunuz bölüm ) > inetpub > wwwroot yolunu izleyerek ulaşabilirsiniz. Örnek olarak wwwroot dizini altına sordum.txt isimli bir metin belgesi oluşturun içine "forum sordum" yazın ve kayıt edin. Internet Explorer açarak adres çubuğuna localhost/sordum.txt yazdığınızda oluşturduğunuz dosya içeriğini görebilirsiniz.

Bu bölümde neyin ne işe yaradığını birazda olsa anladıktan sonra kendimize ait bir web sayfası oluşturmaya başlayabiliriz.

IIS ayar sayfası üzerindeki sol menüden bilgisayar isminizin üzerine sağ tıklayın > Add Web Site seçeneğini seçerek açılan penceredeki gerekli ayarları yapalım.

Site Name: Bu bölüme sitenizin ismini örnek: https://www.sordum.net şeklinde yazın veya test için herhangi bir şey yazabilirsiniz örnek: forum.sordum. Bu bölüm sadece oluşturulan web alanının kime veya hangi domaine ait olduğunu bilmemizi sağlar.

Content Directory - Physical path : Web Sayfanıza ait dökümanların ve dosyaların içinde bulunduğu klasör yolunu bu bölümden seçebilirsiniz. Bu bölümde ister yeni oluşturduğunuz bir klasör yolunu isterseniz default olarak gelen wwwroot yolunu kullanabilirsiniz. Örnek: C:\inetpub\wwwroot şeklinde seçebilirsiniz.

Binding : Bu bölümde Type , Ip address ve Port bölümleri var. Type olarak http yi seçelim https ise şifreli alanlar veya websitelerine güvenli giriş gerektiren bölümler için kullanılan bir seçenektir. Ip address olarak kullandığınız local ip adresinizi seçin. Eğer sabit bir local ip adresiniz yoksa alın çünkü web sitenizi internet üzerinde yayınlamak için port açma kısmında lazım olacak. Fakat web server kurulumunu sadece test için yapıyorsanız şimdilik bu şekilde devam edebilirsiniz. ( Not: Ip address bölümünde local ip adresinizi seçerseniz kurmuş olduğunuz Web Servera Internet Explorer üzerinden localhost yerine ip adresi yazarak ulaşabilirsiniz. ” All Unassigned ” seçeneğini seçerseniz hem localhost hemde ip adresi yazarak web server ‘a ulaşabilirsiniz ). Port kısmında 80 seçili olsun.

Hostname : Bu bölüme sabit local ip adresinizi yani webserver için ” Binding ” kısmında hangi ip adresini seçtiyseniz onu yazın veya tamamen boş bırakın. Eğer kullandığınız domaini internet üzerinde yayınlamak istiyorsanız bu bölüme kendi domain isminizi ekleyebilirsiniz örnek: https://www.sordum.net
Eğer bu bölümü yanlış bir şekilde doldurduysanız ” Not Found HTTP Error 404. The requested resource is not found.” şekllinde bir hata alırsınız.

Bu bölümde en son olarak ” Start Web site immediately ” kutusunu işaretleyerek > OK ile ayarlarımızı bitirelim.

Sol menüde ” Sites ” altında eklemiş olduğumuz web alanı görülmektedir. Bizim eklediğimiz web alanı ile birlikte ” Default Web Site ” bölümüde aktif durumdadır. Bu bölümü silmek için üzerine sağ tıklayın ve ” Remove ” yi seçin veya üzerine sağ tıklayarak Manage Web Site > Stop şeklinde geçici olarak servisi durdurabilirsiniz. Bu şekilde sadece bizim eklediğimiz web alanı çalışmaya devam eder.

Oluşturduğunuz web alanı ayarlarını değiştirmek için web alanı ismine sağ tıklayın ve ” Edit Bindings ” bölümünü seçerek gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz. Bunun haricinde ” Manage Web Site > Advanced Settings ” bölümüde bazı değişiklikleri yapmanızı sağlar.

Eklediğiniz Web Alanı için ” Content Directory - Physical path ” bölümünde döküman ve dosya yolu belirtmiştik. Bu döküman dizinine giderek deneme yapmak için bir index.html dosyası oluşturun ve içine ”forum.sordum.com” şeklinde herhangi birşey yazın ve kayıt edin.

IIS Menüsünden oluşturduğumuz Web alanı üzerine tıklayalım. Orta bölümde açılan ” Web Alanı isminiz Home ” şeklindeki ayarların içinde ” Default Document ” i seçelim. Açılan sayfada index.html yi seçerek yan taraftaki ” move up ” seçeneği ile en üste taşıyalım. Bu bölüm altında olan dosyalar en üstten başlayarak IIS tarafından taranır ve hangi dosyayı bulursa onu yayınlar. Eğer gösterilen dosya türü web dosyaları arasında yoksa ” Server Error 403 - Forbidden: Access is denied. You do not have permission to view this directory or page using the credentials that you supplied. ” şeklinde bir hata ile karşılaşırsınız. Tabiki bu bölüm altındaki diğer dosya uzantılarını silip sadece istediğiniz tek bir dosya uzantısının kalmasınıda sağlayabilirsiniz.

- Bu şekilde Windows Server 2008 üzerinde Web Server kurulumunu tamamlamış olduk. Internet Explorer adres çubuğuna localhost veya web server için göstermiş olduğunuz ip adresini yazarak oluşturduğunuz web sayfasına ulaşabilirsiniz.

- Web Serverınızı internet üzerinde yayınlamak için kullandığınız modem üzerinde 80 portunu web server için eklediğiniz ip adresine yönlendirin. Local ip adresi daha öncede söylediğim gibi sabit olmalıdır. Eğer sabit bir local ip adresiniz yoksa port yönlendirmeyi yapamazsınız. Bunu için viewtopic.php?f=9&t=54350&hilit sabit ip için bu başlığı okuyabilirsiniz.
Bu şekilde internet üzerinden ip adresinizi yazan herkes hazırlamış olduğunuz web sayfasını görebilir. Eğer ip adresinizi yazıyor ve kullandığınız modem arayüzü ile karşılaşıyorsanız proxy kullanarak tekrar deneyin veya port açma konusunda yanlış birşeyler yapıp yapmadığınızı kontrol edin.
denenmedi.

alıntı.
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4
Mesajlar: 3238
Kayıt: 23 Nis 2008, 15:57
cinsiyet: Erkek

Re: windows server2008 kurulumu ve türkçeleştirmesi.

Mesaj gönderen modestus »

cal Lisans ücretlendirmesini ücretsizlestirelim

server2008'de (vista'da) terminal server kurmak:

server2008i terminal server olarak kullanmak istiyoruz fakat odane "cal" denilen bir lisans ücretlendirmesi karşımıza çıkıyor microsoft bizden bu parayı lisanslı 2008 için client sayısı kadar istiyor buda epey kalın rakamlara ulaşıyor.
ama bu sorunuda burada sordum.com olarak aşmış bulunmaktayız,arkadaşlar işlemi uyguladım ve tam onbeş tane makinayı terminal server ile networkde ve internette bağladım.

uygulama mutlaka güvenli kipte yapılacak gerekli açıklamalar "beni oku" dosyasında mevcuttur.

Download:
https://www.sordum.net/download/sr2008_term_ilac.rar
rar pass:www.sordum.net

exe yi tıkladığınızda password istiyecek.

exe password:sordum.com

Kod: Tümünü seç

http://rapidshare.com/files/207886886/server2008-termserv-hack.rar.html
tarafımdan düzenlenip denendikten sonra paylaşıma verilmiştir.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46470
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4593 kez
Teşekkür edildi: 3911 kez

Re: windows server2008 kurulumu ve türkçeleştirmesi.

Mesaj gönderen velociraptor »

tesekürler modestus , alternatiflink eklenmistir
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4
Mesajlar: 3238
Kayıt: 23 Nis 2008, 15:57
cinsiyet: Erkek

Re: windows server2008 kurulumu ve türkçeleştirmesi.

Mesaj gönderen modestus »

serverda programı çalıştırdık terminal serveri kurduk,fakat bir türlü başka bilgisayardan bağlanamıyoruz,peki ne yapmamız lazım??

verilen programı çalıştırdıktan sonra bilgisayarımızı terminallere açmak için ona onun artık sadece basit bir bilgisayar olmadığını,terminaller için hizmet veren bir server olduğunu anlatmamız lazım,bunun içinde bir iki ayarda değişiklik yapmamız gerekiyor....

önce denetim masasından sistem özelliklerine giriyoruz>uzak'ı tıklayıp "herhangi bir uzak masaüstü sürümünü çalıştıran bilgisayardan yapılan bağlantılara izin ver" tikini dolduruyoruz.
Resim


şimdi sıra geldi terminal haklarının verileceği kişileri bilgisayarımıza ekleyip,tanıtmaya.
eklemek için :arrow:
başlat>çalıştıra,lusrmgr.msc yazıyoruz çıkan pencereden kullanıcıları tıklıyoruz,daha sonra araç çubuğu menüsünden(yada sayfanın boş bir yerine sağ tıklayıp)yeni kullanıcı yı tıklıyoruz..

Resim



mutlaka parola veriyoruz yoksa bağlantı reddedilir.

Resim

kullanıcıyı kaydettik..

Resim

şimdi bağlanıcak bilgisayara hangi yetkilerin verileceğine karar veriyoruz,yoksa şifremizi bilen birisi tüm bilgilerimiz ulaşabilir,görebilir silebilir onun için sınırlı yetkiye sahip uzak masa üstü kullanıcıları için hazırlanmış remote desktop user yetkisi veriyoruz..

yetkilendirme için :arrow:

kullanıcı üzerine sağ tıklayıp özellikleri seçiyoruz.. :arrow:

Resim

sırasıyla,ekle>şimdi bul>remote desktop user yetkilerinin verilmesini sağlıyoruz :arrow:

Resim
önemli :!:
bu pencerede remote desktop user kullanıcı yetkisinden başka kullanıcı yetkisinin olmaması lazım,varsa siliyoruz.

remote desktop user sınırlı yetkiye sahip kullanıcıdır,başka yetkili kullanıcılar olursa bilgisayarınıza o yetkiyle girer ve formatta dahil hertürlü girişimde bulunabilir.

Resim


daha sonra güvenlik duvarına "yeni bağlantı noktası olarak 3389 u ekliyoruz..

son olarak modemimizde 3389. portu açıyoruz

ve sonuç. :arrow:

gördüğünüz gibi masaüstünde sadece kullanılacak programın kısa yolu bırakılmış birde çöp sepeti..


Resim
En son modestus tarafından 15 Mar 2009, 12:45 tarihinde düzenlendi, toplamda 7 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46470
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4593 kez
Teşekkür edildi: 3911 kez

Re: windows server2008 kurulumu ve türkçeleştirmesi.

Mesaj gönderen velociraptor »

degerli bir arsiv olusturuyorsun , klavyene saglik
Knoppix61
Byte3
Byte3
Mesajlar: 139
Kayıt: 10 Tem 2006, 14:47
cinsiyet: Erkek

Re: windows server2008 kurulumu ve türkçeleştirmesi.

Mesaj gönderen Knoppix61 »

teşekkürler bu güzel ve zahmetli paylaşım için elinize sağlık. Sormak istediğim şu caL Lisansından bahsettiniz. Kafenin ana pcye kurmak istiyorum şu anda 2003 var ve 55 pc var paylaşım vermekte bir sorun yaşar mıyım ? Film mp3 arşivini paylaşıma vermem lazım çünkü. Sorun olmayacağını düşünüyorum ama işimizi sağlama alalım diye soruyorum teşekkürler şimdiden yardımlarınız için
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4
Mesajlar: 3238
Kayıt: 23 Nis 2008, 15:57
cinsiyet: Erkek

Re: windows server2008 kurulumu ve türkçeleştirmesi.

Mesaj gönderen modestus »

terminal sever yaparak nasıl paylaştırmak istediğini ayrıntılı anlatırsan server2003 için cal lisans kırıcıda var onu verebilirim.
Knoppix61
Byte3
Byte3
Mesajlar: 139
Kayıt: 10 Tem 2006, 14:47
cinsiyet: Erkek

Re: windows server2008 kurulumu ve türkçeleştirmesi.

Mesaj gönderen Knoppix61 »

Hocam şu anda sorunsuz olarak pcler birbirini görmekte. Yeni format atıp kurduğum pclere ise tek tek izin vererek yetkilendirme yolu ile paylaşım verebiliyorum. Benim yapmak istediğim sadece film müzik arşivime ulaşabilsinler. Her pcnin masaüstüne kısa yolları ekliyorum bu yolla ulaşmada bir sorun olmasın.
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4
Mesajlar: 3238
Kayıt: 23 Nis 2008, 15:57
cinsiyet: Erkek

Re: windows server2008 kurulumu ve türkçeleştirmesi.

Mesaj gönderen modestus »

hiç bir sorun olmaz merak etme,şimdi call kırıcıyı server2003 içinmi istiyorsun ??
Knoppix61
Byte3
Byte3
Mesajlar: 139
Kayıt: 10 Tem 2006, 14:47
cinsiyet: Erkek

Re: windows server2008 kurulumu ve türkçeleştirmesi.

Mesaj gönderen Knoppix61 »

Yok hocam 2003 te sorunum yok. 2008e yükselticektim o yazıdan sonra şüpheye düştüm sadece. 2008 yüklücem sorun olmasın diye sormuştum. teşekkürler
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4
Mesajlar: 3238
Kayıt: 23 Nis 2008, 15:57
cinsiyet: Erkek

Re: windows server2008 kurulumu ve türkçeleştirmesi.

Mesaj gönderen modestus »

server2008de ne networkde nede terminal serverde sorun olmaz,yirmi küsur bilgisayarı bu şekilde birbirne bağladım..
senin 2008 yüklemek istediğini anladım,ben öneri getiriyorum,mesele sadece terminal server ilacıysa windowsun bütün sürümlerinin ilacı var elimde,yani xpyi vistayı terminal servere çevirebilirsin,aynı server2008 gibi işini görürler..
aklında olsun :wink:
Knoppix61
Byte3
Byte3
Mesajlar: 139
Kayıt: 10 Tem 2006, 14:47
cinsiyet: Erkek

Re: windows server2008 kurulumu ve türkçeleştirmesi.

Mesaj gönderen Knoppix61 »

Teşekkürler hocam yardımlarınız için Xp kurup paylaşım sınırlandırmasını kaldıracaktım. Sanırım serverler daha performanslı çalışıyor vazgeçip 2008 kurmaya karar verdim. Lazım bir şey olursa size ulaşırım yinede sağolun i
Kilitli